Cadde KURTLAR ‘ALACAKARANLIK’TA İNDİ

KURTLAR ‘ALACAKARANLIK’TA İNDİ

20.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bugün, beş iddialı film gösterime giriyor.

KURTLAR ‘ALACAKARANLIK’TA İNDİ

GLADIO’NUN İPLİĞİ PAZARA ÇIKIYOR
Arkasına aldığı izleyici kitlesiyle, gişede başarılı olması beklenen ‘Kurtlar Vadisi Gladio’, dizinin popüler kötü adamlarından İskender Büyük’e (Musa Uzunlar) odaklanıyor. Onun derin devlet için işlediği suçlardan yargılanması ve Gladio denilen gizli örgütün ipliğini pazara çıkarmasını anlatan filmi, diziye yabancı olmayan bir isim olan Sadullah Şentürk yönetiyor. Şentürk, ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinin de yönetmeniydi.

KURTLAR VADİSİ GLADIO
Yönetmen: Sadullah Şentürk
Senaryo: Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener, Cüneyt Aysan
Oyuncular: Musa Uzunlar, Köksal Engür, Sezai Aydın, Ali Başar, Ayfer Dönmez




HÜRMÜZ’ÜN TEK EŞLiLiKLE iMTiHANI

KURTLAR ‘ALACAKARANLIK’TA İNDİ

Merakla beklenen diğer bir Türk filmi, herkese tanıdık gelecek bir hikaye olan ‘Yedi Kocalı Hürmüz’. Hürmüz’ü Nurgül Yeşilçay’ın canlandırdığı filmde, Gülse Birsel, Haluk Bilginer ve Erkan Can’ın aralarında olduğu çok iddialı bir oyuncu kadrosu bulunuyor. Bu kadroyu bir araya getiren, ‘Neredesin Firuze’ ve ‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?’nün yönetmeni Ezel Akay. Filmde, İstanbul Taşkasap’ta yaşayan Hürmüz, altı kocasına haftanın birer gününü ayırmış, onlardan tırtıkladığı paralarla yaşayıp gitmektedir. Hürmüz, mahallenin doktorunu (Mehmet Ali Alabora) gördüğünde, gönlü tek eşliliğe kayar gibi olur. Akay, bu tanıdık hikayeyi tekrar aktarırken, filmini eğlenceli müziklerle ve kadın jargonlu diyaloglarla süslemeyi ihmal etmiyor.

YEDİ KOCALI HÜRMÜZ
Yönetmen: Ezel Akay
Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Gülse Birsel, Haluk Bilginer, Erkan Can, Memet Ali Alabora, Sarp Apak



BELLA İLE EDWARD’IN ARALARI AÇILIYOR
KURTLAR ‘ALACAKARANLIK’TA İNDİ

Popüler kültürde sağlam bir yer edinen ‘Alacakaranlık / Twilight’ın devam filmi ‘Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay’ ilk filmin hayranlarını bekliyor. İlk filmin sonunda kavuşan Bella (Stewart ) ve vampir Edward Cullen’ın (Pattinson ) bu filmde araları açılıyor. Bella, Jacob’la arkadaşlığını derinleştirdiğinde, vampirlerin ardından kurt adamların dünyasına da adım atıyor. Yönetmen koltuğunda Chris Weitz var.

ALACAKARANLIK EFSANESİ: YENİ AY
The Twilight Saga: New Moon
Yönetmen: Chris Weitz
Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Rachelle Lefevre, Michael Sheen Dakota Fanning


ÜÇ BOYUTLU CHARLES DİCKENS UYARLAMASI

KURTLAR ‘ALACAKARANLIK’TA İNDİ

Robert Zemeckis, ‘Yeni Yıl Şarkısı / A Christmas Carol’ ile Charles Dickens’ın ünlü eserini üç boyutlu olarak sinemaya uyarlıyor. Zemeckis’in Jim Carrey, Gary Oldman ve Colin Firth’in performanslarını animasyona çevirdiği filmde, aksi ihtiyar Scrooge, Noel arifesinde ölmüş ortağı Marley’in hayaleti tarafından ziyaret ediliyor. Hayaletler, Scrooge’u hayatındaki yanlışlarla yüzleştiriyor.

YENİ YIL ŞARKISI
A Christmas Carol
Yönetmen: Robert Zemeckis
Oyuncular: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Robin Wright Penn


GÖKTEN YAĞAN KÖFTELER VE MAKARNALAR
KURTLAR ‘ALACAKARANLIK’TA İNDİ

Yine bir animasyon filmi olan ‘Köfte Yağmuru / Cloudy With A Chance Of Meatballs’da mucit Flint, suyu yiyeceğe dönüştüren bir makine tasarlıyor. Makineyi bulutlara fırlattığında, gökten çizburger, makarna ve dev köfteler yağmaya başlıyor. Flint ve arkadaşı Sam, bu makineyi durdurmaya çalışıyor. Film Phil Lord ve Christopher Miller’ın imzasını taşıyor.

KÖFTE YAĞMURU
Cloudy With A Chance Of Meatballs
Yönetmen: Phil Lord, Christopher Miller
Seslendirenler: Bill Hader, Anna Faris, James Caan, Andy Samberg