Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Alıştığımız balık restoranlarının çok uzağında, içeriye girdiğinizde sizi kışkırtıyor, eğlence vadediyor. Geçtiğimiz yaz Türkbükü’ndeki Kuum Hotel’in içinde gün yüzüne çıktı. Yıllar önce kebapçılarda da böyle radikal değişimler olmuştu, ‘modern kebapçı’ adını vermiştik. Balıkçılarda yıllardır bir devrim bekliyordum. Fakat bir balıkçının bu kadar lüks olabileceğini hiç tahmin etmemiştim.

Salon ve mutfak

Balıkçılara çağ atlatan Galia’nın sahipleri Kahraman Altınkaya ve Hakan Tunçelli. Altınkaya’yı en son Zıpkın’da bırakmıştım. O zamanlar böylesi bir hayalini anlatırdı; “Balık restoranlarına yeni bir sayfa açacağım” diye... Altınkaya’nın hayalleri gerçek olmuş. Burası tam bir deniz ürünleri restoranı.. Denizden ne çıkarsa neredeyse hepsi Galia’nın sıra dışı balık mostrasında…
Camdan iskelesi
Restoranın neredeyse tamamı deniz üzerine konuşlanmış. Camdan iskele üzerinde yemek yemek enteresan bir deneyim. Hep bir ürperti var içimde “Acaba kırılır mı?” diye…

Haberin Devamı

Yemek sonrası kulüp

Sadece dekoruyla değil; konseptiyle de çığır açmış. Balık keyfi sonrası Galia, gece kulübüne dönüyor. Haftanın her günü DJ performansı var. Türkiye’de balık sonrası gece kulübüne dönen, hem de etnik müzikle dönen tek yer.
Her lüksün bir bedeli var, Galia’ya öyle makul bir balık restoranı diyemeyiz. Peşinen belirteyim pahalı bir yer. Sonra söylenmeyin.

Türkiyenin en lüks balıkçısı

Swiss’in 16 Roof’u

Yaz başından bu yana Maçka Swissotel’deki 16 Roof, gece hayatının gündeminde. Şahane manzarasına pür pak eğlence eşlik ediyor. Hani “İstanbul’da gece kulübü yok” diyenlere söylüyorum: Buraya gönül rahatlığıyla gidin, yemek sonrası eğlencesi rafine.

Kahvaltısız olmaz

Bodrum’dan iki kahvaltıcı öneriyorum. Hepsinde de masanız donatılıyor. Birçoğuna elinizi dahi sürmeden kalkıyorsunuz. Gözünüz de mideniz de doyuyor.
Quzine: Gündoğan’da sınırsız serpme kahvaltı veriyorlar. Genç çift, Bakış Ailesi’nin yeri, bahçe içinde. Kişi başı 195 TL.
Asmalı Çardak: Bu yaz Türkbükü’ne de şubesini açtı. Merkezi Yalıkavak’ta, aile işletmesi. Kişi Başı 175 TL.

Türkiyenin en lüks balıkçısı

Ünlü şefe sevgili kıyağı mı?

Haberin Devamı

Yok canım daha neler! Yılların şefi Mehmet Gürs... Türkiye’nin en tanınmış şeflerinden biri. Meslektaşım Bülent Cankurt ortaya öyle bir iddia attı ki, insanın inanası gelmiyor. ‘Dünyanın En İyi Restoran Listesi’ne Mikla, 2018 yılında 86’ncı sıradan girmişti. Meğer, Gürs’ün sevgilisi de jürideymiş. Duyduğuma göre halen jüri üyeliği devam ediyormuş. Bakalım Gürs böylesi bir iddia için ne diyecek?

WhatsApp’ım adisyon dolu

Bayramdan bu yana her sabah uyandığımda telefonumda gece ödenen adisyonlarla uyanıyorum.
Yalıkavak Boaz: Üç kişi gidilmiş, fiks menü yenmiş, canlı müzik var. Hesap 12 bin TL.
Türkbükü Köşebaşı: Beach parti sonrası gençlik Köşebaşı’na ayaküstü uğramış. Hesapta alkol yok. Yedi kişi, 8 bin TL ödemiş…