Galatasaray Dursun Özbek: Vaat ettiğimiz her şeyi yaptık!

Dursun Özbek: Vaat ettiğimiz her şeyi yaptık!

12.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

G.Saray Başkanı Dursun Özbek, sürdürülebilir başarı için sürdürülebilir mali yapının şart olduğunu vurguladı, “İftiharla söylüyorum ki, göreve geldiğimiz günden itibaren vaat ettiğimiz her şeyi kelimesi kelimesine yaptık” dedi.

Dursun Özbek: Vaat ettiğimiz her şeyi yaptık

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İstanbul Ticaret Odası’nın Cemile Sultan Korusu’nda düzenlediği kahvaltı organizasyonunda açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı özellikle ekonomik dengeler hakkında konuşurken, açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

- Futbol kulüplerinin hassasiyetlerinin başında finansal yapı geliyor. Düşünün teyit edemedim ama Real Madrid’in Mbappe için ödeyeceği rakam 300 milyon eurolardan başlıyor. Biz Avrupa’da yarışıyorsak hedefimiz mali yapıyı düzeltmek olmalı. Sürdürülebilir başarı istiyorsak sürdürülebilir mali yapı şart.

- 2019’dan bir yapılandırma anlaşmamız var. O günkü yüzde 8.5-9 olan faiz, bugün 55’e çıkmış. Galatasaray, İstanbul kulüpleri içinde en iyi finansal durumdaki kulüp. Senede 1 milyar 400 milyon TL faiz ödüyor. Bunu ödedikten sonra Galatasaray’a ne kalıyor? Öncelikle bunu çözmek lazım.

- Haziran 2022’deki seçimde projelerimizi sıralamıştık. İftiharla söylüyorum ki, vaat ettiğimiz her şeyi kelimesi kelimesine yaptık. En çok sevindiğim şeylerden biri, Galatasaray’a birlik beraberliği tekrar getirmiş olmak. Sonrası kolay geldi.

Haberin Devamı

- Dünyada futbol hem ekonomik hem tesis olarak başka yerlere gidiyor. Florya’daki tesislerimiz 45 sene evvel yapılmış, bir tane çivi çakılmamış. Galatasaray’a hizmet eden bir tesis hüviyetinde değil. Kemerburgaz’da modern bir tesis yapıyoruz. Yeni sezona orada gireceğiz.

- Başarılı iki yıl geçirdik arkadaşlarımızla beraber. Her seferinde de söylüyorum, biz başarılı bir yönetimsek 2 sene içinde en büyük pay genel kurul üyelerinin ve taraftarlarındır.

- Her maç 52 bin kişiye oynuyoruz, hangi maç olduğu önemli değil, her maç 52 bin. Bunlar duyulmuş olmuş vakalar değil. Hepsinin altında Galatasaray’ın başarısı, seyir zevki yatıyor. Bu hafta önemli bir hafta. İnşallah şampiyonluk kutlamaları yapacağız.

ÖZBEK'TEN YARDIM GÖNDERMESİ

Dursun Özbek, Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye de depremde yapılan yardımlar konusunda göndermede bulundu. Galatasaray Başkanı şu ifadeleri kullandı: “Bugün Hatay’a diğer bölgelere gidin, herkes Galatasaray’ın faaliyetlerine saygı duyuyor. TOKİ ile anlaştık, 300 konutu biz karşıladık. Kahramanmaraş’taki temel atma töreninde rakiplerimize seslendim: ‘Yeşil sahada geçemiyorsunuz bari bu konuda bizi geçin’ dedim. Ey Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar! Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarının başında geliyorsunuz. Peki neredesiniz? Sayın Cumhurbaşkanı da benim söylediğim şeyleri söyledi.”

Haberin Devamı

BATUM'DAN KARŞI ATAK

Galatasaray’da başkan Adayı Süheyl Batum, Dursun Özbek’in açıklamalarına cevap verdi. Batum, “Dursun Özbek beni “Florya projesini yaptırmayacağız” ifadesini kullanmakla itham etmiştir. Bizlerin izin vermeyeceği husus projenin yetkinin koşullarına eksiksiz uyulmadan, oldu bittiye getirilerek yapılmasıdır” dedi.

"G.SARAY SİYASETİNDE OLMAK İSTEMİYORUM"

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur idman öncesinde açıklamalarda bulundu. Timur şampiyonluk için “Son dönemeçteyiz ama bitmiş bir şey yok” derken yönetimde yer almaması konusunda “Şampiyonluk konuşulsun diye uğraşıyoruz. Galatasaray siyasetinin herhangi bir yerinde olmak istemiyorum. Bu yüzden yönetimde yer almadım” ifadelerini kullandı.

Florya konusuna değinen Timur, “İnşaatı kendin yaparsan daha fazla kar edersin, başkası yaparsa daha az kar edersin. Kişisel görüşüm kendimizin yapması. Dursun başkanla Florya konusunda kesinlikle farklı düşünüyoruz. Ama yönetimde yer almama sebebim bu değil. Peşkeş kelimesini ise son derece yanlış buluyorum” dedi. Erden Timur son olarak yeni sezonda olup olmayacağı merak edilen Mertens’in, İstanbul’da kalmak istediğini ve önümüzdeki günlerde bu konunun netleşeceğini de sözlerine ekledi.