Cadde Merve Özbey kaç yaşında, kimdir? Merve Özbey şarkıları ve albümleri...

Merve Özbey kaç yaşında, kimdir? Merve Özbey şarkıları ve albümleri...

07.10.2021 - 20:39 | Son Güncellenme:

Merve Özbey, 1988 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İTÜ Türk Musiki Devlet Konservatuarı mezunu olan Merve Özbey aslen Erzurumludur. Sanatçı keşfeden isim ise Ebru Gündeş oldu. Sesini beğendiği Merve Özbey'den birkaç şarkı daha söylemesini isteyen Gündeş sonrasında şarkıcıya vokallik teklifinde bulundu. İşte Merve Özbey hayatı, kariyeri ve albümleri hakkında detaylı bilgiler...

Merve Özbey kaç yaşında, kimdir Merve Özbey şarkıları ve albümleri...

Merve Özbey 1988 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Erdem Kınay ile proje albümünde yer alan Merve Özbey Duman şarkısında Erdem Kınay'a eşlik etti. Sonrasında 'Helal Ettim' şarkıları ile büyük ses getiren Merve Özbey'in sesi geniş kitlelerce büyük beğeni ile izlendi. 2015 yılında ilk albümü olan Yaş Hikayesi adlı albümü piyasaya sürdü. İşte Merve Özbey hayatı ve kariyeri hakkında bilinmeyenler...

Haberin Devamı

MERVE ÖZBEY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Merve Özbey Koçak 18 Temmuz 1988 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Şarkıcı Erdem Kınay ile iş birliğine gittiği "Duman" ve "Helal Ettim" şarkılarıyla Türkiye'de tanınmaya başladı.

Merve Özbey, 18 Temmuz 1988 yılında İstanbul'da dünyaya geldi, aslen Erzurumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği eğitimi aldı. Özbey'i ilk keşfeden ise Ebru Gündeş oldu. Şarkıcı Utku'nun sahne aldığı bir kulüpte vokal yapan Özbey'i dinleyen Gündeş birkaç şarkı daha söylemesini rica ettikten sonra "Vokalim olmak ister misin?" diye sordu. Teklifi kabul eden Özbey ardından da Demet Akalın, Bengü, Özcan Deniz, Ferman Toprak, Utku ve Yaşar İpek gibi isimlere vokallik yaptı. Demet Akalın'ın albüm lansmanında solo performans sergilerken Erdem Kınay'la tanıştı. Kınay, proje albüm yapacağını söyledi ve Özbey'e demo kaydı yaptı. 2012 yılında Kınay'ın çıkardığı Proje albümünde "Duman" şarkısına eşlik etti. Şarkı büyük kitlelere ulaşarak, Özbey'in ilk kez duyulmasını sağladı. 2013 yılında Kınay'ın ikinci albümü olan Proje 2'de "Helal Ettim" şarkısını seslendirdi. Kınay ile yaptığı şarkılar ses getirince solo albüm yapmaya karar verildi.

Haberin Devamı

Temmuz 2015 yılında Özbey'in ilk albümü Yaş Hikayesi piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı da sözleri Deniz Erten, müziği Erdem Kınay'a ait olan "Yaş Hikayesi" oldu. Şarkı Türkiye resmî listesi'nde iki numaraya kadar yükselmeyi başardı. Albümün ikinci video klibi ise "Topsuz Tüfeksiz" şarkısına çekildi. 2021 yılında uzun bir aradan sonra 'Yerle Yeksan' adında bir single çıkarmıştır.

Diskografisi

Solo albümler

Yaş Hikayesi (2015)
Devran (2019)

Single'lar

Yerle Yeksan (2021)

Konuk olduğu albümler

Proje - 2012

Proje 2 - 2013

Musa Eroğlu ile Bir Asır - 2015

Yıldız Tilbe'nin Yıldızlı Şarkıları - 2018

Ahmet Selçuk İlkan Unutulmayan Şarkılar Volume 2 - 2018