Cadde ‘KÜSLERi’ CADDE BARIŞTIRDI

‘KÜSLERi’ CADDE BARIŞTIRDI

15.12.2010 - 00:04 | Son Güncellenme:

Ekranlara veda etmeye hazırlanan ‘Yaprak Dökümü’ dizisinin düşman kız kardeşleri, aralarındaki husumeti kısa süreliğine bir kenara bırakıp CADDE’nin konuğu oldu. Leyla ile Necla’yı yani Fahriye Evcen ile Gökçe Bahadır’ı buluşturduk. Finale ilişkin sır vermemeye özen gösteren ikili, “Seyirciyi şaşırtacağız” diyor.

‘KÜSLERi’ CADDE BARIŞTIRDI

GÖKÇE BAHADIR: LEYLA DiZiNiN EN MAĞDUR KARAKTERİ

Sizin için ‘Yaprak Dökümü’ öncesi ve ‘Yaprak Dökümü’ sonrası diye bir ayırım yapmak mümkün mü?
Evet, uzun süredir bu projede yer aldığımız için mümkün. Öncesi benim daha koşuşturmalı bir dönemdi. Daha küçüktüm, işin başındaydım. Şimdi daha durgun, sakin bir dönemdeyim. Tabii ki daha tanınmışlık ve popülerlik de var.

Canlandırdığınız Leyla karakteri size neler öğretti?
Hızlı düşünmeyi öğrendim. Çok hızlı bir tempoda çalışıyoruz ve iyi bir şeyler çıkarmanız lazım. Oynadığınız karakterin duygularını çok iyi biliyor olmanız lazım. Ben Leyla’nın duygularını ezberledim zaten. Hızlı ve pratik olmayı, kısa zamanda güzel şeyler ortaya çıkarmayı, set disiplininin ne demek olduğunu, bir sette nasıl düzgün ve uyumlu çalışılacağını öğrendim. Okul gibiydi. Leyla karakteri bana çok şey kattı. Ece Yönenç ve Melek Gençoğlu’na çok teşekkür ederim. Rol beni çok tatmin etti. Leyla’yı oynamaktan hiçbir zaman sıkılmadım. Bence çok keyifli bir rol.

Sizce Leyla’nın bu süreçte yaptığı en büyük hata neydi?
O kadar çok var ki. (Gülüyor) Leyla’nın hayatında hatalar hataları doğurdu, yalanlar yalanları getirdi. Kısır bir döngünün içine girdi. Zaten karmaşık bir karakter, ne istediği belli değil. O yüzden bir tane hata yaptı diyemem. Birçok yanlış düşüncesi var. Gençliğin verdiği hatalar, yetişme tarzından gelen şeyler, kendi kişiliğinden dolayı yaptığı yanlışlar. Bunlar etkiledi herhalde. Ama bütün aile çok kötü günler geçirdik.

Haberin Devamı

“Tekin Ailesi’nin çok hatası var”
Tekin Ailesi’nin yaşadığı drama dışarıdan biri olarak baktığınızda neler düşünüyorsunuz?
Tekin Ailesi'nin çok hatası var. Aslında hata değil de yaşanmışlıklar diyebiliriz. Tekin Ailesi gibi Anadolu’da yaşamış, bir şekilde İstanbul’a gelmiş ve orada yok olmuş çok sayıda aile var. Şu anda yayınlanan 'Yaprak Dökümü’nün televizyonda yayınlanan final fragmanında Halil Ergün bir şiir okuyor ve şöyle diyor: “Bir dizi izlemedik aslında, aynaya baktık.” Çok doğru bir laf. Çünkü bütün aileler aynaya baktılar bu dizide. İletişim kurmamak bir aileyi tüketebiliyor. Tekin Ailesi de bunun açık bir örneği. Bence ailelerin burada görmesi gereken en önemli şey, iletişim kurulmadığı zaman nelerin olabileceği.

Leyla’nın en belirgin özelliği neydi sizce?
Duygusal olması, zaaflarının olması, hassas olması... En belirgin özellikleri bunlar bence. Leyla çok hassas bir kız aslında ailesine çok bağlı ama bazı zayıf noktaları var ve onlara yeniliyor.

