Cadde 'Habercilik bir yaşam biçimi'

'Habercilik bir yaşam biçimi'

04.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

CNN Türk’te spor bültenlerini sunan Damla Uğurtürk, “Sosyal medyanın yardımıyla gelişmelerden her an haberdar olmaya çalışıyorum. Habercilik bir yaşam biçimi” dedi.

Habercilik bir yaşam biçimi

Ankara’dan İstanbul’a gelen Damla Uğurtürk, televizyon sektörünün her alanında yer aldı. CNN Türk’te spor bültenleriyle izleyiciyle buluşan sunucu, “Hayatımdaki hedefim, başarılı ve kalıcı olmak. Yaptığım işle ve gösterdiğim başarıyla birilerine ilham olmak istiyorum” dedi. Uğurtürk’le programa hazırlanışını ve hedeflerini konuştuk.
Editörlük, kurgu ve montajcılık gibi TV sektörünün her alanında yer aldınız. Ekran önünde olmak hayaliniz miydi?
İşin mutfağından gelmek meslek hayatımda çok fayda sağladı. Ekran önünde çalışmak beni çok heyecanlandırıyor. Çünkü haberlerin benim aracılığımla aktarılması, hatta son dakika bilgisi içeriğindeyse ilk benden duyulması duygusu motive ediyor.
Spor programı sunmak nasıl bir his?
Siyaset, diplomasi, sağlık, polis-adliye ve yüksek yargı gibi pek çok alanda çalıştım. Hepsinin kendi içinde dinamiği farklıydı. Ama spor daha genç bir kitleye de hitap ediyor. Sürekli aksiyonun yaşandığı bir alan. Spor izleyicisinin takımlarına tutkuyla bağlı olması da heyecanı artırıyor. Hem izleyen hem de sunan için keyifli bir hal alıyor.
Haber kanalında spor programı sunmanın farkları neler?
CNN TÜRK Spor Servisi olarak sporun her branşına yer vermeye çalışıyoruz. İçerik olarak da spor kanallarına nazaran farkımız, onlar gün boyu sadece spor yayıncılığı yaptıkları için detaylara ağırlık veriliyor. Ama biz bilgi ağırlıklıyız, kısa sürede içerik aktarmamız gerektiği için işin en gerekli kısmını yayınlıyoruz.
u Ankara’dan İstanbul’a geldiniz. Alışabildiniz mi?
İstanbul, dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Hem çalışma hem de burada yaşayan arkadaşlarım, adaptasyon sürecimi hızlandırdı. Tabii neredeyse tüm futbol ve basketbol maçlarını da takip etme şansım olduğu için bu yoğunlukla zaman nasıl geçiyor anlamıyorum.
Her gün ekrandasınız, nasıl hazırlanıyorsunuz?
Habercilik bir yaşam biçimi. Sosyal medyanın da yardımıyla her an gelişmelerden haberdar olmaya çalışıyorum. Yabancı basını da takip ederek bültenlere hazırlanıyorum.
Spor kanallarında kadın meslektaşlarınızın çok olması size neler hissettiriyor?
Kadın-erkek ayrımını hiçbir meslekte doğru bulmuyorum. Bilim adamı gibi tabirlerin dahi günümüzde bilim insanına dönüşmesiyle bence cinsiyet eşitsizliği geride kaldı. İşini iyi yapanlar ve yapmayanlar diye bakıyorum.
Hiç gaf korkusu yaşadınız mı?
Yaşamadım. Samimi olduğuma inanıyorum. Samimi olunca izleyici hataları tolere ediyor.
Sunuculukta hayalleriniz neler?
Hedefim, başarılı ve kalıcı olmak. Yaptığım işle ve gösterdiğim başarıyla birilerine ilham olmak istiyorum.

‘İstanbul’u turist gibi geziyorum’?
Yayınınız olmadığı günlerde neler yapıyorsunuz?
Yeni spor branşlarını öğrenmeye çalışıyorum. Bu ara golfe başladım. Hedefimde tenis de var. Yakın arkadaşlarımla yurt dışı seyahatleri yapıyorum. İstanbul’da yeni yaşamaya başladığım için turist gibi vakit buldukça geziyorum.
Sosyal medya artık çok popüler. Siz de aktif kullanıyorsunuz, nasıl mesajlar alıyorsunuz?
Yaptığımız işi merak ediyorlar, özellikle de gençler. Elimden geldiğince sorularını yanıtlamaya çalışıyorum. Bazen maçlara yönelik anketler yapıyorum... Gelen yorumları yayınlarımda da dile getiriyorum, interaktif oluyor.