Cadde İLK 10'A GİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

İLK 10'A GİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

28.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl epeyce iddialı şarkıların arasında Kuzey ülkeleri, Balkan ülkeleri ve eski Sovyet cumhuriyetleri diyasporalarının ortasında yedinci olabilmek başarı sayılabilir. Can Bonomo da birçok iddialı ülkeyi ve deneyimli müzisyeni geride bıraktığını söylüyor...

İLK 10A GİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de önceki gece yapılan Eurovision Şarkı Yarışması’nın bitişinden yaklaşık bir saat sonra Cyristal Hall’un basın merkezinde yarışmanın birincisi İsveçli Loreen basının karşısına çıktı. İsveç ekibi yarışmayı önümüzdeki sene için kendi ülkelerine taşımanın ve bunu tüm zamanların ikinci en yüksek puanıyla yapmış olmanın heyecanını yaşıyordu.

Haberin Devamı

Bakü’de çok sayıda insanla birlikte birçok yarışmacı da Euro Club adlı gece kulübünde yarışmanın bitişini kutladı. Orada görüştüğümüz Can Bonomo, yarışmayı yedinci sırada bitirmenin kendisi için bir başarı olduğunu, elinden gelenin en iyisini yaptığını, birçok iddialı ülkeyi ve deneyimli müzisyeni geride bıraktığını söyledi.

Türk ekibi ‘after party’de fazla uzun kalmadı ve eğlence devam ederken, kaldıkları otele dönmek üzere kulüpten ayrıldı. Can Bonomo, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenler yüzünden uzun süre kulübün kapısından dışarı çıkamadı.

Bonomo, yedinci olmasıyla ilgili düşüncelerini yarışmadan hemen sonra Twitter’da şu cümlelerle ifade etti: “7 de olur, olmaz mı? Teşekkür ederiz. Çok keyifliydi.”

Haberin Devamı

Dün öğle saatlerinde yine Twitter’a yazdığı “Türkiye’de yeni bir ses çıkarmaya çalışan genç müzisyenler olarak ilk 10’a girmenin gururunu yaşıyoruz” cümlesi Bonomo’nun yarışma sonrası duygularını anlatıyordu.

Bonomo Azerileri üzdü!

Yarışmayı 80’lerden bu yana takip eden biri olarak, bu yıl da Kuzey ülkeleri, Balkan ülkeleri ve eski Sovyet cumhuriyetleri diyasporalarının ortasında yedinci olabilmenin başarı olduğu düşüncesine ben de katılıyorum. Kaldı ki bu sene epeyce iddialı şarkılar ve şarkıcılar vardı.

Azerbaycan halkı bir yandan kendilerinin dördüncü olmasının ve organizasyonun başarıyla tamamlanmasının mutluluğunu yaşarken, bir yandan da Türkiye’nin sıralamada beklediklerinden daha aşağısında kalmasından duydukları hayal kırıklığını dile getirdiler. Birçok Azerbaycanlı, Can Bonomo’nun yarışmayı kazanamamış olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bülend Özveren’in canlı yayında sarf ettiği “Can Bonomo’yu var ettik. Başarısını bundan sonraki performansı gösterecek” sözleri sosyal paylaşım sitelerinde tepkilere neden oldu. Birinci olan Loreen’in bugüne dek sadece bir şarkısı yayımlandı. Bonomo’nun ise 1.5 sene önce yayımlanmış bir albümü var, uzun zamandır sahneye çıkıyor ve yarışmadan önce de belli bir kesim tarafından tanınan bir isimdi. Bu gerçeklerden yola çıkıldığında, Özveren pek de haklı görünmüyor. Bu arada, yarışmada İngiltere’yi temsil eden ülkenin Elvis Presley lakaplı şarkıcısı Engelbert Humperdinck’in aldığı derece şaşırttı. 75 yaşındaki Humperdinck 12 puanla sondan ikinci oldu.


Otoritelerden Loreen’e övgü, ninelere yergi


Ünlü müzisyenler Eurovision’da İsveç adına yarışan Loreen’in birinciliği hak ettiğini, yedinci olan Can Bonomo’nun ise üzerine düşeni yaptığını belirtti. Otoriteler, Rus ninelerin ikinciliğini ise eleştirdi,
Emel Müftüoğlu: Çok iyi bir yarışma izledim. Şovlar süperdi ve son 10-15 yıldır ilk kez bu kadar sağlam bir şarkı geldi. Birinci olan şarkı muhteşemdi. Tartışmasız haklı olan kazandı. Can Bonomo üzerine düşen her şeyi yaptı. Sahnede sağlamdı ama şansına rakipleri çok güçlüydü. Rus ninelerin ikinciliği çok saçma ve anlamsızdı. Ninelere hürmet gösterildi ama bana göre buna gerek yoktu. Çünkü, yarışmanın ağırlığını kaybettirdi. Bundan sonra artık TRT’nin de Eurovision’a gidecek şarkı ve şarkıcıyı halk oylamasıyla seçmesini istiyorum.
Garo Mafyan: Her sene olduğu gibi komşuvizyon yarışmasına tanıklık ettik. İsveç birinciliği hak etti. Çok güzel bir şarkıydı. Can Bonomo işini çok iyi yaptı. Çünkü orada bir müsamere vardı, o yaşlı kadınları oraya çıkarmanın müzik adına amacını ben anlamadım. Eurovision’da kim, niye birinci oldu diye artık sorgulamanın da manası kalmadı. Bu yarışmanın ciddiye alınacak nesi kaldı ki? Anneannem yaşındaki kadınlarla neden yarışayım? Biz de seneye ne kadar dede varsa alıp yarışmaya gönderelim, buna geliyor iş. Azerbaycan çok güzel bir organizasyona imza attı.
Sertab Erener: Birinci olan Loreen’i tebrik ederim. Bence bunu hak etti. Sahneye çıplak ayakla çıkmasını çok iyi anlıyorum. Ben de birinci olduğumda çıplak ayakla çıkmıştım, Can Bonomo da elinden gelenin en iyisini yaptı. Çünkü çok uzun ve stresli bir süreç.
Metin Özülkü: Bu yılkı Eurovision son yıllarda izlediğim en iyi yarışmaydı. Azerbaycan çok muhteşem bir geceye imza attı. Şarkıları da çok beğendim. Bizim aldığımız dereceyi de tam yerinde buldum. Yarışmayı izledikten sonra Can’ı 5 ile 10 arası bir yere koymuştum. Rusya dışında ilk 5 şarkı zaten en beğendiğim şarkılardı. Rus nineler yarışmaya görsel açıdan renk kattı. Birinci şarkı beni 80’li yıllara geri götürdü.
Işın Karaca: İsveç bu zaferi hak etti. Müzik kazandı ancak Can da çok güzel bir performans sergiledi. Tebrikler Can Bonomo.

MAGAZİN SERVİSİ