Cadde 'Her saniye büyüleyici'

'Her saniye büyüleyici'

01.06.2018 - 09:49 | Son Güncellenme:

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın sekizinci uzun metrajlı filmi 'Ahlat Ağacı' vizyona girdi. Filmde 'Hatice' karakterine hayat veren güzel oyuncu Hazar Ergüçlü, "Defalarca izlesek bile gözden kaçıracağımız milyonlarca detayla dolu bir başyapıt" dedi.

Her saniye büyüleyici

Senaryosunu Nuri Bilge Ceylan’ın Ebru Ceylan ve Akın Aksu’yla birlikte yaklaşık bir yılda kaleme aldığı 'Ahlat Ağacı' filmi; merkezine ‘Ahlat Ağacı’ adlı kitabını yayınlatmaya çalışan Sinan’ın (Doğu Demirkol) üniversiteyi bitirip, ailesinin yaşadığı ilçeye geri dönmesiyle başlayan ve baba-oğul arasındaki ilişki baz alınarak gelişen insan ilişkilerini konu alıyor. Sinan’ın babası İdris’in (Murat Cemcir) at yarışı tutkusu nedeniyle yaşadığı maddi zorluklarla, hassasiyet ve kırılganlıklarıyla yüzleşmesiyle kendine babasının yansıması altında çizdiği yolu uzun bir süreçle izleyiciyle buluşturuyor.

Haberin Devamı

Başrollerini Doğu Demirkol ve Murat Cemcir’in paylaştığı filmde; Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin, Tamer Levent, Akın Aksu, Ahmet Rıfat Şungar, Kubilay Tuncer, Öner Erkan, Kadir Çermik, Ercüment Balakoğlu, Özay Fecht, Sencar Sağdıç ve Asena Keskinci rol alıyor.

"SENARYO ÇANAKKALE'DE DOĞDU"

Filmin bir yıl süren senaryo aşaması yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın bir Çanakkale seyahati sırasında başlıyor. Yönetmen Ceylan’ın “Özellikle baba-oğul ilişkisi olsun diye yola çıkmadım ama baba-oğul ilişkisi içerisinde insana ve insanın doğasına dair pek çok şey anlatma şansı bulabiliyorsunuz” diyerek dile getirdiği ve önce baba İdris karakteri üzerine kurgulanan hikaye, Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu’nun görüşmeleri sonucunda oğul Sinan’ın hikayesi olarak değişiklik gösteriyor.
Filmin çekimlerinin tamamı, senaryo fikrinin de doğduğu Çanakkale ilinde ve Çan ve Yenice ilçelerinde Eylül 2016 ve Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

"KARANLIK TARAFIMIZLA YÜZLEŞECEĞİMİZ EDEBİ BİR ESER"

Nuri Bilge Ceylan, Murat Cemcir’i televizyonda yayınlanan ve bir dizideki tiradı sırasında fark ettiğini söylüyor ve ‘O an onda baba karakterini gördüm’ diyor. Murat Cemcir “Senaryoyu okuduğum andan itibaren onu oynamayı düşündüm” dediği İdris karakterine hayat veriyor. Cemcir, “Hayatın, aile olmanın, hayallerinin peşinden gitmenin ve gidememenin gerçekliğini anlatırken, bizleri karanlık taraflarımızla yüzleştirecek bir edebi eser Ahlat Ağacı” diyor.

“GÖZDEN KAÇIRACAĞIMIZ MİLYONLARCA DETAY VAR”

Filmde 'Hatice' karakterini canlandıran Hazar Ergüçlü, 'Ahlat' Ağacı hakkında şunları söyledi:
"Defalarca izlesek bile gözden kaçıracağımız milyonlarca detayla dolu bir başyapıt. Nuri Bilge Ceylan sinemasını düşündüğüm zaman ilk aklıma gelen kelime ‘lezzetli’ oluyor. Bu durum benim için bu filmde zirve yaptı. Her saniye büyüleyici" dedi.