Cadde ‘Kimi, nereden kovuyorsunuz?’

‘Kimi, nereden kovuyorsunuz?’

10.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tamer Karadağlı, Denizli’de sahnelenen ‘Binbir Gece Masalları’ oyun ekibinin dekan yardımcısı tarafından kovulmasına tepki gösterdi. Sanatçı, “Kimi, nereden kovuyorsunuz?” dedi.

‘Kimi, nereden kovuyorsunuz’

Denizli Devlet Tiyatrosu’nun Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Binbir Gece Masalları’ oyunu öncesi yaşanan gerginlik projenin önüne geçti. Müzik ve sahne sanatları fakültesi dekan yardımcısı Prof. Dr. Fatih Yayla’nın, kulisi ve bazı yerleri kapatarak, oyuncuların içeri girmesini engellediği iddia edildi. Yayla’nın, “Pılınızı pırtınızı toplayın gidin” dediğini söyleyen başrol oyuncusu Funda Mete, “Maksadını aştı. Oyunumuz Devlet Tiyatrosu’nun Denizli’de gerçekleştirdiği son temsildir” dedi. Ekibi ayakta alkışlayan seyirciler, üniversite yetkilisine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise yaptığı açıklamada, “‘Pılınızı pırtınızı toplayın gidin’ denilen sanatçılar, tiyatro bilincini yurdun dört bir yanına yaymak için çalışan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yadigârı olan bir kültür ve medeniyet hareketinin neferleridir. Olayın bir üniversite bünyesinde gerçekleşmiş olması ise bambaşka bir üzüntü kaynağıdır. Kovma girişimi kabul edilemez. Hepimiz, Türk milletinin hizmetindeyiz. Kimi, nereden kovuyorsunuz? En başta tiyatroseverlerin Devlet Tiyatroları’nı, Denizli’den kovmaya cüret eden bu talihsiz girişimden haberdar olmalarını isteriz” dedi.

‘Görevden alınacak’

Karadağlı’yı arayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın, oyun ekibine yapılanlar için özür dilediği ve Fatih Yayla’yı görevden alacağını söylediği öğrenildi.