Cadde ‘Halide Edip rolü heyecanlandırdı’

‘Halide Edip rolü heyecanlandırdı’

13.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Zaferin Rengi’ filminde Halide Edip Adıvar’a hayat veren Birce Akalay, “Ülkede direnişçi bir feminist ve aydın birisinin hayatını oynamak çok heyecan vericiydi” dedi.

‘Halide Edip rolü heyecanlandırdı’

Birce Akalay, şubat ayında vizyona girecek olan ‘Zaferin Rengi’ filminin kendisi için güzel bir deneyim olduğunu anlattı. Bu tür projelerde bulununca mesleğini daha da çok sevdiğini belirten oyuncu, “Sultanahmet mitinglerinde Halide Edip Adıvar’ın halka seslenmesini canlandırdım. 10 bin kişinin karşında olduğunu hissetmek acayip bir deneyimdi. Adıvar gibi ülkede aydın birisinin hayatını oynamak heyecan vericiydi. Projede konuk oyuncuydum ama kendi filmim gibi kabullendim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aşka ayıracak vaktinin olmadığını söyleyen Akalay, “Çok çalışıyorum. Takı markamın 2024 koleksiyonunu hazırladım. Hayatımda kimse yok. Biraz da yaşımdan dolayı seçici ve sakin hayat yaşıyorum. Bu aralar Bodrum’da yaşayan ailemle vakit geçirmek istiyorum” dedi. Perşembe günü final yapmaya hazırlanan Kanal D’nin ‘Bir Derdim Var’ dizisinde Doktor Nilüfer karakteriyle izleyicisine veda edecek olan oyuncu, “Dizinin çekimleri bitti, normal hayata döndüm. Güzel bir işti benim için” ifadelerini kullandı.