Cadde Masumlar Apartmanı dizisinde İnci karakterine hayat veren Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Masumlar Apartmanı dizisinde İnci karakterine hayat veren Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

20.10.2020 - 16:36 | Son Güncellenme:

Son dönemin sevilen dizileri arasında yer alan Masumlar Apartmanı dizisinde İnci karakterine hayat veren Farah Zeynep Abdullah kimdir sorusu dizinin takipçileri tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bir radyoda programcı olarak çalışan İnci korumacı dedesi ve kardeşi ile birlikte yaşamaktadır. İnci'nin hayatı Han ile tanışmasının ardından büyük ölçüde değişmiştir. Peki Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Masumlar Apartmanı dizisinde İnci karakterine hayat veren Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşında, aslen nereli

Masumlar Apartmanı dizisinde İnci karakterine hayat veren Farah Zeynep Abdullah kimdir sorusu dizinin takipçileri tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bir radyoda programcı olarak çalışan İnci dedesi Memduh ve kardseşi Ege ile birlikte yaşamaktadır. İnci dedesinin korumacı yaklaşımları ve kardeşi Ege ile mutlu bir hayat sürdürmeye çalışsada Han ile tanıştıktan sonra hayatı büyük ölçüde değişecektir.

Haberin Devamı

FARAH ZEYNEP ABDULLAH KİMDİR?

Farah Zeynep Abdullah 17 Ağustos 1989 yılında Gayrettepe İstanbul'da dünyaya geldi.

Irak Türkmenlerinden olan bir baba ile Türk ve Boşnak kökenli bir annenin kızı olarak İstanbul'da doğdu. Lisenin bir kısmını İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde okudu. Ancak daha sonra babasının işi gereği kaydını İngiltere'ye aldırarak, lise öğrenimini bu ülkede tamamladı. Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizinin 2. sezonundan sonra diziden ayrılarak, oyunculuk kariyeri için kaydını dondurduğu Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca-Drama bölümüne dönüp, eğitimini tamamladı ve 2013'te diplomasını aldı. Ayrıca, kadın-erkek eşitliği ile ilgili bir kampanya olan HeForShe reklamında oynadı. Amnesty Türkiye'nin de gönüllü destekçisidir.

Haberin Devamı

Farah Zeynep, üniversiteye başlamaya hazırlanırken Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizi için teklif aldı. İngiltere'deki okuluna dönmesine üç gün kala, deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve "Aylin" rolüne seçildiğini öğrendi. Bu dizide dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Aylin'i canlandırdı. Daha sonra Yılmaz Erdoğan'ın filmi Kelebeğin Rüyası'nda oynadı. Bu filmde baş rolleri Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile paylaştı. 2014 senesinde Star TV'de yayınlanan Kurt Seyit ve Şura adlı dizide başrol oynadı. Ardından 14 Şubat 2014'te Kerem Deren'in yönetmenliğini üstlendiği "Bi Küçük Eylül Meselesi" filminde Engin Akyürek ile başrolü paylaştı. Çağan Irmak'ın yönettiği 2014 yılının en başarılı filmlerinden olan Unutursam Fısılda filminde Hümeyra'nın da oynadığı Hatice (Ayperi) karakterinin gençliğini canlandırdı. Ayrıca oyuncu Barbie Prenses ve Rockstar animasyon filmindeki "Prenses Azra"yı seslendirdi.

FİLM VE DİZİLERİ

Gülizar (Gülizar, 2018), Arif V 216 (Ajda Pekkan, 2017), Arama (Sinema Filmi, 2017), Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Prenses Farya, 2016), Ekşi Elmalar (Muazzez,2015), Barbie Prenses ve Rock Star (Prenses Azra Seslendirmesi,2015), Unutursam Fısılda, Kurt Seyit ve Şura (Şura, 2014), Bi Küçük Eylül Meselesi (Eylül, 2014), Kelebeğin Rüyası (Mediha Sessiz, 2013), Öyle Bir Geçer Zaman ki (Aylin, 2010-2012)