Cadde Kurtlar Vadisi’ne ‘paralel’ damgası

Kurtlar Vadisi’ne ‘paralel’ damgası

15.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Kurtlar Vadisi Pusu’nun önceki akşam yayınlanan bölümünde 17 Aralık’tan sonra ortaya çıkan tapelere, eski Başsavcı Öz ve Fethullah Gülen’e gönderme yapıldı

Kurtlar Vadisi’ne ‘paralel’ damgası

Başrollerini Necati Şaşmaz, Kenan Çoban ve Çiğdem Batur’un paylaştığı ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisi önceki akşam sosyal medyaya damgasını vurdu. Twitter’da en çok konuşulan konulardan biri olan dizi için 200 binden fazla tweet atıldı. Atv’de 218’inci bölümü ekrana gelen dizi, 17 Aralık operasyonundan sonra gelişen olayları konu aldı. Dizide tapeler, paralel yapı, Suriye’ye gönderilen tır, eski Başsavcı Zekeriya Öz ve Fethullah Gülen’e göndermeler yapıldı.

İsrail göndermesi
Operasyonu yürüten başsavcının tipinin Zekeriya Öz’e benzemesi dikkat çekerken operasyonu yapan kişiden ‘Muhterem Bey’ diye bahsedilmesi akıllara Fethullah Gülen’i getirdi. En ilginç sahneler arasında Başsavcı’nın Kara’yı soruşturması ve Polat Alemdar’ın Hoca’yla toplantısı yer aldı.
Soruşturma sırasında Başsavcı’ya Tel Aviv’den telefon geldi. Telefon gelmesi üzerine Başsavcı’nın yakasına yapışan Kara, “Ben Türkiye’de miyim? İsrail’de miyim? Sen, beni hangi devlet adına sorguluyorsun? Sen Türk devletinin savcısı mısın? Yoksa İsrail’in avukatı mısın?” diyerek Gülen’e gönderme yapılıyor.

‘Klonların ömrü olmaz’
Dizide ikinci gönderme Hoca’yla Alemdar arasında geçiyor. Operasyonla ilgili Hoca, “Çok safmışımız. Dışardan gelecek tehditlere odaklanmışken onlar çoktan içimize yerleşmişler. Devletimizi klonlamışlar” diyerek Alemdar’ı uyarıyor. Alemdar’ın, “Klonların ömrünün fazla uzun olmadığını biliyoruz. Aslolan devlettir. Ancak merak ettiğim bu klonu kim besliyor?” demesi üzerine Hoca, “Tapınakçılar ve maalesef hepimizin tanıdığı Muhterem Bey” karşılığını veriyor. Suriye’ye yardım götüren tırın askerler tarafından durdurulması da konu olarak işlendi. ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ reytinglerde hem Total hem de AB Grubu’nda birinci oldu.

Haberin Devamı

‘Reytingler dibe vursun’

Dizi hakkında twitter’de ise şu eleştiriler yapıldı:
- Alparslan: En azından Zekeriya Öz’ü ancak bir dizide, senaryoyla diz çöktüreceğinizi anlamışsınız.
- İdris Çeçen: Nasıl bu AKP gerçekliğini kaybetmişse, bu dizi de seyredebilirliğini kaybetti.
- Ayşem Ak: Muhterem Efendi’den yeni Beddua. Allah vadilerine ateşler salsın reytingleri dibe vursun.
- Sinan Güngör: Yakında başbakanın dizinin senaristi ya da yapımcısını aradığı ses kayıtları çıkar.
- Şevket Ceyhan: ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ paralel yapıyı işliyor.