Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Kuruçeşme’deki Korto’da Büke Adıbelli, geçtiğimiz cuma akşamı doğum gününü kutlamaya karar verir. Annesi, kızı için pasta yollar Korto’ya. Mekandakiler “Tamam biz servis edeceğiz” der. Amma velakin, tam doğum günü kutlayacaklar ortada pasta yok. Hem Korto için hem de doğum gününü olan için kriz anı. Sonuç Pasta nerede dağa kaçtı, dağ nerede yandı bitti kül oldu. Büke Adıbelli’yle biz güzellik yapalım. Annesinin gönderdiği pastayı buraya koyalım. Bir de; “İyi ki doğdun Büke” diyelim.

MASAYA GELMEYEN PASTA NEREDE

MASAYA GELMEYEN PASTA NEREDE


Çingene Palamut’un tam zamanı

Haberin Devamı

MASAYA GELMEYEN PASTA NEREDE

Av yasağı kalktı, İstanbul’daki balıkçılar da tezgâhlarının başına geçti. Mevsimin ilk balığı Çingene Palamutu’nun tam zamanı. Mevsimi çok kısa olduğu için bir hatırlatayım dedim. Palamutu balıkçınıza kelebek açtırın, atın ızgaraya. Hatırlatması benden, yemesi sizden.

Harbiye’de Yıldız fırtınası

Eylül’de açık hava konserlerinin tadı da bir başka oluyor. Harbiye Açıkhava, İstanbul’un klasikleşmiş tek konser mekanı. Burada konsere gitmeyi seviyoruz. Havasından mıdır, nedir? Açıkhavadaki konserlerin tadı bir başka. Geçtiğimiz gün açılışı Yıldız Tilbe’yle yaptık. Biletleri günler öncesinden tükenmiş. Menajeri Haluk çok gururlu, Tilbe’ye olan yoğun ilgiden. Sanatçı gerçekten sahneye çıktığında devleşiyor. Söylediği her şarkı içimize işliyor. Vakit buldukça açık havadaki konserleri kaçırmayın.

Beymen ve MSA kol kola

Mutfak Sanatları Akademisi, Türkiye’nin gerçek anlamıyla şef yetiştiren akademilerinden biri. Mehmet Kemal Aksel’in yıllar önce kurduğu MSA artık sadece eğitim vermeyecek. Beymen’le iş birliğine gitti. Bundan sonra açılacak her Beymen mağazasının içinde MSA’nın yeni restoranı hizmet vermeye başlayacak. İlki önümüzdeki günlerde Galataport’ta hizmet vermeye başlayacak. Merakla bekliyorum.

Peru Mutfağı nerede?

MASAYA GELMEYEN PASTA NEREDE

İoki için İstanbul’un en iyi Uzak Doğu mutfağını servis eden restoranlarından biri desem abartmış olmam. İoki’nin bir özelliği de Peru mutfağına da sahip olması. Peru mutfağını merak ediyorsanız Kandilli, Ulus ve İstinye’deki İoki’lerden birini seçin.

Madhu’s İstanbul’da

Haberin Devamı

MASAYA GELMEYEN PASTA NEREDE

İngiliz Kraliyet Sarayı’ndaki tüm davetlerinin mönüsü hazırlayan Hint Restoran zinciri Madhu’s ay sonu İstanbul’a “Merhaba” diyor. Hint mutfağını sever misiniz? Daha önce deneyimleme şansınız oldu mu? Baharat düşkünüyseniz Eylül’ün 28’nde Swiss Otel içinde açılacak ünlü Madhu’sa bir uğrayın derim.

Eylül ayında yapılacaklar

*Gerçekten sakin ve huzurlu mini bir tatil kaçamağı yapmak istiyorsanız. Çeşme ve Bodrum’un tam zamanı. En iyi servisi alacağız, güzelim beach’lerde rahat rahat denizin ve güneşin tadını çıkarın. Tabii fırsat yaratabiliyorsanız.

*İstanbul’daysanız mutlaka bir Adalar’a kaçın. Canınız hangi adayı isterse. Ben Kınalı Derim. Jash’e bir uğrayın, günü batırın.

*Harbiye Açık Hava’daki konserlerden birine gidin. Atlantis’in sahibi Erdal Bozkuş şahane bir konser dizisi organize etmiş. Seçin, beğenin ve gidin.

*İstanbul Anadolu Yakası’nda sahilde gezintiye çıkın. Ama bunu mutlaka yapın, çekin eşofmanları, rahat rahat dolaşın. Beltaş’ların birinde sade bir Türk kahvesi molası verin. Bakın nasıl iyi geliyor.

Haberin Devamı

*Yaz aşkı yaşıyorsanız, ona elveda deyin, yeni aşklara yelken açın. Şaka tabii ki, gerçek sevginizin kıymetini bilin. Kimseleri üzmeyin.