Cadde 'Karanlıklar Prensi'nin evlat acısı! Bir oğlunu daha kaybetti

'Karanlıklar Prensi'nin evlat acısı! Bir oğlunu daha kaybetti

11.05.2022 - 11:13 | Son Güncellenme:

Müziğindeki melankoli ve karanlık nedeniyle sıklıkla "Karanlıklar Prensi" olarak anılan Nick Cave'in hayatı, bir kez daha büyük bir trajediyle altüst oldu. Bu yıl İKSV'nin 50'nci yılı için İstanbul'daki hayranlarıyla buluşacağı açıklanan Nick Cave cephesinden çok üzücü bir haber geldi. Bundan yaklaşık 7 yıl önce 15 yaşındaki oğlunu kaybeden Cave, bir kez daha evlat acısı yaşadı.

Karanlıklar Prensinin evlat acısı Bir oğlunu daha kaybetti

Nick Cave'in müziğindeki karanlık, onun "Karanlıklar Prensi" olarak anılmasının temel sebebi. Cave, 1980'de İngiltere'ye taşınmadan önce Avustralya'da doğdu. Nick Cave 19 yaşındayken babasını araba kazasında kaybettiğinde, müziği bu trajediden fazlasıyla etkilendi. Bazı müzik yazarları, onun karanlık bakış açısının 30 yılı aşkın bir süre önceki bu trajediden kaynaklanmış olabileceğini ve hala bundan ilham aldığını söylüyor.

Haberin Devamı

2015'TE BÜYÜK ACI

Grubu Nick Cave and the Bad Seeds'in yanı sıra solo kariyeri de bulunan Avustralyalı şarkıcı, kaleme aldığı kitaplar ve beyazperdede rol aldığı filmlerle de dünya çapında tanınıyor. Cave, 2015 yılının temmuz ayında, Arthur'un Brighton yakınlarındaki Ovingdean'da uçurumdan düşerek hayatını kaybetmesiyle büyük bir trajedi yaşamıştı. Arthur, halüsinojenik ilaçlar aldıktan ve evinin yakınında yaklaşık 20 metre yükseklikteki uçurumun tepesinden düşerek yaşamını yitirmişti. Çevredeki sürücüler, Arthur'un bir uçurumun tepesinde çıplak ayakla zikzaklar çizdiğini görünce yardıma koştu ancak kafası karışmış gence ulaşamadan düşerek ciddi şekilde yaralandı. Royal Sussex Hastanesi'ne kaldırılan genç, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

HAYAL EDİLEMEZ BİR KEDER

Aynı yıl açılan soruşturmada Arthur'un kaza sonucu öldüğü kararı verildi. Ardından Nick Cave, yaşadığı kederin 'hayal edilemez' olduğunu söyledi. Kayalıklara hayatını kaybeden kardeşini anmak üzere çiçek bırakan kardeşi Earl Cave, "İsteyebileceğim en iyi kardeştin" diye yazdı. Earl'ün notunda tam olarak şöyle yazıyordu: "Arthur, seni çok seviyorum. Senin etrafında olmak bir zevkti. Seni asla unutmayacağım."

Karanlıklar Prensinin evlat acısı Bir oğlunu daha kaybetti

KIZ ARKADAŞINA SALDIRDI

Şimdiyse Nick Cave'in oğlu Jethro Lazenby'nin trajik hayatı, genç modelin hayatını kaybetmesiyle manşetlere taşındı. Babasıyla yedi yaşına geldiğinde tanışan ve Balenciaga gibi lüks markalar için podyuma çıkan başarılı model, şizofreni hastasıydı. Kız arkadaşını öldürmekle tehdit etti, annesine saldırdı ve 30 yaşında hayata veda etmeden önce hayli uzun bir sabıka kaydına sahipti.

