Cadde İzzetbegoviç'e hayat verecek

İzzetbegoviç'e hayat verecek

22.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurdaer Okur, Aliya İzzetbegoviç’in hayatını konu eden ‘Aliya’ adlı projede başrol oynayacak. İzzetbegoviç’i canlandıracak oyuncu için kadın partner aranıyor

İzzetbegoviçe hayat verecek

Nisan ayında KKTC Ercan Havalimanı’nda 1 gram uyuşturucuyla yakalanan ve başrolünü oynayacağı ‘Seni Kimler Aldı’ dizisinden yapımcıyla anlaşarak ayrılan Yurdaer Okur, dev bir projeyle kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor. Oyuncu, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in hayatını konu alan ‘Aliya’da rol alacak. Okur, 14 yıl önce vefat eden ve gençliğinde İslamcılık suçundan beş yıl cezaevinde kalan İzzetbegoviç’i canlandıracak.

Devlet adamı hakkında araştırma yapan ve yazdığı kitapları okuyarak rolüne hazırlanan oyuncu, kendisine eşlik edecek kadın partner bulunur bulunmaz, çekimler için Bosna Hersek’e gidecek. Sancak Medya’nın yüksek bütçe ayırdığı ve minimum altı bölümlük TV filmi olarak ekrana gelecek olan ‘Aliya’, TRT1’de seyirciyle buluşacak. Set ekibi ve kadro yaklaşık iki ay boyunca ülkede kalarak, İzzetbegoviç’in yaşadığı yerlerde çekim yapacak.