Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

2000’lerden itibaren Bodrum, İstanbullular’ın tabir-i caizse resmen hücumuna uğradı. Aradan yıllar geçtikçe Bodrum küçük İstanbul oldu. Peki siz Bodrum’u nasıl yaşayanlardansınız? Herkesin bir Bodrum’u var? Nasıl mı?

Sen Bodrum’un neresindensin

*Yalıkavaklılar lüksü sever, bölgenin en lüks yerleri buradadır. Asıl gece hayatıyla öne çıkar,

eğlencenin kalbinin attığı bölgedir.

*Türkbükü’nde kendi içinde bohem olmuştur artık, burası İstanbul’un Bebek’i gibidir. En lüks markayı da bulabilirsin, en salaş mekanı da... Eğlencesi en eski olandır. Hem gündüzü hem gecesiyle popülerdir.

Haberin Devamı

*En bozulmamışı Gölköy’dür; gece hayatı olmayan tek yeridir. Gölköylüler eğlenceyi değil, sohbeti sever. Masalar kurulur uzun sohbetler başlar. Bodrum’un doğası bozulmamış en ender yerlerinden biridir.

*En yeni lüks Torba ve Cennet Koyu arasında kalan bölge. Türkiye’nin en lüks otelleri, evleri, beach’leri ve restoranları burada konuşlanmış durumda. Bodrum’a gelen zengin yabancı turistlerin en gözde yerleri burası. Bu hat önümüzdeki yıllarda Avrupa’nın en önemli lokasyonlarıyla yarışır hale gelecek.

*Gümüşlük, İstanbul’un Cihangir’idir. Canlı müzik yapan yerler bile bohem havasından vazgeçmezler. Gümüşlük herkese göre değil. Ruhunu bilen Gümüşlük’ten çıkmaz.

*Gündoğan Anadolu Yakası gibidir, gündüzü hareketli, geceleri sönüktür. Yazlık sitelerin en yoğun olduğu bölgedir. Mahalle havası vardır. Rahattır, ferahtır.

Sen Bodrum’un neresindensin

Sen Bodrum’un neresindensin

Bodrum’u kuşatan; Sarı Kardeşler

Nereye gitseler mutlaka onlardan birine denk gelirsiniz. Beach’te, çarşıda pazarda gece kulübünde her yerdeler. Yerel bir markanın bu kadar gezen şubesi sanırım başka yerde yoktur. Gördüğünüz hepsinin de soyadı Sarı Kardeşler. Amca çocukları tüm yaz boyunca gece gündüz midye satıyorlar. Tüm sülale midye dolmalarını evinde hazırlıyor. Hanımları, anneleri ve kız kardeşleri yapıyor. Evin erkekleri de satıyor. Türkiye’nin gıda sektöründe topyekûn hem üretip hem satan tek ailesi. İşin ilginci aile Mardin’li. Bu arada benim Sarı kardeşlerden favorim Mesut Sarı Kardeş. Yıllardır annesi ve eşi hazırlıyor. Tadı bir başka.

Haberin Devamı

Gevrek ve Tarsus kebabı nerede yenir?

Sen Bodrum’un neresindensin

Hafta içi Göztepe’deki Köşebaşı’ndaydık. Öyle mezeyle filan hiç oyalanmak istemedik. Direkt etten başladık. Servisteki arkadaşın tavsiyesi uyduk, önce kızarmış lavaşın içine sarılı gelen Adana masaya geldi. İsmini Gevrek koymuşlar. Bizi bizden aldı. Ardında soğanlı Tarsus kebabı geldi, damağımızı şenlendirdi. Tadı damağımızda kalsın diye başka bir şey yemedik. Hazır Köşebaşı’nda laf açılmışken, Kapadokya’ya da bir şube daha açmışlar. Markanın ikinci kuşağı hızla yatırımlarına devam ediyor.Kapadokya’da kebap ilginç fikir.

Dünya zenginlerinin radarında

Sen Bodrum’un neresindensin

Bu yaz şunu gösterdi ki, lüks tüketimi seven ve Türkiye’deki lüksü yaşamak isteyen yabancılar radarını Bodrum’a çevirdi. Bunu diyen Lucca’nın sahibi Cem Mirap, yerel lüks markalarının sayısı artıkça bu kitlenin ilgi odağı olacağını söylüyor. Mirap’la gazetemizin ayda bir yayınlanan ekonomi dergisi ‘Milliyet Executive’de keyifli bir sohbet yaptık. Detayları perşembe günü dergiden okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sen Bodrum’un neresindensin

Açıkhava sineması nostaljisi

Ritz Carlton otelinin teras katı, eski bir geleneği yaşatmaya devam ediyor. Hafta sonları açık havada sinema keyfi yaşatıyor. 16 Eylül’de orada çocukluğuma geri döneceğim. Açık havada patlamış mısır yiyip film izleyeceğim.