Cadde G.O.R.A filmi konusu ve oyuncu kadrosu! G.O.R.A filmi nerede çekildi?

G.O.R.A filmi konusu ve oyuncu kadrosu! G.O.R.A filmi nerede çekildi?

25.12.2021 - 19:30 | Son Güncellenme:

Cem Yılmaz'ın yazıp yönettiği G.O.R.A filmi konusu ve oyuncu kadrosu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Arif, halı kilim ticareti yapan bir esnaftır. Uzay'a merakı olan Arif G.O.R.A gezegenine götürülür. G.O.R.A'da başına gelen olayların konu alındığı filmde Arif Işık gezegenden kurtumak için çeşitli yollara başvurur. İşte konusu ve oyuncu kadrosu...

G.O.R.A filmi konusu ve oyuncu kadrosu G.O.R.A filmi nerede çekildi

G.O.R.A filmi konusu ve oyuncu kadrosu araştırılıyor. 2004 yılında vizyona giren Türk sinema tarihinin o döneme kadarki en pahalı yapımları arasında yer alan G.O.R.A filminde uzaya merakı olan Arif Işık'ın G.O.R.A'lılar tarafından kaçırılması ve gezegende başına gelen olaylar filmde konu alınır. İşte G.O.R.A filmi oyuncu kadrosu ve karakterleri...

Haberin Devamı

G.O.R.A., senaryosunu Cem Yılmaz'ın yazdığı, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın yaptığı, bilimkurgu ve komedi türlerindeki 2004 çıkışlı Türk filmidir.

Çekimleri 2002 yılında başlayan film, Türkiye'de 12 Kasım 2004 tarihinde gösterime girdi. Türk sinemasında en pahalı yapımlardan biri olan filmi 4 milyon kişi izledi. Filmin yapımcılığı, Uzan ailesine ait olan TürkFilmi adlı şirket ile Ömer Faruk Sorak tarafından üstlenilmiştir. Ancak Uzan ailesinin bankalarına devlet el koyunca, film de TMSF kontrolüne geçti. Vizyona girişi geciken filmi BKM, Yılmaz aracılığıyla satın alarak yayımlayabildi. Film içerisindeki müzikler Ozan Çolakoğlu'na, filmin bitiş müziği ise Sagopa Kajmer'e aittir. Görüntü yönetmeni Veli Kuzlu'dur.

Haberin Devamı

G.O.R.A FİLMİ KONUSU

Türkiye'nin turistik kentlerinden biri olan Antalya'da tüccarlık yapan Arif uzaylılar tarafından kaçırılarak G.O.R.A. isimli gezegene götürülür. Arif, gezegende tutsakken gezegeni bir alev topundan kurtarır ve bu sırada Ceku isimli prensesle tanışır. Bütün bunlar olurken, G.O.R.A. gezegeninin kötü kalpli komutanı Logar, Ceku ile evlenerek gezegenin yönetimini ele geçirmek istemektedir. Arif bunu öğrenir ve gezegenden kaçarken Ceku'yu da yanında götürmek ister, fakat bunun için Komutan Logar'a karşı mücadele vermesi gerekmektedir.

G.O.R.A FİLMİ OYUNCULARI

Cem Yılmaz - Arif Işık, Komutan Logar, Trihis, Erşan Kuneri, Komutan Kubar

Rasim Öztekin - Bob Marley Faruk

Özkan Uğur - Garavel, Anonsçu

Şafak Sezer - Kuna

Özge Özberk - Ceku Lamtina

Ozan Güven - 216, Gerzek

Engin Günaydın - Editör

İdil Fırat - Mulu Lamtina

Erdal Tosun - Rendroy

Cezmi Baskın Amir Tocha Lamtina

Muhittin Korkmaz - Tihilu

G.O.R.A FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

G.O.R.A filminin çekimleri Antalya'da gerçekleştirildi. Arif'in kaçırıldıktan sonra uzayda çekilen sahneleri için ise Antalya'nın farklı plato ve setleri kullanıldı.