Kalust Şalcıoğlu

Kalust Şalcıoğlu

mail@kalustsalcioglu.com

Tüm Yazıları

Etiler Nispetiye Caddesi’nde 39 yıllık ‘Şamdan’ gece kulübünün alt katında, bahçe içerisinde bulunan mekânı en son ‘Home Store’ken yazmıştım.
Dün, Nispetiye’nin tıkalı trafiğinde mekânın önünden geçerken bir baktım ‘Home Store’ tabelası kalkmış yerinde ‘Şamdan Garden’ yazıyor...
Daldım hemen içeriye. Bu sefer mayası tutmuş! Mekânda müzik sistemi iyileştirilmiş. Dinlemeden yazmak olmaz tabii, iki dakika açtırdım “dımtıs dımtıs”...
İstanbul’un önde gelen gece kulüplerini aratmayacak bir müzik sistemiyle donatılmış Şamdan Garden’da, ‘after work’ yani iş çıkışı partileri yapılacakmış.
Menüde Ermeni mutfağı esintilerini hissedebiliyorsunuz. Şamdan Garden’ın menüsü, İstanbul’un başarılı tatları arasında kolayca yerini bulur. Ne mi yedim?
Bresaola crostini (11 TL): Atıştırmalık 4 lokma baget ekmeği üzerine cheddar, bresaola, roka.
Abudaraho (12 TL): Ermeni mutfağından atıştırmalık. Çıtır ve ılık ekmekler, soğuk tereyağı ve kefal balığının yumurtasıyla kaplanmış.
Enginar salatası (24 TL): İnce kıyılmış roka, taze enginar, parmesan, zeytinyağı, balzamik sirke ve limon. Sos dengesi çok iyi tutmuş. Servis personelinizden zeytinyağıymış, limonmuş istemeyeceğinize emin olabilirsiniz.
Kuzu incik (54 TL): Beğendiyle servis edilen tereyaki soslu inciği, abartmadan şöyle anlatayım; ağzınızda tek bir diş bile olmasa damağınızla çiğneyip yutabileceğiniz kadar başarılı. Bildiğiniz ‘süt kuzusu’.
Kestaneli sufle (17 TL): Sade dondurmayla servis edilen kendi yapımları sufleyi yerken ağzınıza kestane parçaları geliyor. Hem hafif, hem leziz.

Haberin Devamı

Top bilmem kaç!

Sosyal medyaya, kurumlara, ödül verenlere bakarsanız herkes bir ‘top’ tutturmuş gidiyor... Hadi ‘top’larsın bir jüri, yaparsın ‘formaliteden!’ de olsa oylamanı, o zaman ‘top’ların kabulüm de bu ‘top’lar genelde ‘duygusal’ menfaat ilişkileriyle belirleniyor!
Ben de sosyal medyadaki verilerden; hangi tiyatro oyunuyla ilgili ne yorum yapılmış, hangisine gitsek diye aramanıza gerek kalmasın diye, 20 - 27 Ocak 2014 tarih aralığında tiyatro oyunlarının ‘Top 5’ini sıraladım. Araştırmada kullanılan deneklerin hepsinin tiyatroyla ilgili paylaşımları olduğunu ve rastgele seçilmiş denek sayısının da 200 olduğunu ekleyeyim. Sonra kimse darılıp kırılmasın “Kalustcuğum biz niye ‘top’laşmanda yokuz?” diye...

1. Oyun: Bir Delinin Hatıra Defteri
Yazan: Nikolay Gogol
Uyarlayan - Yöneten - Oynayan: Genco Erkal
2. Oyun: Hasta Etme Adamı
Yazan Yöneten: Aksel Bonfil
Oyuncular: Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Önder Keskin, Nurten İnan, Kahraman Sivri, Duygu Paracıkoğlu
3. Oyun: Hoşgeldin Melek
Yöneten: Ali Poyrazoğlu
Oyuncular: Bülent Kayabaş, Meriç Başaran, Özdemir Çiftçioğlu
4. Oyun: Abim Geldi
Yazan: Marc Comeletti
Yöneten: Bora Severcan
Oyuncular: Volkan Severcan, Bekir Aksoy, Yeliz Şar, Melda Gür, Pelin Akil, Seyhan Şaşko
5. Oyun: Kelebekler Özgürdür
Yazan: Leonard Gershe
Yöneten: Murat Sarı
Oyuncular: Kerem Kobanbay, Buket Dereoğlu, Bedia Ener, Hakan Çeliker

Haberin Devamı

Nejat Uygur YouTube’da

Haberin Devamı

Behzat Uygur ve Süheyl Uygur kardeşler sahnede her zaman rahmetli babaları Nejat Uygur’u anarlar. Haftanın en iyi tiyatro oyunlarını araştırırken Behzat Uygur’un Instagram hesabında yaptığı paylaşım dikkatimi çekti. Uygur kardeşler babalarına olan saygılarını bu sefer de, YouTube’da Nejat Uygur kanalı açarak göstermişler.‘Usta’ Nejat Uygur’un tüm tiyatro oyunlarını ve daha önce hiçbir yerde paylaşılmamış özel görüntülerini merak edenler, www.youtube.com/user/uygurnejat/videos linkine göz atsınlar.