Cadde Kral Charles'tan Prens Harry'yi çileden çıkaran sözler!

Kral Charles'tan Prens Harry'yi çileden çıkaran sözler!

08.04.2023 - 12:14 | Son Güncellenme:

İngiliz yazar ve gazeteci Robert Jobson, yeni kitabı 'Our King'de (Kralımız); Sussex Dükü Prens Harry'nin yıllar önce Meghan Markle ile evlenmeyi planladığını dile getirdiğinde, o zamanlar Galler Prensi olan Charles'ın verdiği tepkiyi açıkladı. Harry'nin duydukları karşısında çileden çıktığı anlatılırken, Charles'ın araya giren Kraliçe II. Elizabeth'e verdiği cevap çok konuşuldu.

Kral Charlestan Prens Harryyi çileden çıkaran sözler

Kraliçe II. Elizabeth'in 8 Eylül'de 96 yaşındayken hayata veda etmesinin ardından tahta geçen Kral III. Charles'ın oğlu Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın; Kensington Sarayı'ndan taşınmak istediklerini açıkladıkları dönemde Windsor Kalesi'ndeki bir daireye taşınmayı umdukları, ancak istediklerini alamadıkları ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Katie Nicholl'un 'The New Royals' adlı kitabındaki iddialara göre; 38 yaşındaki Prens Harry ve 41 yaşındaki Meghan Markle'ın, Kraliçe'nin Berkshire Kontluğu'nun kalbinde yer alan bir evi istediği, ama bu isteklerinin hayal kırıklığıyla sonuçlandığı bildirilmişti.

Kral Charlestan Prens Harryyi çileden çıkaran sözler

"YİNE DE CÖMERT BİR JEST OLDU"

Nicholl, DailyMail'de ilk kez yayınlanan, kitaptan bir alıntıda; "Harry ve Meghan Kensington Sarayı'ndan taşınmak istediklerini açıkladıklarında, Kraliçe onlara Windsor Great Park'taki Frogmore Cottage'ı yeni evleri olarak teklif etti" diye yazılmıştı:

2020'de hayatını kaybeden Lady Elizabeth Anson, 'Bu; Windsor Şatosu'nda olmasını umdukları daire değildi, ama yine de cömert bir jest oldu. Verilen ev oldukça önemliydi; Kraliçe'nin bahçe girişi, Meghan ve Harry'nin evinin hemen yanındaydı. Burayı onlara vererek tüm özelinden vazgeçti. II. Elizabeth Frogmore Cottage'ı Sussex Dükü ve Düşesi'ne verdiğinde, 'Umarım buraya saygı gösterirler' dedi' ifadelerini kullandı.

KRAL, EVİN TAHLİYE EDİLMESİNİ İSTEDİ

Ancak Prens Harry ve Meghan Markle'ın, İngiltere'ye geri dönmeyi seçerlerse kendilerine yeni bir ev bulmaları gerekeceği, geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. Sussex Dükü ve Düşesi'nin temsilcileri Page Six'e; Kral III. Charles'ın, çifte Windsor'daki lüks malikanelerini tahliye etmelerini söylediğini doğrulamıştı.

Haberin Devamı

Kral Charlestan Prens Harryyi çileden çıkaran sözler

Yapılan açıklamada; "Sussex Dükü ve Düşesi'nin Frogmore Cottage'daki konutlarını boşaltmalarının istendiğini doğrulayabiliriz" denilmişti.

KİTABI ÇIKTAN BİR GÜN SONRA SÜREÇ BAŞLAMIŞ

Kral'ın evin tahliye edilmesi sürecini Prens Harry'nin anı kitabı 'Spare'ın (Yedek) raflarda yerini almasından sadece bir gün sonra başlattığı da öğrenilmişti. Daha yayınlanmadan önce bile tartışmalara yol açan kitap, Charles'ın sürekli olarak Harry'nin 'gerçek babası olmadığına dair şaka yapması' da dahil olmak üzere Kraliyet Ailesi'nin yetiştirilme tarzıyla ilgili çok sayıda anekdot içeriyordu.

Kral Charlestan Prens Harryyi çileden çıkaran sözler

"MEGHAN'A MAAŞ VEREMEM"

Tüm bunların ardından İngiliz yazar ve gazeteci Robert Jobson, yeni kitabı 'Our King'de (Kralımız); o zamanlar Galler Prensi olan Charles'ın, 2016'da Meghan Markle ile evlenmeyi planladığını söyleyen oğlu Prens Harry'ye verdiği ilk tepkiyi yazdı.

DailyMail tarafından elde edilen kitabın bir bölümünde; Charles'ın Harry'yi tebrik etmek yerine Meghan'a kraliyet ailesinin bir üyesi olarak maaş vermeyeceğini, çünkü zaten eşi Camilla ve diğer oğlu William'ın büyüyen ailesini finanse ettiğini söylediği ve bunun üzerine Prens'in çok sinirlendiği anlatıldı.

Haberin Devamı

Kral Charlestan Prens Harryyi çileden çıkaran sözler

CHARLES, OĞLUNUN TELEFONLARINA ÇIKMAYI BIRAKMIŞ

"Bu Harry'yi çileden çıkardı" diye yazan Jobson, bu sözlerin baba-oğul arasındaki ilk anlaşmazlıklardan biri olduğunu belirtti. Bu olaydan sonra Charles, oğlunun ona küfretmesi ve defalarca para istemesi üzerine Harry'nin telefonlarına çıkmayı bıraktı.

Kral Charlestan Prens Harryyi çileden çıkaran sözler

"BEN BİR BANKA DEĞİLİM"

Ardından Kraliçe II. Elizabeth'in de araya girdiğini anlatan yazar, kitabında şu ifadelere yer verdi:

Kraliçe, oğlu Charles'a neden Harry'ye istediğini vermediğini sorduğunda, Charles ona kendisinin 'bir banka olmadığını' söyledi.