Cadde Masterchef'e veda eden isim belli oldu! Somer Şef gözyaşlarını tutamadı

Masterchef'e veda eden isim belli oldu! Somer Şef gözyaşlarını tutamadı

28.11.2022 - 01:28 | Son Güncellenme:

MasterChef 2022 yarışmasında mavi ve kırmızı takım yeni formatta ilk elemeye çıktı. Hafta boyu takım mücadeleleri ve ardından bireysel dokunulmazlıklar için tezgah başında yerini alan yarışmacılar arasından 4 isim eleme potasına girdi. Pazar akşamı ise dört isim iki aşamalı eleme oyununda performans sergiledi. Peki, 27 Kasım MasterChef kim gitti?

Masterchefe veda eden isim belli oldu Somer Şef gözyaşlarını tutamadı

Kırmızı ve mavi takımlar, finale doğru son 9 için kıran kırana yarıştı. Hafta başında yeni format MasterChef jürisi tarafından açıklanmıştı ve eleme gecesinde şeflerin puanlaması ile elemenin yapılacağı bildirilmişti. Yeni formatla ilk kez elemeye giden 4 isim arasından bir yarışmacı MasterChef hayallerine veda etti... İşte, MasterChef'te yaşananlar...

Haberin Devamı

MASTERCHEF'TE KİM ELENDİ?

MasterChef Türkiye 2022 yarışmasında finale kısa süre kaldı. Hafta başı belirlenen mavi ve kırmızı takımlar, dört oyuna çıktı. Yarışların sonunda ise dört eleme adayı mavi takımdan çıktı. Mavi takım, eleme adaylarının tamamını çıkararak ağır yenilgi almış oldu.

Dört yarışmacı, iki aşamalı eleme oyununun ilk etabında mor patates yani mor majeste ile yaratıcı tabaklar çıkardı. Yeni formata göre jüri değerlendirdi ve puanları verdi. Buna göre Fatma Nur 15, Burak Kaya 16, Tolga 17 ve Gamze de 16 puan alarak ikinci tura çıktı. İkinci yemek ise Mehmet Şef'in imza tabağı tatlı dilek oldu.

Masterchefe veda eden isim belli oldu Somer Şef gözyaşlarını tutamadı

Tabakları çıkaran yarışmacıların değerlendirilmesi ardından MasterChef jürisi tabaklara oyları verdi. 34 puanla potadan ilk çıkan Burak Kaya oldu. İkinci olarak ilk 9'a kalan isim ise Gamze. Son ikiye Fatma Nur ile Tolga kaldı. Danilo Şef, ''Fatma Nur, maalesef senin tatlında bir problem var.'' diyerek puanı açıkladı.

Haberin Devamı

Masterchefe veda eden isim belli oldu Somer Şef gözyaşlarını tutamadı

Fatma Nur'un tabağında pudingin kesilmesi puanlarını da etkiledi. Şef tabaklarında birebir aynı görselliği yakalayan Fatma Nur'un tabağına Mehmet Şef'in puanı 3 oldu ve böylece Fatma Nur hayallerine veda etti. Fatma Nur 26, Tolga ise 28 puanda kaldı.

Fatma Nur'un ilk sözleri şu oldu: 'Özür dilerim şefim, tatlı konusunda çok iyi değilim zaten. Bunun böyle olacağını tahmin ediyordum.'

Masterchefe veda eden isim belli oldu Somer Şef gözyaşlarını tutamadı

Fatma Nur, vedasının ardından, ''Yemekten çok, bana çok şey öğrettiniz. Elemeden itibaren bir ailem oldu demiştim. Ayağıma taş takılsa bütün ekip her zaman yanımda oldu, kendimi hiç bu kadar önemli hissetmemiştim. Babam da üzülmesin. Mesleği bırakmayı düşünmüyorum asla. Buraya kendime katmaya geldim.' Bugün 10. potamın sonuna geldim. 10 kere potaya girdim ve MasterChef'e 10. olarak veda ettim. Çok üzgünüm. Çünkü son 8'e girmekti hedefim. Babama da böyle söz vermiştim, sözümü tutamadım. İyi ki buraya geldim. Çünkü bana inanmayan herkese bütün Türkiye karşısında kendimi gösterdim, 10'uncu oldum, iyi ki geldim diyorum. '' dedi.

Arkadaşlarına veda ederken de ''Buradan bir Fatma Nur Uçar rüzgarı esti, o da hepimize yetti dersiniz.'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Masterchefe veda eden isim belli oldu Somer Şef gözyaşlarını tutamadı

Mehmet Şef, Fatma Nur'un vedasını duyurduktan sonra, ''Böyle bir hatayı nasıl yaparsın? O kadar güzel gidiyordun ki üzüldüm. Acayip pratiksin, acayip zekisin. Biraz daha hal ve hareketini toparlarsan her şey on numara olacak. Hızlılığın, zekan, ataklığın sana hep kazandıracak.'' ifadelerini kullandı.

Danilo Şef, ''Zaten, çok gençsin, çok yeteneklisin. Senin yanında olmak da çok eğlenceli. Hiç sıkılmıyoruz, bizi hep güldürüyorsun. Bu süreci seninle birlikte yaşamak da çok güzel oldu. Takip et asla pes etme, mutfağa yakışıyorsun.''

Somer Şef'in Fatma Nur hakkındaki sözleri, ''Senin anlattığın hikayelerden yola çıkarak söylüyorum. Sana da müthiş kartlar dağıtılmamış ama bu kartları o kadar güzel oynuyorsun ki. Bunların hiç arkasına sığınmadan çok güzel mücadele veriyorsun. Buraya ilk geldiğinde,'' Bana bir sürü insan gitme Fatma Nur, rezil olursun Fatma Nur dediler'' demiştin. ''Ben kendimi onlara göstermeye geldim buraya.'' demiştin. O zaman şimdi MasterChef'in 10.'su olarak herkese güzel bir kapak olsun.'' şeklinde oldu.

Haberin Devamı

Masterchefe veda eden isim belli oldu Somer Şef gözyaşlarını tutamadı

Somer Şef gözyaşlarını tutamadı.