Cadde Mahruki’den ‘en yüksek zirve’nin fotoğrafları

Mahruki’den ‘en yüksek zirve’nin fotoğrafları

23.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Nasuh Mahruki, ‘Dünyanın Çatısında’ adlı fotoğraf sergisini İstinye Park’ta açtı

Mahruki’den ‘en yüksek zirve’nin fotoğrafları

Everest Dağı’na çıkmayı başaran ilk Türk dağcı Nasuh Mahruki, ikinci kez çıktığı ‘Dünyanın Çatısı’nda çektiği fotoğrafları sergilemeye başladı. 8 bin 848 metreyle dünyanın en yüksek zirvesi olan Himalayalar’ın Everest’ine çıkan Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül, yaklaşık 70 günlük yolculukları boyunca çektikleri fotoğrafları İstinye Park’ta sergilemeye başladı. ‘Everest’in Zirvesi’nde’ adlı serginin açılışına, Ayhan Sicimoğlu, Nejat Yavaşoğulları, Metin Uca gibi isimlerin yanı sıra doğa sporcuları katıldı. Everest fotoğrafları, 26 Eylül’e kadar İstinye Park’ın girişindeki meydanda ücretsiz izlenebilecek.

Haberin Devamı

En iyi enerji az tüketilendir
Rusya Dağcılık Federasyonu tarafından ‘Kar Leoparı’ unvanı alan Mahruki, Nepal rotası üzerinden çıktığı Everest’te çektiği karelerle doğanın etkileyici ve tehlikeli güzelliğini kanıtlıyor. Oksijen desteği olmadan zirveye tırmanan Mahruki, “Doğayla barışık yaşamanın ne denli önemli olduğunu binlerce metre yukarıdan daha iyi görüyoruz. Enerji kaynaklarının daha az kullanılması ve temiz, yenilenebilir enerjinin önemini fotoğraflarımızla vurgulamak istedik. En iyi enerji en az tüketilendir. Enerji kaynaklarımızı daha temiz ve duyarlı kullanmalıyız” dedi.
Everest’e ilk kez çıkan Türk dağcı Yılmaz Sevgül ise, zirve yolculuğu sırasında çok zor şartlarda çektikleri fotoğrafları paylaşmanın gururunu yaşadıkları söyledi. Sevgül, “İnsanlara zor şartlarda bile olsa doğayla başbaşa kalmanın güzelliklerini hatırlatmak istedik” dedi.