Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Yılbaşı hafta sonuna gelince, ekstra bir tatil olmayınca, herkes dün itibariyle 2023 bir selam verdi. Yeni yıl çoktan geride kaldı bile. Umarım kimseler o gece hayal kırıklığına uğramamıştır. Belki birçoğunuz çok şaşıracaksanız biliyorum ama bendeniz yeni yıla evde girdim. Ne müzik, ne eğlence ne de dans vardı. Yeni yıla olabildiğince sükunet içinde girdim. Umarım felaketlerden uzak olağandışı bir şey yaşamadığımız bir yıl olur. Göreyim seni 2023, yüzümüzü kara çıkarma!

Gördüğüm en hızlı servis

Açılalı çok olmayan Etiler’deki No 54 KebapandSteak’deyiz. Burası Hüseyin Aymutlu’nun en yeni markası. Aymutlu Happy Moons ve İkon kafe zincirlerinin kurucusu aynı zamanda markaların yaratıcısı. Kafe zincirleri arasında Happy Moons’lar en makulü olduğunu söyleyebilirim. Aymutlu’nun bu marka adı aklında toplam 45 şubesi var. Geçtiğimiz yaz Çeşme’de ilk kez beach olarak hizmet verdiler.

Haberin Devamı

SELAM 2023, HOŞ GELDİN

No 54 ise Etiler’deki Akmerkez’in hemen girişinde servis veriyor. Happy Moons Ikon’la yan yanalar. İki mekanında girişleri aynı, tarzları ve müzikleri tamamen farklı. Tek ortak özellikleri servisin çok hızlı olması. Hiçbir kebapçıda alışık olmadığımız kadar hızlı bir ekip var içeride. Mevzu et ve kebap olunca, algı ister istemiz eklerin üzerinde oluyor No 54’te işlem tamamdır. Hüseyin Aymutlu onlarca şubede et ve kebap işini çözmüş durumda. Hem de şehrin orta yerinde. Böyle giderse No 54’ü şehrin ve Türkiye’nin birçok yerinde görebiliriz.

SELAM 2023, HOŞ GELDİN

Şehirdeki Meksikalı; Ranchero

Anadolu Yakası’nda Suadiye’yiz. Burada çok uzun yıllardır hizmet veren şehrin neredeyse tek Meksika mutfağı temalı Ranchero’dayız. Suadiye’de Bağdat Caddesi’ne çok yakın bir sokakta Meksika yemekleri hazırlıyor.

SELAM 2023, HOŞ GELDİN

Ne zaman önünden geçsem özellikle hafta sonları daima bir kuyruk oluyor. Akşam buraya gidecekseniz sıra beklemeyi göze alacaksınız. Meksika mutfağı et, tavuk, mısır ve taco üzerine kurulu. Eti ve tavuğu çok iyi işliyor. Siyah fasulye olmazsa olmazları. Ama tacoyla hazırlanan yemekler çok fazla. Taconun her türlüsü var, Ranchero da... Benim favorim karidesli oldu. Gider bir daha yerim orada. Mutfağından çıkan her yemek uzun yıllar denenmiş, onaylanmış lezzetler. Böyle olunca her tabağın standardı belli. Hiç lezzet kayması olmuyor.

Haberin Devamı

Ranchero’ya güzel bir tavsiye vereyim, bu markanın mutlaka lüksünü yapsınlar. Yemekler bunu hak ediyor. Artık plus mı olur, yoksa önüne güzel bir isim daha mı bulurlar bilmiyorum ama mutlaka daha butik bir Ranchero, İstanbul’a çok yakışır.

Bostancı’da Barba’landık!

SELAM 2023, HOŞ GELDİN

Geçen ay sözünü etmiştim, Bostancı Barbaların tam bir aile işletmesi olduğu konusunda. İşte maile işletilen Barba’nın asıl yerine gittik. Asıl işleri balık ve deniz ürünleri. Bostancı’nın tam kalbindeler, Barba Balık’ın başında ailenin büyük abisi Okan Tağ var. O gece hiç üşenmeden bizimle ilgilendi. Minik minik onlarca mezenin tadına baktım. Aralarından şu olmamış dediğim çıkmadı. Hepsi geçer not aldı. Barba Balık’ta özellikle akşam saatlerinde başlıyorlar servise. Neredeyse haftanın her günü dolu. Sakın ola aramadan gitmeye kalkmayın yer bulamazsınız. Birkaç kez başıma geldi, o yüzden söylüyorum.

Haberin Devamı

SELAM 2023, HOŞ GELDİN