Cadde GERÇEK ARJANTiNLi DEĞiL!

GERÇEK ARJANTiNLi DEĞiL!

11.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Fransız L ’Equipe gazetesinin Arjantin uzmanı Stephane Kohler, Messi için “Güney Amerikalı futbolcuların kondisyonu ondan daha iyi. O, hiçbir zaman takımın anahtar adamı olmadı” dedi

GERÇEK ARJANTiNLi DEĞiL

Pek çokları için O, günümüzün en büyük futbolcusu. Lionel Messi’den söz ediyoruz. Fransız L’Equipe gazetesinden Stephane Kohler’se farklı düşünüyor. Gazeteci, Messi’nin performansını değerlendirdi. Kohler: “Lionel Messi (23) Barça’da neredeyse yedi yıldır mücadele veriyor. İspanya’da ortaya konulan oyunun kalitesi Xavi, Iniesta, Busquets ve Keita gibi Arjan- tin’de benzeri olmayan isimler sayesinde derinlik kazanıyor. Messi her maçta her topa hakim olma ve rakiplerini çalımlama isteğiyle mücadele ediyor. Ama çevik hareketlerine rağmen bir savunma oyuncusu tarafından durduruluyor. Ve üzerine yüklenen ağırlığı taşımak zorunda kalıyor” diyor.

Haberin Devamı

“Arjantinli değil Avrupalı”
“Bunu duymak tuhaf gelebilir ama Messi, Arjantinliler için gerçek bir Arjantinli olarak görülmüyor. 12-13 yaşında Arjantin’in Rosario kentinden Barcelona’ya gitti ve bu ülkede ulusal bir şampiyonada hiç forma giymedi. Ve Avrupa futbolundan tamamen farklı olan Güney Amerika futbolunun inceliklerini öğrenme fırsatını hiç bulamadı. Güney Amerika’da daha sert ve fiziksel bir oyun sergilenir. Sahadaki çimler çoğu zaman kötü bir durumdadır ve iklim değişiklikleri zorlayıcıdır. Burada yetişen futbolcular, Messi’nin teknik özelliklerine sahip olmasalar da daha güçlü bir kondisyon kazanır. Bu ve bunun gibi pek çok nedenden ötürü Messi bir ‘Avrupalıdır’.”
“Messi, hiçbir zaman oynadığı takımın anahtar adamı olmadı. Her defasında böyle bir unvan taşıyor olsa da Arjantin Teknik Direktörü Diego Maradona, ona istediğini yapma ve Barça’da olduğu gibi çevresinde bir sistem oluşturma’ konusunda henüz olumlu bir işaret vermedi. Maradona, göreve başlayana kadar takımın kilit ismi Riquelme’di. Arjantin’in son yıllarda yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biri olan Riquelme, Maradona ile ters düştüğü için artık milli takıma çağrılmıyor. Maradona’nın gözdeleri Veron ve Mascherano oldu. Messi, bu tartışmalardan uzak, kendi dünyasındaydı.”
“Messi’nin Barça’da ortaya koyacağı performansı izleyecek ve konumunun ona daha fazla sorumluluk getirip getirmeyeceğini göreceğiz. Sezon boyunca Barcelona’da gösterdiği performansı, milli takımda da sergileyeceğine söz veren Messi’nin başa- rısında doğru bir taktik izlenmesinin de önemi var. Teknik direktör Guardiola onu merkeze konumlandırmıştı. Bu pozisyon, Arjantin milli takımında da gerçekleşmelidir. Messi, Arjantinli golcü Gonzalo Higuain’in ardından adeta ikinci konumda yer alıyor. Oysa Mart’da Almanya’ya karşı yapılan maçtaki gibi Messi, Guardiola ile çifte atakta bulunmalı ve ‘4-2-3-1’ şeması tekrar edilmelidir. Ne de olsa Almanya’nın mağlubiyetiyle sonuçlanan bu maç, Arjantin’in son bir yıldır sergilediği en iyi mücadele olmuştu.”
17 Mayıs 2010