Cadde Evliysen işin zor

Evliysen işin zor

23.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Evliysen işin zor

Evliysen işin zor


Dizi yıldızı Esra Harmanda: “Bizim piyasada düzgün hayatlar, hiç iyi prim yapmıyor"


       Türk televizyon izleyicilerinin futbolcu Tanju Çolak’ın hayatını anlatan “Kralın Hayatı" adlı dizide Hülya Avşar rolüyle tanıdığı Esra Harmanda, “Düzgün hayatlar prim yapmıyor" diyerek, yapımcıları ve özel yaşamlarıyla gündeme gelip şöhret olanları eleştirdi.
       Bugüne dek “Ne Ekersen", “Kralın Hayatı", “Mavi Düşler", “İmparator", “Sırtımdan Vurdular", “Trivana" ve mahalle kuaförü Pembe’yi canlandırdığı “Şükran Büfe" olmak üzere yedi televizyon dizisiyle kamera karşısına geçti Esra Harmanda. 22 yaşındayken evlendiği Önder Çorlu’yla beş yıldır mutlu bir evlilik sürdürdüğünü belirten Harmanda, mazbut bir hayat ve evliliğin kariyerini nasıl olumsuz etkilediğini “Kralın Hayatı" isimli dizide rol alınca farkına vardığını anlattı.

       O da İzmirli
       Birçok ünlü güzel gibi İzmirli olan Harmanda, yapımcıları ve kısa sürede şöhret olanları şu sözlerde eleştirdi:
       “Kralın Hayatı’nda rol alınca, evlilik benim işime ne kadar büyük engelmiş anladım. O dizide Hülya Avşar’ı canlandırdım. Bunu bir başkası yapsaydı daha çok gündeme gelirdi. Ben evli olduğum ve mazbut bir hayat sürdüğüm için medyaya malzeme olmadım. Ama şöyle bir ilginç durum var. Medyaya ne kadar malzeme olursanız, o kadar çok iş teklifi alıyorsunuz ve kariyerinizi üst basamaklara taşıyorsunuz. Bir iş görüşmesine gidiyorum, her şey güzel ilerlerken sıra evli olup olmadığıma geliyor. İnsanlar ‘evliyim’ yanıtını alınca ‘biz sizi ararız’ diyor. Yapımcılar çalışacakları insanların medyaya malzeme olacak bir tarafı olmasını istiyor. Çünkü bu sayede daha rahat reklam yaparlar. Mini etekler giyip, bol frikik verip, playboylara sevgili olmak, insanların iş teklifi almalarına ve çok para kazanmalarına neden oluyor. Güle güle yesinler; hiç gözümüz yok ama biraz da farklı insanlara iş versin yapımcılar."

       Şoray hayranı
       Harmanda, 1994’te katıldığı “kağıt bebek" fabrikası olarak nitelenen Fuar Güzellik yarışması ile adını duyurdu. Hava astsubay emeklisi baba ve ev hanımı annenin kızı olan Harmanda, ailesinin “Mühendis ya da doktor ol" ısrarları üzerine çok sevdiği oyunculuk eğitimini almak için konservatuvara giremedi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nü kazanan güzel yıldız iki dersini veremediği için halen aynı fakültede öğrenci. “Benim gibi arkasında kendisine destek olacak kimse bulunmayan kızlara güzellik yarışmalarını tavsiye ederim. Adını duyurmak için en kısa yol. Bir de ailelerinin konservatuvar eğitim görmeleri için kızlarının yanında olması gerekiyor" diye konuşan genç oyuncu, tam bir Türkan Şoray hayranı. Duygularını “Türkan Şoray’la birlikte bir dizi ya da filmde birlikte oynamazsam gözüm açık gideceğim. Bir saniye bile onunla birlikte görünmek bana bir ömür yeter" sözleriyle dile getiren Harmanda, önümüzdeki günlerde oyunculuk eğitimi almaya başlayacak.