Cadde Galler Prensesi Kate Middleton askeri tatbikata katıldı!

Galler Prensesi Kate Middleton askeri tatbikata katıldı!

09.03.2023 - 13:46 | Son Güncellenme:

İngiltere tahtının varisi, Galler Prensi William'ın eşi Galler Prensesi Kate Middleton; geçtiğimiz gün Salisbury Ovası Eğitim Alanı'na ziyarette bulunarak, askeri bir tatbikata katıldı. Her zaman giydiği şık elbiseleri çıkarıp, kamuflaj kıyafeti giyen Middleton, askerlerden ilk yardım eğitimi aldı.

Galler Prensesi Kate Middleton askeri tatbikata katıldı

Geçtiğimiz aylarda Konsort Kraliçe Camilla Parker Bowles'ın, eşi Kral III. Charles'ın tahta geçmeden önce tacı takacağını güvence altına aldığını öğrendikten sonra, Galler Prensesi Kate Middleton'ın hayatını 'kabusa' çevirdiği ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

RadarOnline.com'un haberine göre; ismi paylaşılmayan kaynaklar, Konsort Kraliçe'nin, Prenses'in 'soylu olmayan' anne ve babası Kensington Sarayı'na geldiklerinde, hizmetçi girişini kullanmalarını 'uygun gördüğünü' açıklamıştı.

Galler Prensesi Kate Middleton askeri tatbikata katıldı

"BÖBÜRLENMEDEN DURAMIYOR"

Bununla da kalmayan Camilla'nın, karşılaştıklarında Kate'i reverans yapmaya zorladığını da iddia eden kaynaklar; bu durumun Galler Prensesi'ni Kraliyet Ailesi hiyerarşisinde 'daha düşük bir sosyal rütbeye' indirdiği anlamına geldiğini söyledi. Sarayın içinden olan kaynak, şu ifadeleri kullanmıştı:

Camilla böbürlenmeden duramıyor ve Kate'in hayatını kabusa çevirmeye kararlı.

ASKERİ EĞİTİM ALANINA ZİYARET

Tüm bunların ardından 41 yaşındaki Galler Prensesi Kate Middleton, şık elbiselerini askeri kıyafetler, botlar, eldivenler ve yünlü bir şapka ile değiştirerek; Salisbury Ovası Eğitim Alanı'na ziyarette bulunmasıyla gündeme geldi.

Haberin Devamı

Galler Prensesi Kate Middleton askeri tatbikata katıldı

İrlanda Muhafızları'nın tatbikatına katılan Prenses, savaş alanındaki ilk yardım eğitimi sırasında kendisine yaranın nasıl sarılacağı ve yaralının hayati belirtilerinin nasıl kontrol edileceği gösterilirken; karda çömelerek yaralanmış rolü yapan bir askerin bacağını tuttu.

"BUNU İLK KEZ YAPIYORUM"

DailyMail'de yer alan habere göre; ağır kanamayı durdurmak için kullanılan turnikeyi askerin bacağına yerleştiren Kate özür diledi ve, "Bunu ilk kez yapıyorum" dedi.

Galler Prensesi Kate Middleton askeri tatbikata katıldı

Kate, tatbikat sırasında sahte yaralanmayla ilgilenirken; ordudaki sağlık görevlileri tarafından kullanılan farklı ilk yardım yöntemleri hakkında heyecanla sorular sordu. Daha sonra sahte bacak yaralanması ve göğsünde kurşun yarası olan askere ikinci bir turnike ve kanamayı durdurmak için kullanılan Celox gazlı bezi uyguladı.

"ÇOK HEVESLİYDİ"

Prenses'e ilk yardım öğretmekle görevli olan 25 yaşındaki Onbaşı Jodie Newell, şöyle konuştu:

Çok gergindim, Galler Prensesi'ne ilk yardım öğretiyorum. Bu bir onurdu. Ona sadece biz sağlık görevlilerinin orduda ne yaptığını gösteriyorduk. Aslında gerçekten çok iyiydi, katılmak için çok hevesliydi.

Galler Prensesi Kate Middleton askeri tatbikata katıldı

Newell, Kate'in sanki daha önceden bunu yapmış gibi her şeyi adım adım uyguladığını ve özellikle Dünya Kadınlar Günü'nde eğitim alanını ziyaret etmesinin 'harika' olduğunu da sözlerine ekledi.

Galler Prensesi Kate Middleton askeri tatbikata katıldı

ARALIK AYINDA GÖREVİ DEVRALDI

Bu tatbikat, Middleton'ın İrlanda Muhafızları'nı fahri Albay olarak yeni görevindeki ilk ziyareti oldu. Galler Prensesi, Aralık ayında Prens William'dan bu sorumluluğu devralarak ordudaki ilk görevine terfi etmişti.