Cadde Leonardo DiCaprio'nun 'Titanik' kostümü satılıyor!

Leonardo DiCaprio'nun 'Titanik' kostümü satılıyor!

04.10.2023 - 13:20 | Son Güncellenme:

Kate Winslet (Rose Dewitt Bukater) ile Leonardo DiCaprio'nun (Jack Dawson) bindikleri geminin felaketle sonuçlanan ilk seferinde tanışıp, farklı toplumsal sınıflara mensup iki aşığı canlandırdığı 'Titanik' filmi, üzerinden 26 yıl geçmesine karşın konuşulmaya devam ediyor. Oscar ödüllü aktörün kült yapımda giydiği kostüm açık artırmaya çıkıyor. Dört günlük teklif süresi sonunda tahmini satış rakamı da açıklandı.

Leonardo DiCaprionun Titanik kostümü satılıyor

Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio; meteliksiz bir ressam olan, poker oyununda Titanik gemisi için iki bilet kazanıp, arkadaşı Fabrizio'yla birlikte üçüncü sınıfta seyahat eden 'Jack Dawson' rolüyle hafızalara kazındı. 1997 yapımı klasikteki bazı hatıralar, önümüzdeki ay düzenlenecek müzayedede açık artırmada satışa çıkacak.

Haberin Devamı

1996 TARİHLİ ÖZEL ETİKETTE İSMİ VAR!

Koleksiyon; beyaz yakasız bir gömlek, askılarıyla birlikte fitilli kadife bir pantolon ve kömür rengi bir yelekten oluşuyor. Yeleğin içindeki özel etikette terzi Dominic Gherardi'nin adı bulunuyor. Ayrıca Ağustos 1996 tarihi ile birlikte 'Bay Leonardo DiCaprio' yazısı dikkat çekiyor.

Leonardo DiCaprionun Titanik kostümü satılıyor

240 BİN DOLAR!

Kıyafeti satan Propstore, gişe rekorları kıran yapımın çekimleri sırasında 22 yaşında olan DiCaprio'nun kostümünün 120 bin dolar ile 240 bin dolar (6.6 milyon TL) arasında bir fiyata alıcı bulmasını bekliyor.

İhalenin, İngiltere'nin başkenti Londra'da 9 Kasım'da başlayıp, 12 Kasım'da sona ermesi planlanıyor.

Leonardo DiCaprionun Titanik kostümü satılıyor

2.2 MİLYAR DOLAR HASILAT!

Üst üste 15 hafta boyunca gişenin zirvesinde kalan Titanik, 200 milyon dolarlık bütçeye çekilirken, 1.8 milyar dolar hasılat elde etti ve 12 yıl boyunca gişe hasılatı rekorunu elinde bulundurdu. 25'nci yıl dönümünü kutlamak için geçtiğimiz şubat ayında sinemalara kısa süreli dönüş yapan film, yeniden gösterimlerden 400 milyon dolar daha kazandı.

Leonardo DiCaprionun Titanik kostümü satılıyor

Haberin Devamı

Kanadalı yönetmen James Cameron'ın imzasını taşıyan unutulmaz film, 'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen' dahil 11 dalda Oscar heykelciğinin sahibi oldu.

Leonardo DiCaprionun Titanik kostümü satılıyor

UNUTULMAZ KOŞUNUN AYAKKABISI DA SATILIYOR

Açık artırmada ilgi gören diğer ürünler arasında; ABD'li aktör Tom Hanks'in, 'Başrolde En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazandığı 'Forrest Gump' (1994) filmindeki koşusundan bir çift spor ayakkabı ve 'Indiana Jones and the Temple of Doom'dan (1984) bir boğa kırbacı yer alıyor. 'Star Wars: A New Hope'un (1977) ışıklı C-3PO kafasının da 600 bin dolar ile 1.2 milyon dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor.

Leonardo DiCaprionun Titanik kostümü satılıyor

Michael Keaton'ın 1989 yapımı 'Batman' filmindeki süper kahraman kostümü, 'Captain America: The First Avenger'daki (2011) Kaptan Amerika kalkanı ve aynı yıl vizyona giren 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'da 'Jack Sparrow' karakterinin kıyafeti de açık artırmada olacak.