Cadde İlklerin konseri

İlklerin konseri

20.03.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde önceki akşam düzenlenen “Çanakkale Senfonisi” adlı konserde ilk kez “Gelibolu Belgeseli” müziklerinin sahne adaptasyonu gerçekleştirildi.

İlklerin konseri

Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde önceki akşam düzenlenen “Çanakkale Senfonisi” adlı konserde ilk kez “Gelibolu Belgeseli” müziklerinin sahne adaptasyonu gerçekleştirildi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 93. yıldönümünde Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin (ANTDOB) Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki salonunda düzenlenen  konserde, savaşın çirkin yüzü müzik tarihindeki ilklerle anlatıldı. Şef Hakan Kalkan yönetimindeki konserde, opera orkestrası ve korosu önünde solist sanatçı olarak elektro gitarıyla “Gelibolu Belgeseli” müziklerinin bestecisi Demir Demirkan sahne aldı.

Haberin Devamı

Ecevit’in şiirini okudu

Belgeselden seçilen müziklerden ‘Intro’, ‘Son Mektuplar’, ‘Size Ölmeyi Emrediyorum’, ‘18 Mart’, ‘Savaş Cehennemdir’, ‘Yalnız Cam’, ‘Joe Öldü’, ‘19 Mayıs’, ‘Fotolar ve Mektuplar’, ‘Kanlı Sahiller’, ‘Gelibolu Hayaletleri’, ‘Elveda Dostum’, ‘Elveda’ ve ‘Umut’ adlı bestelerin üzerine, ünlü oyuncu Cüneyt Türel, merhum başbakan Bülent Ecevit’in ‘Çanakkale’ şiirini okudu. Konserin başından sonuna kadar beyaz perdeden, savaş görüntüleri ve fotoğrafları gösterildi.
 Kuliste kendisiyle tanışmak isteyenleri kırmayan Demirkan, hem kendisi hem de müzik tarihi için ilklerin yaşandığını belirterek şöyle konuştu  “Benim yaptığım “Gelibolu Belgeseli”nin müziklerinin ilk defa sahne adaptasyonu. İlk defa üzerine şiir okundu. Cüneyt Türel’le ve orkestrayla ilk defa çaldım. Birçok karışım bir araya gelince bazen çok hoş olmuyor, ama bu hoş oldu. Savaşın çok insani tarafını vurgulayan Ecevit’in şiiri, benim müziklerimle özdeşleşti. Şiiri hiç düşünmeden okumamıza izin veren Rahşan Ecevit’e çok teşekkür ediyorum.”