Cadde İZDOB'dan anlamlı konser

İZDOB'dan anlamlı konser

11.11.2017 - 16:03 | Son Güncellenme:

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), İzmir'deki bir AVM'de Mustafa Kemal Atatürk'ü anma konseri verdi.

İZDOBdan anlamlı konser

İzmir Mavibahçe Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Konseri'ni, Şef Tolga Taviş yönetti. Soprano Aytül Büyüksaraç, soprano Evren Işık, soprano Ayşe Tek, tenor Ziya Elmacı, tenor Aydın Uştuk, bariton Cengiz Sayın ve bas Teyfik Rodos'un görev aldığı konserde sanatçılara İzmir Opera Orkestrası eşlik etti.

Haberin Devamı

Orkestrada, başkemancı olarak Lalecan Özay Muzaffer performansıyla beğeni kazandı. Yaklaşık bir saat süren konserde, Lal, Bozkırın Sesi, Sarı Zeybek, Sen Sen Sen, Ah Bir Ataş Ver, Köçekçe, Efem, Çanakkale Türküsü, Seni Sevdim Diye Kınarlarsa Beni, İzmir'in Kavakları, Tosca Operası'ndan E Luce Van Le Stelle, Bozlak, Sabahın Seherinde, Demir Kırat eserleri ve Onuncu Yıl Marşı seslendirildi.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Haldun Özörten'in de hazır bulunduğu konserde, Şebnem Doğruer ve İbrahim Raci Öksüz anlatıcı olarak görev aldı. Orkestraya İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Ayşe Küey kanunuyla, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçısı Yavuz Akalın ise neyiyle eşlik etti.

Haberin Devamı

Konser, Onuncu Yıl Marşı'yla sona erdi.