Cadde Gülen Gözler oyuncuları ve konusu! Gülen Gözler filmi nerede çekildi?

Gülen Gözler oyuncuları ve konusu! Gülen Gözler filmi nerede çekildi?

09.01.2022 - 18:35 | Son Güncellenme:

Gülen Gözler filmi, 1977 yapımı olarak sinema salonlarını doldurdu. Film günümüzde de ilgiyle izleniyor ve başrollerinde Münir Özkul ve Adile Naşit gibi isimler yer alıyor. Filmin çekimleri ise İstanbul'da yapılıyor. Peki, Gülen Gözler filmi oyuncu kadrosunda kimler var?

Gülen Gözler oyuncuları ve konusu Gülen Gözler filmi nerede çekildi

Yeşilçam'ın sevilen filmlerden Gülen Gözler'in yönetmenliğini Ertem Eğilmez yürütüyor, senaryosunu da Sadık Şendil yapıyor. Filmde Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Müjde Ar, Ayşen Gruda, Halit Akçatepe ve Şevket Altuğ gibi isimler yer alıyor. İşte, Gülen Gözler filmi hakkında detaylar...

Haberin Devamı

GÜZLEN GÖZLER KONUSU

Yaşar Usta, (Münir Özkul) karısı Nezaket (Adile Naşit) ve beş yetişkin kızı ile yıllar önce köyünden İstanbul'a göç eder, Yaşar usta, erkek çocuğu olur beklentisiyle tüm kızlarına erkek ismi vermiştir. Kalabalık ailesinin geçimini sağlamak için çok çalışmakta, cimriliği ve hilekarlığı ile zengin olmuş eski arkadaşı Yunus'un inşaatları için doğramacılık yapmaktadır. Kızlarının gönül ilişkilerinin hareketliliğinden habersiz bir şekilde, onlara münasip kısmetler bulmak ister. Büyük kızı Fikret'e (Ayşen Gruda) âşık olan Vecihi (Şener Şen) sürekli olarak kapısını aşındırsa da kızını ona vermemekte direnir. Hikmet ise evin alt katındaki çırakların gözdesidir; bütün vaktini onlara oyunlar oynayarak geçirir. En düşkün olduğu kızı İsmet (Müjde Ar) Yunus'un oğlu Temel (Mahmut Hekimoğlu) ile evlenir.

Haberin Devamı

GÜLEN GÖZLER OYUNCULARI

Münir Özkul - Yaşar Usta

Adile Naşit - Nezaket (Yaşar'ın karısı)

Müjde Ar - İsmet (Yaşar'ın kızı)

Şener Şen - Vecihi

Ayşen Gruda - Fikret (Yaşar'ın kızı)

Halit Akçatepe - Dursun (Yunus'un küçük oğlu)

Itır Esen - Nedret (Yaşar'ın kızı)

Şevket Altuğ - Laz Şevket (Evin talibi)

Lale Ilgaz - Hasret (Yaşar'ın kızı)

Nejat Gürçen - Yunus (Temel ve Dursun'un babası, müteahhit)

Sevda Aktolga - Hikmet (Yaşar'ın kızı)

Mahmut Hekimoğlu - Temel (Yunus'un büyük oğlu)

Ahmet Sezerel - Orhan (Nedret'in kocası)

Tuncay Akça - Tuncay (Yaşar Usta'nın çırağı)

İhsan Yüce - Hasan Usta

GÜLEN GÖZLER FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Bir döneme damga vuran ve günümüzde de sevilerek izlenen Gülen Gözler filmi İstanbul'un Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy semtinde çekildi.