30 YAŞINDA GELEN ÖLÜM

Karanlık tarzı, sarsıcı şarkı sözleri ve etkileyici sesiyle milyonları kendine hayran bırakan Nick Cave, önceki gün takipçilerini kahreden bir açıklama yaptı. 64 yaşındaki Avustralyalı şarkıcı, bundan yedi sene önce, 15 yaşındaki oğlunu kaybetmişti. Cave şimdiyse, en büyük oğlu Jethro Lazenby'nin Pazar günü 30 yaşında öldüğünü duyurdu.

BABASIYLA 7 YAŞINDA TANIŞTI

Babasıyla ilk kez yedi yaşında tanışan, hayatını modellik ve oyunculuk yaparak kazanan Jethro'nun, uzun bir suç geçmişi bulunuyordu. 2018'de o zamanki kız arkadaşını öldürmekle tehdit eden model, nisan ayında ise annesi Beau Lazenby'yi dövdüğü için hapis yatmıştı. Melbourne'de yaşayan Jethro, ölmeden iki gün önce kefaletle hapishaneden serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

Karanlıklar Prensinin evlat acısı Bir oğlunu daha kaybetti

Cave'in başı dertten kurtulmayan oğlu, büyük ölçüde modellik yapmıştı. Balenciaga ve Versace gibi büyük markalar da dahil olmak üzere pek çok lüks marka için podyuma çıkan Jethro, aynı zamanda 2007 yapımı Corroboree ve 2011 yılında da Isabelle Huppert'in oynadığı My Little Princess dahil olmak üzere bazı filmlerde rol aldı.

ŞİZOFRENİ HASTASI

Ayrıca babasının izinden giderek çeşitli müzik çalışmaları da yürüttü. Geçtiğimiz günlerde avukatının şizofreni hastası olduğunu açıklamasıyla modelin ruh sağlığının iyi durumda olmadığı açığa çıkmış oldu. Jethro, geçmişte babası Nick Cave ile yedi yaşına kadar tanışmadığını söyledi. BBC, Cave'in aynı zamana kadar babası olduğunun farkında olmadığını yazdı. Jethro'nun annesi Beau Lazenby hakkında çok az bilgi var. Ancak Jethro'nun, Cave ilk eşi Brezilyalı gazeteci Viviane Carneiro ile evliyken dünyaya geldiği biliniyor.

Haberin Devamı

ARKADAŞININ KANEPESİNDE UYUDU

Carneiro, Cave'in ikinci oğlu Luke'u, Jethro'nun dünyanın diğer ucunda doğmasından 10 gün sonra dünyaya getirdi. Avustralya'da büyüdü, ancak Londra'da da zaman geçirdi ve 2012'de Evening Standard'a yurtdışından gelmenin zor olduğunu aktardı. Ünlü babasına rağmen Londra'ya geldiğinde beş parası yoktu ve ilk başta bir arkadaşının kanepesinde uyumak zorunda kaldı. Jethro, Evening Standard'a yaptığı açıklamada, o dönemde Brighton'da ikinci karısı Susie Bick ve ikiz oğulları Arthur ve Earl ile birlikte yaşayan babasının yardımını aramadığını söyledi.

BABASIYLA 'GERGİN' İLİŞKİ

O sırada düzenlediği herhangi bir etkinliğe babasını davet edip etmediği sorulduğunda ise Jethro, "Kendimi elimden geldiğince ayrı tutmaya çalışıyorum" dedi ve ilişkilerini 'gergin' olarak nitelendirdi. Buna rağmen, modellik kariyerinde ilerlemek için sık sık babasının soyadını kullandı, ancak daha sonra annesinin soyadı Lazenby'yi kullanmaya geri döndü. Metro gazetesine yaptığı açıklamada ise, babasının soyadını kullanmanın o kadar da karlı olmadığını ifade etmişti.

