Cadde LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - GELENEKSEL LEZZETLER

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - GELENEKSEL LEZZETLER

25.07.2013 - 19:45 | Son Güncellenme:

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleriyle ihtişamlı bir iftar sofrası kurmak elinizde. Sürmeli Hotel’in deneyimli aşçılarının tarifleriyle, ekşili mercimek çorbası, etli vişneli yaprak sarması, kuzu incik ve su muhallebisi sofranızı süsleyebilir

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - GELENEKSEL LEZZETLER

EKŞiLi MERCiMEK ÇORBASI, PATLICAN VE NOHUTLU

Malzemeler (4 kişilik)
- 250 gr. kırmızı mercimek -100 gr. sıvı yağ - 100 gr. salça -80 gr. ince bulgur - 100 gr. pirinç - 100 gr. haşlanmış nohut - 120 gr. patlıcan (kızarmış) -10 gr. pul biber -10 gr. nane -10 gr. tuz - 30 gr. limon suyu

Haberin Devamı

HAZIRLANIŞI: Sıvı yağın bir kısmını bir tencereye alın, soğan ve havucu ilave edip karıştırarak kısık ateşte kavurun. Salçayı sulandırıp kavrulan malzemeye ilave edin. Suyunu azar azar yedirerek pişirin. Mercimekle pirinci yıkayın, kaynayan sebze suyuna ekleyin. Tuz ekip mercimekle pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarttığınız patlıcan ve nohutu ilave edin. Kalan sıvı yağı bir tavada kızdırın, pul biber ve naneyi ekleyip, çorbanın üzerine dökün. Limon ve fesliğenli ızgara ekmekle servis edebilirsiniz.

ETLi-ViŞNELi YAPRAK SARMA

Malzemeler (4 kişilik)
- 400 gr. kıyma
- 1 kg asma yaprağı - 200 gr. soğan -250 gr. domates -150 gr. maydanoz -10 gr. tuz -10 gr. karabiber -10 gr. nane -150 gr. çekirdeksiz vişne -100 gr. salça -100 gr. pirinç -100 gr. havuç -100 gr. tereyağı

HAZIRLANIŞI: Soğanı küp küp doğrayarak derin bir karıştırma kabına koyun. Maydanozu ince ince kıyın. Domatesleri de küp küp doğrayarak karıştırma kabına ilave edin. Pirinç, kıyma, çekirdeksiz vişne, tuz, karabiber ve naneyi de ilave ettikten sonra karıştırın. Soğan ve havucu ince ince halkalar halinde dilimleyin. Derin bir tencerenin tabanına koyun ve üzerine birkaç asma yaprağı serin. Hazırladığınız iç harcını asma yaprağının içine yeterli miktarda koyarak sarın ve tencereye dizin. Dolmaların üstüne vişne taneleri ve tereyağı koyun. Derin bir kap içinde salçayı suyla karıştırın, tencerenin üzerine dökerek üzüm yapraklarıyla üzerini kapatın. Orta ateşte 35-40 dakika pişirin. Manda yoğurdu, vişne taneleri ve dereotuyla servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

KUZU iNCiK

Malzemeler (4 kişilik) - 4 kuzu incik (her biri yaklaşık 600 gramlık) -150 gr. soğan -150 gr. havuç (küp şeklinde doğranmış) -100 gr. kereviz sapı (küp halinde kesilmiş) - 4 diş sarımsak -150 gr. domates salçası -10 gr. biberiye yaprağı -50 gr. kekik dalı -4 defne yaprağı -500 gr. patlıcan -100 gr. tereyağı
-10 gr. tuz -10 gr. toz beyaz biber -100 cl. zeytinyağı -100 gr. süt -4 adet sivri biber (ızgara) - 4 adet domates (ızgara)

Haberin Devamı

HAZIRLANIŞI: Büyük boy güveçte zeytinyağını kızdırın. İncikleri bolca tuzlayın, tencereye koyun. İki tarafını da iyice kahverengileştirin. Soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı bir mutfak robotunda püre kıvamına getirin. İncikleri tencereden fırın tepsisine alın. Tencereye tabanını kaplayacak kadar yağ ekleyin, sonra püre halindeki sebzeleri, yaklaşık 20 dakika soteleyin. Üzerine domates püresini ekleyin ve kahverengileşmesini sağlayın. Doğranmış biberiye ve kekik demetini ekleyip karıştırın. İncikleri tekrar tencereye koyun ve et su ekleyin. Defne yapraklarını ilave edin, kapağını kapatıp fırında 180 derece 2-3 saat pişirin. Çıkarmaya yakın iyice kızarması için folyoyu açın.

Beğendi: Patlıcanı, kabukları yanana kadar ateşte çevirerek pişirin. Kabuklarını sıyırarak soyup, limonlu suyun içinde bekletin. Unla margarini tencerede kavurun. Patlıcanları sıkarak sudan çıkarın ve bıçakla kıyıp, tencerede kavrulan un-yağ karışımının içine katın. Sütü azar azar ekleyip, karıştırın. Pişirdikten sonra tuz ve karabiberi ilave edin.
Kuzu sosu: Portakal (kabuğu soyulmuş), limon (kabuğu soyulmuş), ince doğranmış maydanoz ve sarımsağı, küçük bir kasede karıştırın. Kullanılacağınız zamana kadar bekletin.
SUNUMU: Tabağın ortasına önceden pişen kuzu inciği alın. Yanına beğendi ekleyin. Sivri biber, domates ve kuzu sosuyla birlikte servis edin.

Haberin Devamı

SU MUHALLEBiSi

Malzemeler (4 kişilik)

n 1 lt. süt n 10 gr. gül suyu n 250 gr. toz şeker n 2 gr. vanilya n 25 gr. nişasta n 2 adet yaprak jelatin n 100 gr. ceviz içi n 20 gr. toz tarçın

HAZIRLANIŞI: Bir tencereye süt ve gül suyunu koyun, jelatin ve nişastayı da ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı orta hararette koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyulaşınca vanilya ve şekeri ekleyerek biraz daha pişirin. Daha sonra ıslattığınız derin bir tepsiye dökün. 2-3 saat buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra su muhallebisini ufak parçalar halinde üçe bölün. Altına bisküvi dizdiğiniz tabağın üzerine muhallebileri alın. Ceviz içi ve tarçınla servis yapın.

Haberin Devamı

YARIN: ARCADIA OTEL