Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Etiler’deki geçtiğimiz yazın başında açılan İnari’deyiz. Burası İstanbul ve yazın Bodrum’da başarılı bir düzeyde Uzak Doğu mutfağını servis ediyor. İnari’nin en büyük özelliği yüzde yüz yerli olması, hem Uzak Doğu mutfağını servis edeceksin hem de mutfakta bir kişi bile yabancı olmayacak. Daha önceden söylemiştim, takdire şayan.

TÜRKİYE’NİN EN  GENÇ MUTFAK EKİBİ

İnari çıtayı yükseltti

TÜRKİYE’NİN EN  GENÇ MUTFAK EKİBİ

Geçen yemekteyken mutfak koordinatörü Korhan Gülsoy’la tanıştık. Baktım koordinatör olmak için oldukça genç duruyor. Şef, 30 yaşındaymış. Oldukça genç Gülsoy, kendi gençliğinin üstüne çıktı; “Etiler’in mutfağında 32 kişi var ve yaş ortalaması 24” dedi. Gerçekten çok keyif aldım. Gençler değme çekik gözlü şeflere taş çıkarıyorlar hem de 20’li yaşlarda. Helal olsun size!

Haberin Devamı

İrem Derici’nin sahnesi

TÜRKİYE’NİN EN  GENÇ MUTFAK EKİBİ

Cumartesi gecesi Etiler’deki Sahne’de İrem Derici’nin programındayız. Derici’ye en son beş yıl önce dinlemiştim. Aradan geçen yıllar şarkıcıyı nasıl da olgunlaştırmış ve güvenini yerine getirmiş. Sevin, sevmeyin dobra kadın Derici, kim ne düşünür diye düşünmüyor. Sahne performansını beğendim. Hele ki; “Ben bu şarkılarla büyüdüm” diyerek söylediği parçalara bayıldım. Şahane bir repertuar olmuş, resmen kulaklarımızın pası silindi o gece. Etiler’deki Sahne’ye bir daha gider miyiz, kesin gideriz.

Borsa’da self servis

TÜRKİYE’NİN EN  GENÇ MUTFAK EKİBİ

Borsa lokantalarını bilenler çok iyi bilir, en efsanesi Taksim’dekiydi. Tepsini al, kasaya gidene kadar büfeden canın hangi yemeği tatlıyı çektiyse al. Kasada hemen hesabı öde. Boş bir masaya geç, seçtiklerini bir güzel indir mideye. İşte yıllar sonra bu kez Bağdat Caddesi’nde bu ritüeli Borsa’da yaşamak keyifliydi. Yemekleri mi? Hâlâ aynı tat ve lezzetteydi.

Genç kuşağın Sess sevdası

TÜRKİYE’NİN EN  GENÇ MUTFAK EKİBİ

Geçtiğimiz cumartesi gecesi Nişantaşı’daki Sess’in önünde ciddi bir kalabalık var. Sadece Türkçe müzikle insanları tam 12 yıldır eğlendirmeyi başaran Sess’in önünde kalabalığa biraz dikkatli bakınca sadece gençlerin olduğu fark ettim. Yaşlarını düşününce içeride çalınan müzik hit olduğu zaman dünyada bile değillerdi. Neymiş, şarkıların yaşı yokmuş. Sess de bunu çok iyi yakaladı ve genç kuşağında yıllardır ilgi odağı oluyor.

Haberin Devamı

Caddedeki kuyruklar

Bu döner için sıra beklenir

Bağdat Caddesi’nde Barış Büfe var, önünde döner sırası var. Yemek için sıra bekler misin? Değecek bir yer olması lazım, yoksa işim olmaz. Döner’i sıra beklemeye değecek kadar iyi. Yine giderim, sıra varsa yine beklerim. Anladınız siz beni.

TÜRKİYE’NİN EN  GENÇ MUTFAK EKİBİ

Kızılkayaların sırrı

Caddedeki Kızılkayalar Büfe’nin önünde her zaman bir kuyruk var. Bu kuyruk mekanın ufaklığından oturacak yer sayısından kaynaklandığını düşündüm. Evet, mekan küçük ilgi fazla, neye mi ilgi fazla, hâlâ ‘ıslak hamburger’ sevdalıları var. Üstüne fiyatı da makul olunca, ilgi kaçınılmaz oluyor.