Cadde Kritik süreç devam ediyor

Kritik süreç devam ediyor

28.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan’da deniz kazası geçiren Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın İstanbul’daki tedavi süreci yoğun bakımda devam ediyor.

Kritik süreç devam ediyor

MESUT YILMAZ- Yunanistan’ın Leros Adası’nda evlilik yıl dönümlerini kutladıkları akşam zodyakla kaza geçiren Ali Sabancı ile eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın tedavisine Nişantaşı Amerikan Hastanesi’nde devam ediliyor. Olayın yaşandığı akşam çiftin ilk olarak kaldırıldığı Leros Devlet Hastanesi’nin başhekimi, yaşananları anlattı. Başhekim, “Kazadan bir saat sonra hastanemize getirildiler. Ali Sabancı’nın dalağı yırtılmış ve iç kanama geçirmişti. Durumu çok kötüydü. Ameliyatı yedi saat sürdü. Daha sonra ambulansla Türkiye’ye gönderdik” açıklamasını yaptı. Lipsos Belediye Başkanı Fotis Maggos ise, Sabancı Ailesi’nin olduğu zodyakın plaja yaklaşık 500 metre mesafede bir kayalığa çarptığını belirtti. Ameliyatları başarılı geçtiği öğrenilen ikili, yoğun bakıma alındı. Sabancı ve Doğan Aileleri, hem hastanenin girişine hem de yoğun bakımın olduğu kata esktra güvenlik görevlileri koydurdu. Kazayı hafif yarayla atlatan ikilinin çocukları Şevket Emrecan Sabancı ve Kaan Ali Sabancı, anne-babasının yanından ayrılmıyor. 

Haberin Devamı

Operasyonlar başarılı geçti

Ali Sabancı’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Esas Holding ve Doğan Holding’den yapılan yazılı açıklamalarda, “Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın, geçtiğimiz perşembe akşamı yaşadıkları deniz kazasının ardından cuma günü geçirmiş oldukları operasyonlar başarıyla sonuçlanmıştır” cümlelerine yer verildi. Ali Sabancı’nın bir süre daha uyutularak sürecin doktorlar tarafından gözlemleneceği öğrenildi.