Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Türkiye’nin en havalı tatil beldesinde geçtiğimiz pazar günü eylem vardı. İşletmeler, Türkbükü’nün sembolü olan iskeleleri ruhsatlarına bağlayamıyorlar. Bu nedenle de metrekare başına Ecrimisil adı verilen hazine taşınmazının işgalinden kaynaklı tazminat ödüyorlar. Ancak, işletme sahipleri bu işgal tazminatlarının Bodrum dışında kalan diğer tatil beldelerine göre çok daha yüksek olduğu iddia ediyor. Türkbükü’ndeki işgaliye ücretlerinin fazla olduğunu öne süren işletmeler, pazar günü pankartlı eylem yaptı.
Kim haklı kim haksız ileride göreceğiz. Hazine Bakanlığı bu konuyla ilgili bir açıklama yapar. Eğer ortada ciddi bir fark varsa sorunu giderir diye düşünüyorum.
Eylem Türkbükü’nde olunca bir garip oluyor. Sosyetenin uğrak yeri olan lüks bir yerde eylem olunca; hayatın buralarda da, o kadar toz pembe olmadığını görüyorsunuz. Bu arada eyleme hiçbir müdahale olmadı. Göstericiler, taleplerini iletip dağıldılar.

Taksiler arasındaki fark
* Bodrum’da İstanbul’a göre taksiler daha tuzlu...
* Türkbükü’nün taksileri tertemiz, İstanbul’da temiz ve kokmayan taksi bulduğumuz zaman kendimizi şanslı sayıyoruz...
* Bodrumlu taksiler müşteri ayırmıyor, çok kibarlar. İstanbul’da illaki nereye gittiğinizi soruyorlar. Ayrıca bazı taksiciler gerçekten çok kaba...
* Türkbükü’ndekiler mahalle esnafı gibi, İstanbul’daki çoğu taksici yolu nasıl uzatırızın peşinde...
* İstanbul’da para üstü isteyince bir azarlamadıkları kalıyor. Burada para üstünü kuruşu kuruşuna veriyorlar

Hatice Teyze’nin dükkanı
Sen tası tarağı topla, kalk gel Bodrum’a yerleş. Sonra doğal ürünlere kafayı tak, memleketi diyar diyar gez, ürün topla. Topladığın ürünlerden sabun yap, reçel yap, zeytinyağı yap. Işıl Tan, 2012 yılına kadar İstanbul’da yaşıyordu. İki yıl önce Bodrum Türkbükü’ne yerleşti. Bir yıldır ise doğal ürünlerin satıldığı bir yer açma hayalini kuruyordu. Tan bu hayalini, yaz başında gerçeğe dönüştürmüş. Türkbükü’nde Hatice Teyze diye bir yer açmış.

Eşek sütünden sabun yapıyor
Işıl Tan, doğal ürünlere öyle bir takmış ki eşek sütünden bile sabun yapmış. Sadece eşek değil, keçi sütünden de sabun üretmiş. Isırgan otlu, defneli sabunlar da cabası...
Pazar gününden bu yana defneli sabunu kullanıyorum, gayet başarılı. Birde zeytinyağı işine dalmış. Muğla’da özel olarak seçtiği iki zeytin bahçesinden topladığı zeytinlerle, keçi kılından yapılmış örtünün üzerinde yağ üretiyor. Organik ve erken hasatını denedim, tadı damağımda kaldı.
Birde reçel işine kafayı takmış, gece gündüz Bodrum pazarından aldıklarıyla reçel yapıyor. En son şekersiz çilek marmelatının tadına baktırdı. Benden geçer not aldı.
Yolunuz Türkbükü’ne düşerse Hatice Teyze’nin dükkanına bir uğrayın derim.

Haberin Devamı

HAFTANIN TOP 5’i

Haberin Devamı

1- CAHİDE GREEK: Geçtiğimiz hafta yaz moduna geçiş yaptı. Cahide artık İstanbul eğlencesinin demirbaşı oldu. Her sezon başka bir ruh haline bürünüyor. Bu yaz Cahide’de Yunan havası esiyor. İzzet Çapa’nın en uzun soluklu eğlence diyarı haftanın en popüleri oldu.
2-CANTINERY: Açılalı iki hafta oldu ama, daha açılmadan İstanbul’un gündemindeydi. İki hafta içinde Zorlu’nun en çok iş yapan restoranı oldu. Tebrikler Cem Mirap’a.
3-D-LUX: Yaz geldi ahali yazlık mekanlarda boy göstere dursun, Nişantaşı’nın gerçek gece kulübü ‘D-LUX’, bu haftada Top 5’teki yerini koruyor.
4-THE BAR By Park Şamdan: Bakmayın isminin bu kadar uzun olduğuna, Ottoman’ın içinde geçen hafta açıldı. Sosyete Emre Ergani’nin yeni yerine üşüşüverdi. Bu yaz akşamüzeri denilince ilk akla gelen yer; ‘The Bar’ olur.
5-ALBÜM: Geçtiğimiz kışın en çok adını duyuran mekanı oldu. Yaz gelince modunu değiştirip İstanbul’un en iyi manzarasına sahip terası olup çıkıverdi. Fahri Çağlayan’ın işletmeciliğini yaptığı Albüm, bu haftanın en iyi Türkçe müzik yapan gece kulübü oldu.