Leyla ile Necla hiçbir zaman sağlıklı bir diyalog kuramadı.Bunu neye bağlıyorsunuz?
Leyla’ya göre Necla çok hatalı, Necla’ya göre de Leyla çok hatalı. Gerçi Leyla son dönemde kendi hatalarının farkına varmaya başladı. Geçen bölümde küçüklüğünden beri Necla’yla çekişmekten, anne ile babasının onun sevip sevmediğini anlayamadığını söylüyor. Hatta “Necla, Oğuz’u ailesini terk edip gidecek kadar çok sevdi ama ben onun kadar sevmedim. Mecburiyetten onunla evlendim. Sırf Necla’yı bırakıp beni seçti diye kabul ettim” dedi. Yani hep bir rekabet, hep bir inat ve hep bir çekişme var. Oğuz’la münasebetleri de senin, benim diye başladı.

Leyla, abisi ve Oğuz arasında kaldı. Oğuz suçunu itiraf edebilecek mi? Leyla bundan sonra nasıl davranacak?
Leyla vicdanı ve kendisi arasında bir konuşma yapıyor ve bunu açık açık dile getiriyor. Ben bu dönemi Leyla’nın yaptığı hatalarla yüzleşme dönemi olarak görüyorum. Yaşadıkları onu olgunlaştırdı aslında. Bazen “Ben böyle şeyler yaşasam hayatım nasıl olurdu?” diye düşünüyorum. Leyla vicdan azabı çekiyor, abisi hapiste, çocuğu doğdu. Darmadağın oldu, sürekli ağlayan bir kadın haline geldi. Dokunsanız ağlıyor. Oğuz’un suçunu itiraf etmesini ve abisinin hapishaneden çıkmasını istiyor. Bu arada hastanede sürekli Oğuz’u ziyaret ediyor. Leyla’nın dizinin en ‘mağdur’ karakteri olduğunu düşünüyorum. Şimdilik tek dileği Oğuz’un iyileşmesi.

Finale sayılı günler kaldı. Üzgün müsünüz?
Son altı-beş-dört günüm diye sayıyorum. Bugünkü çekime gelirken “Bir hafta sonra bu konağa bir daha hiç gelmeyeceğim” dedim. Öyle garip bir hüzün var. Bir de çok garip ama dizi sürecekmiş gibi hissediyorum. Birlikte çok fazla vakit geçirdik, bu sette büyüdük. Şimdi büyük bir boşluğa düşeceğiz. Ben öyle olacağım en azından. Ama “Her güzel şeyin bir sonu var” diyerek kendimizi teselli ediyoruz.

Dizinin finali bizi şaşırtacak mı?
Bence şaşırtacak ve çok güzel bir final olacak.

Bundan sonra sizin için yeni bir proje var mı?
Görüştüğüm projeler var ama netleşen bir şey yok.

Haberin Devamı

“ALi’YLE OYNAMAK ÇOK KEYiFLi”

‘Yaprak Dökümü’ kadrosuna bu sezon sevgiliniz Ali Sunal da katıldı. Aynı sette çalışmak nasıldı?
Ali’yle oynamak çok keyifli. Karşılıklı oynamak gibi bir hayalimiz vardı hep. Hatta bir zamanlar birlikte bir oyunda yer almayı düşündük. Ama 'Yaprak Dökümü’ne kısmet oldu. Ali duygularını geçirebilen bir oyuncu. Dolayısıyla böyle kişilerle oynamak çok zevkli oluyor. Bir de karakteri çok yakıştı. Bizim için de çok güzel bir anı oldu.

Ali Bey’den evlenme teklifi aldınız mı?
Kısmet. Şimdilik bir şey yok.

Haberin Devamı

‘KÜSLERi’ CADDE BARIŞTIRDI

Haberin Devamı

FAHRiYE EVCEN: NECLA'NIN EN BÜYÜK HATASI OĞUZ'LA GiTMESİ

Üç bölüm sonra 'Yaprak Dökümü' ekrana veda edecek. Uzun soluklu bir projede yer almak neler kattı size?
Beş sene öncesinde Türkiye’ye yeni gelmiştim. Bu süreç, burada yaşamaya başlamak benim için çok büyük bir değişiklik oldu. Bu sette birçok tecrübe edindik. Dizilerde devam edip etmeme riski her zaman vardır. Ama biz beş senedir bu riskle karşılaşmadık. “Üçüncü sezonda bitecek” dendi, dörde uzadı. “Dördüncü sezon bitecek” dendi, beşe uzadı. Tabii ki bu bizim için sevindirici bir durum. Bu işin içinde olmaktan dolayı çok mutluyum.

