Cadde “KEREM’LE ÇOK EĞLENiYORUZ”

“KEREM’LE ÇOK EĞLENiYORUZ”

05.11.2013 - 20:32 | Son Güncellenme:

“Güneşi Beklerken” dizisinin Zeynep’i Hande Doğandemir, “Kerem gibi bir partnerim olduğu için çok şanslıyım. Kerem hem harika bir dost hem de harika bir partner...

“KEREM’LE ÇOK EĞLENiYORUZ”

Eğleniyoruz ve aynı zamanda birlikte çalışmaktan da çok keyif alıyoruz” diyor

Haberin Devamı

Hikayen nerede başlıyor?
Hikayem Ankara’da başlıyor. Orada doğdum, büyüdüm, üniversiteyi orada okudum. Beni ben yapan en önemli noktalardan biri Ankara. O yüzden zaman zaman melankoliğimdir Ankara gibi.

Kaç yaşına kadar Ankara’da kaldın?
Üniversiteyi bitirene kadar diyelim. Son sınıfta Erasmus programıyla Fransa’ya gittim. Ortaokul ve lise boyunca Fransızca eğitim gördüm. Altı ay Lille’de okuduktan sonra Ankara’ya döndüm ve İstanbul’a gelme kararı aldım. Bir kere evden ayrılınca aynı cesaretle yine “Ben gidiyorum” dedim, İstanbul’a geldim.


Nasıl bir çocukluk geçirdin?
Sokakta oynayan nesildenim ben. Sokakta oynayarak geçti çocukluğum... Bebeklerimize evler, elbiseler yapardık. Sanırım bu yüzden hala bir şeyler yaratmadan duramıyorum. Teknoloji bu kadar hayatımızda olmadığı için şanslı çocuklardık galiba.

Haberin Devamı

Sosyolojiden film sektörüne geçiş kararını nasıl aldın?
İletişim sosyolojisi üzerine çalıştım okuldayken. Televizyonculuk ve medya o sıra ilgimi çekmeye başladı. Bunun üzerine İstanbul’a gelip bu alanda bir şey öğrenme ve kendimi geliştirme kararı verdim. Bu sırada hem çalışıp hem oyunculuk eğitimi aldım. Yoğun ve zor bir dönemdi ama iyi ki hepsine katlanmışım. Şimdi tüm bunlara değdi diyebiliyorum.

“‘Güneşi Beklerken’ ters köşe oldu”
Hayatının dönüm noktalarından biri de Nejat İşler’le birlikte rol aldığın reklam gibi duruyor. Hayatında neleri değiştirdi bu reklam filmi?
Evet, kesinlikle benim için bir dönüm noktası. Ben de dahil olmak üzere izleyici bambaşka bir Hande gördü o reklamla. O güne kadar birçok projede yer aldım ama hiçbiri bu kadar popüler olmamıştı. Üstelik bana gelen oyunculuk tekliflerinin niteliğini de değiştirdi bu reklam ama “Güneşi Beklerken” benim için bile ters köşe oldu.

Sezonun en başarılı yapımlarından biri oldu. Her yaş grubundan insan izliyor sizi...
Tahmin ettiğim ama bu kadar kısa sürede gerçekleşeceğini düşünemediğim bir başarı oldu. Sadece bir lise dizisi gibi düşündü insanlar. Önce sadece gençler izledi sonra aileleri de kendinden bir şeyler buldu, onlar da izlemeye başladı.

Haberin Devamı


Kerem Bürsin nasıl bir partner?
Kerem gibi bir partnerim olduğu için çok şanslıyım gerçekten. Kerem hem harika bir dost hem de harika bir partner. Çok disiplinli olmasını ve işini ciddiye almasını seviyorum.


Kariyer mi aşk mı?
İkisi de diyelim. Hem çok emek veriyorum hem de çalışmayı seviyorum. Bunun sonucunda da kariyerimde yükselmeyi ve her gün daha da iyisini yapmayı istiyorum. E, ama insan aşık olmadan da yapamaz. İnsanı müthiş besleyen her anlamda doyuran bir duygu.

Aşık mısın?
Evet.

“Aşk bana enerji veriyor” Aşık olunca neler olur sana?
Aşık olunca her şeyi yapmak için enerjim oluyor. Her şeyi yaşamak istiyorum, hiçbir anı kaçırmadan. Daha çok yaratmak, daha çok çalışmak, daha çok yaşamak istiyorum. Onunla daha çok şey paylaşmak, daha çok zaman geçirmek... İnsanın tüm algısı açılıyor bence aşkla, o yüzden de yapabileceği her şey için daha çok hevesi oluyor.

Bir ilişkide seni en çok ne mutlu eder?
Her iki tarafın da kendine ait bir dünyası olması gerektiğini ve her iki tarafın da buna saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Beni en çok saygı ve sahip çıkılan bir ilişki mutlu ediyor. Çünkü biriyle hayatınızı paylaşma kararı çok kıymetli... Kendi dünyanızın kapılarını bir yabancıya açıyorsunuz, kimsenin bilmediği ve tanımadığı halinizi bir başkasıyla paylaşıyorsunuz. O yüzden buna sadık kalmak ve saygı duymak benim için çok değerli.

Haberin Devamı

Kalbin en çok neye kırılır?
Aldatılınca kırılır. Bu, hayatta sevdiğim ve değer verdiğim herkes için geçerli. Hayatıma aldığım insanlara çok değer veriyorum. Ve bazen bu konuda çok saf olabiliyorum. Sorgusuz tüm duvarlarımı yıkıp en değerli köşeme koyabiliyorum. Bunu suistimal edebilecek her durum beni çok kırabilir.

Hande’ye en çok ne için kızıyorsun?
Bazen sabırsızlığım için bazen çabuk alevlenip çabuk sönen sinirim içinÖ Bazen de fazla ince ve ayrıntılı düşündüğüm için.

Son bir söz...
“Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey.”

HANDE DOĞANDEMiR’iN EN’LERi

Haberin Devamı

* En son canlandırdığım karakter Zeynep’le ağladım.
* En çok huzur bulduğum yer evim ve O’nun yanı.
* En son “Kızım Amy” kitabını okudum.
* En sevdiğim aktris Audrey Hepburn.
* En son “Sefiller”i izledim.
* En sevdiğim parfüm Marc Jacobs Dot.
* En büyük mutluluk sebebim ailem, sağlığımız ve huzurumuz.

Röportajın tamamını Elele dergisinin kasım sayısında okuyabilirsiniz.