Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Yeni yıla girmenin heyecanını taşıyanlar bu hafta onlar için karar haftası. Malum yeni yıl tam hafta sonuna denk geldiği için ekstra bir izin de yok. Süre kısıtlı, böyle olunca bir yerlere gitmeye düşünenler için yorucu bir yılbaşı olacağı net.

Yeni yıla nasıl gireceksiniz

Sosyal hayatında içinde olanlar için yeni yıla dışarıda girmek çok cazip olmuyor. Bu kitle genellikle ortak arkadaş grubuyla birinin evinde buluşup, yeni yıla girmeyi tercih ediyor.

Müdavim mekanlar avantajlı

Yeni yılda en çok müdavim mekanları avantajlı. Yıllar içinde müdavim kitlesi oluşturmuş yerler aylar öncesinde rezervasyonu kapattılar. Böyle mekanlarda neredeyse tüm masalar birbirini tanır. Başka bir enerjisi olur böyle yerlerin...

Haberin Devamı

Eğer dışarıda kutlamayı düşünüyorsanız ilk tercihiniz tanıdık, bildik mekanlar olsun. Hem rahat edersiniz hem de kendinizi güvende hissedersiniz.

Popüler adresler ilgi odağı olur

Yeni açılan yerler hele bir de popüler olmuş ve merak uyandırıyorsa, böyle özel günlerde her zaman liste başı olurlar. Bugün İstanbul’da özellikle tarihi yerlerde açılan mekanlar yeni yılın gözdesi durumda.

Buralar tarih kokuyor

Yeni yıla nasıl gireceksiniz

Altunizade’deki Old Hamam, Galata’daki I Guru Lounge, Sultanahmet’te yenilenmiş haliyle Four Seasons Oteli’nin restoranı, Karaköy’deki İl Cortile, Perşembe Pazarı’ndaki Eski Bir Yer, Sirkeci’deki Olden 1772, Cağaloğlu Hamamı’ndaki Lokanta 1741, şu sıralar şehrin en gözde adresleri... Bu tarihi mekanlarda yeni yıla girmek isteyenlerin sayısı çok fazla.

Yeni yerler hem avantajlı hem de değil

Şehrin yeni popüler adreslerinde yeni yıla girmek havalı olsa da birtakım handikapları da yok değil.

-Yeni oldukları için henüz oturmuş bir kitlesi yok. Özel günlerde çok karma bir kitleyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

-Henüz yeni açıldıkları için onların ilk yılbaşı akşamı olacak. Servisin akmasa olasılığı çok fazla. Eğer sabırlı olmazsanız tüm gece gerim gerim gerilirsiniz.

-En büyük gerilimi istediğiniz yerde oturmadığınız için olur. Tüm masalar dolu olduğu için yer değiştirme şansınız olmayacak. Bu yüzden mutlaka gidin ve masanızı seçin derim. Tüm gece mutsuz olmaktansa önceden önleminizi almakta fayda var.

Haberin Devamı

-Yemek ve içecekler böyle özel günlerde genellikle fiks menüdür, ayrı bir yemek seçme olasılığınız yok. O yüzden menüsünü iyice inceleyin. Size göre mi, değil mi diye...

-O gece sakın kendi aracınızla yola çıkmayın. Yüzde yüz ehliyetinizi kaptırırsınız!

Canlı müzik en eğlencelisi

Eğer canlı müziğin olduğu bir yeri tercih edeceksiniz, bilin ki çok eğleneceksiniz.

Canlı müzik mekanları yılbaşında en eğlenceli yerlerdir. Eğlenceli olmasının yanı sıra en tuzlu yerlerdir. Hele ki popüler şarkıcıların çıktığı yerlere giderseniz, oralar daha da tuzludur.

-Buralarda ne yediğinizin bir önemi yok. Hedef canlı müzik.

-Sahnedekinin performansı, geceye yön verir.

-Sakın ola şarkı istemeye kalkmayın, yılbaşı gecesi hiçbir şarkıcı istek kabul etmez. Boşuna gerilirsiniz.

-Buralarda oturduğunuz yere göre para öderseniz. Ne kadar sahneye yakınsanız o kadar ücret artar. Dikkat edin.

-Buralarda vestiyer olur muhakkak ve ücretlidir. Sakın tartışmayın, vestiyere üstünü bırakın ve devam edin.

Haberin Devamı

 Yılbaşında çalışanlar

Siz ne kadar önemsiyorsunuz bilmiyorum. Yılbaşında size hizmet veren herkes, kapıdaki valeden, mutfaktaki bu-laşıkçısına kadar herkes ayrı bir heyecan taşır. Böylesi özel gecelerde her zamankinden biraz daha fazla para kazanır-lar. Bir aksilik çıkmasın diye de ellerinden geleni yapmaya çalışırlar.

O yüzden özellikle yılbaşı akşamı olduğunuzdan daha fazla tahammül sınırınız geniş olsun.

-Kibar olun, egolarınızı bir akşamdır olsa bir kenara bırakın.

-En ufak bir aksilikte esip gürlemeyin, ortamı germeyin. Eğlenmenize bakın. Yeni yıla gerçekten mutlu girin.

Cuma günü yeni yıla dışarıda girmeye son anda karar verenler için, şahane bir rehber hazırladım. Haberiniz olsun!

Unuttuğum kahvaltı

Gençliğimde her hafta sonu Teşvikiye Saray’da kahvaltı yaparak geçti. Her pazar eğer İstanbul’daysam Saray’da kahvaltı yapardım. Buranın kahvaltı müdavimleri vardı. Rahmi Koç bile Saray’da kahvaltı ederdi. Aradan çok yıllar geçti, unuttuğum Saray kahvaltısını bu kez Suadiye şubesinde yaptık. Lezzette değişen bir şey yok. Börek aynı tatta, sucuk da menemen de... Kahvaltı tabağı söyledim, önceden hazırlandığı için domates ve salatalık kurumuştu. Söyleyince hemen değiştirdiler. Ufak tefek aksilik dışında, keyifli bir kahvaltı yaptım.