Sizce Necla’nın beş senelik süreç içerisinde yaptığı en büyük hata neydi?
Yanlışları çok. Arka arkaya birçok hatası oldu, kısmen yaşının verdiği başka şeyleri de biraz inada bindirip yaptığı hatalar var. Bence en büyük yanlışı çok fazla başına buyruk, dik başlı, çok kararlı ve kendinden fazlaca emin olması. Bütün hatalarının da sebebi bu bence. Kendine güveni haddinden fazla. Aynı zamanda cesur da. Bunlar bir araya gelince hiç olmayacak şeyler yaptı.

Haberin Devamı

“Bitmesi burukluk yaratıyor”
Leyla’nın hangi konularda hatalı olduğunu düşünüyorsunuz?
Leyla çok mu iyi niyetli acaba? Bu soruyu en doğru Gökçe cevaplar. Ama bazı şeyler için kendini feda edip, çok yumuşak başlı hareket etmesi onun hatası olmuş olabilir. İkisinin de yanlışları oldu ama bunlar tamamen sebepsiz de değildi. Bizde ortası yok. Ya çok sert kararlar alıyoruz ya da kendimizi tamamen feda ediyoruz. Leyla'da böyle oldu. Aşık olmaları, gençlik, büyük şehre gelmeleri. Bunlar da haklılık sebebleri. Bir noktadan sonra ikisi için de mecburiyete döndü bazı şeyler. İkisinin de çok büyük bir adım atıp, o adımı geri alamama durumu oldu.

Necla için dönüm noktası neydi?
Oğuz'la gitmesi hayatında negatif anlamda en büyük dönüm noktası oldu. Çünkü o adımı bir daha asla geri atamadı. Aslında ikimize de sebep Oğuz olmuş. Çünkü Leyla için de aynı durum geçerli. Oğuz kötü anlamda bir dönüm noktasıydı.

Necla ile Ali evliliklerini bitirme kararı aldı. Son yaşadıkları Necla’yı nasıl etkileyecek? Mutlu olamayacak mı?
Yayınlanmayan bölümlerle ilgili tüyo vermeyeyim. Ama Necla’nın kafası karışık ve hayatından memnun değil. Baktığımızda Oğuz’la gitmesi hayatında negatif anlamda bir dönüm noktasıydı. Mecburiyetler onu yönlendirdi ve mecburen bir şeyleri yaşadı. Ali’yle evliliği de biraz öyle oldu. Kendi hür iradesiyle hayatını yönlendiremedi, mecburiyetten dolayı hayatı kısıtlanmış oldu.

Dizi biteceği için bir burukluk var mı?
Tabii. Kolay mı beş senedir bu ekiple birlikteyiz ve birbirimize çok alıştık. İşimiz, hayat düzenimiz oldu. O yüzden bitmesi herkeste bir burukluk yaratıyor.

“ÖZCAN’LA HER ŞEY YOLUNDA”

Yeni projeler var mı?
Rol aldığım ‘Sinyora Enrica’ filmi vizyona girecek. Bu beş sene içerisinde yazları da çalıştım. O yüzden birkaç ay kafamı dinlemeye ihtiyacım var. Okulun da verdiği ekstra bir zorluk var. O yüzden de bir süre dinlenmek bana iyi gelecek. Yoksa çok fazla bölünüyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nü kazandınız. Zorlanıyor musunuz? Okul nasıl gidiyor?
İyi gidiyor. Almanya’daki üniversitemi bırakalı beş sene oldu, özlemişim okula gitmeyi.

Aileniz oyunculuğunuzu nasıl buluyor?
Bugüne kadar ailemdeki herkes diziyi bir bölümünü dahi atlamadan izledi. Her hafta işlerini bir kenara bırakıp ‘Yaprak Dökümü’nü izliyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Diziden sonra onlarla telefonda konuşmak, “Her hafta güzel ama bu hafta muhteşemdi” demeleri beni çok mutlu ediyor.

Aileniz Türkiye’ye yerleşmeyi düşünüyor mu?
Babam ile annem artık buraya yerleşti. Benim de burada yaşamam belki bu süreci biraz hızlandırdı. Ama bir o kadar da zor oldu çünkü ablamlar, eniştelerim, yeğenlerim. Ailenin geri kalan kısmı Almanya’da hâlâ.

Bir süredir Özcan Deniz’le birliktesiniz. Özel hayat nasıl gidiyor?
Çok fazla detayına girmeyi sevmiyorum ama iyi gidiyor.

YARIN: FiNALE DOĞRU DiZiNiN ÖNEMLi KARAKTERLERi NELER SÖYLEDi?