Haberin Devamı

ANNESİNE SALDIRDI

Takvim yaprakları 2008'i gösterdiğinde ise Nick Cave, oğluyla olan ilişkisinin karmaşık olduğunu itiraf etti ancak gittikçe düzeldiğini de sözlerine ekledi. Ünlü Rolling Stone dergisine yaptığı açıklamada, "Zoe zamanlardı ama sonra harika oldu" dedi. Jethro ile ilk yıllarda pek iletişim kuramadığı için pişmanlığını dile getiren ünlü sanatçı, "Şimdi onunla harika bir ilişkim var" diyerek oğluyla arasının gayet iyi olduğu mesajını verdi.

Daha sonra Jethro, Avustralya'ya döndü ve burada model olarak çalışmaya devam etti. Ancak başı beladan kurtulmuyordu. 2018'de, o zamanki kız arkadaşına yönelik saldırıları nedeniyle hapse atıldı ve yakın zamanda ise Melbourne'deki evinde annesine saldırdıktan sonra başını yine yasalarla derde soktu. Jethro'nun annesi, sorunlu oğlunu, 7 Mart gece yarısından hemen sonra evinin önünde bulmuştu.

ÖNEMLİ SUÇ GEÇMİŞİ

Ertesi sabah anne-oğul, şiddetli bir tartışmaya girdi ve Jethro, annesine saldırdı. Annesine diziyle vuran kadının yüzünde şiddetli kanama ve morarmaya neden olan Jethro, sigara almak üzere bir dükkana girdiğinde annesi de yakındaki bir bara kaçtı ve oradaki insanlardan polisi aramalarını istedi. Olay yerine güvenlik eliplerinin gelmesinin ardından 30 yaşındaki model kısa süre sonra tutuklandı.

Karanlıklar Prensinin evlat acısı Bir oğlunu daha kaybetti

Herald Sun'ın bildirdiğine göre Jethro, saldırı ve mahkeme emirlerini ihlal ettiğini kabul etti ve savcılarla yapılan anlaşmanın ardından hakkındaki diğer suçlamalar düşürüldü. Jethro'nun avukatı Bay Ghattas, müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi, ancak Yargıç Donna Bakos, "Size katıldığımdan emin değilim" yanıtını verdi. Yargıç, modelin eski kız arkadaşına karşı olan şiddetli saldırısını hatırlattı ve 'önemli suç geçmişine' dikkat çekti.

İKİ GÜN SONRA ÖLÜ BULUNDU

Bakos'un kendisine iki yıl boyunca madde bağımlılığı tedavisi görmesi ve onunla temastan kaçınması talimatı vermesi üzerine 5 Mayıs Perşembe günü Melbourne Tutukevi'nden kefaletle serbest bırakıldı. Bakos, kararını açıkladıktan sonra "Sizin için kurduğum tüm destek hizmetlerine katılmanın tamamen sizin yararınıza olduğunu söylüyorum" dedi. Jethro'nun avukatı Sean Ghattas, Cave'in oğluna şizofreni teşhisi konduğunu ve bunun karar verme mekanizmasını etkilediğini söyledi. Jethro, iki gün sonra ölü bulundu. Ölüm nedeni açıklanmadı.

Nick Cave, Pazartesi günü öğleden sonra oğlunun ölümünü duyurduğu bir açıklama yaptı ve "Çok üzüntüyle, oğlum Jethro'nun vefat ettiğini doğrulayabilirim" ifadelerini kullandı ve ailesinin bu zor dönemde mahremiyetine saygı gösterilmesini rica etti.

ÜÇ FARKLI KADINDAN DÖRT ÇOCUK

Cave'in üç farklı kadından dört çocuğu oldu. Bunların ilki 1991'de dünyaya gelen Jethro Lazenby. Trajik bir şekilde Cave'in Jethro da dahil olmak üzere iki oğlu hayatını kaybetti.

Cave ilk eşi Brezilyalı gazeteci Viviane Carneiro ile 1990 yılında Sao Paulo'ya taşındıktan sonra evlendi. 1991'de çiftin oğlu Luke dünyaya geldi. 1996'da boşanmadan önce altı yıl birlikte kaldılar.