Cadde MHRS ile Hastane Randevu Nasıl Alınır?

MHRS ile Hastane Randevu Nasıl Alınır?

12.02.2015 - 09:21 | Son Güncellenme:

Hastane randevu işlemini oldukça kolaylaştıran MHRS kullanım oranınıher geçen gün arttırıyor. Hastane randevu alma için yapmanız gereken işlemleri sizin için bir araya getirdik!

MHRS ile Hastane Randevu Nasıl Alınır

Son zamanlarda hastaneden randevu almak, artık zahmetli bir iş olmaktan çıkmıştır. Hastaneden randevu alımı için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Her iki yöntemde de, hastaneye gitmeye gerek kalmadan işlem yapabilmektesiniz. Bu yöntemlerden biri, MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden yapılan randevu, diğeri ise ALO 182 nolu hattı arayarak yapılan hastane randevu uygulamasıdır.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU

MHRS üzerinden hastane randevusu almak için yapılacak işlemler:

Bu uygulamayı ilk defa kullanacaksanız, öncelikle sisteme; T.C. kimlik numarası, ad-soyad, cinsiyet, doğum yeri, doğum tarihi, baba adı, anne adı, cep telefonu, sabit telefonu ve e-posta adresin bilgilerinizi girerek, kaydınızı yaptırınız. Ardından, onay işlemleri için e-posta adresinizi ve kendi belirlediğiniz şifrenizi giriniz ve onay için tekrardan şifrenizi giriniz ve ‘kaydet’ seçeneğine tıklayınız ve MHRS'ye kayıt işleminizi tamamlayınız.

MHRS hastane randevusu almak için MHRS'nin resmi internet adresine giriş yapınız ve burada sayfanın sağ tarafında bulunan ‘Randevu Al’ seçeneğine tıklayınız. Ardından, T.C kimlik numaranızı ‘Vatandaş Giriş Ekranı’ bölümüne giriniz ve şifrenizi yazarak resimde bulunan güvenlik kodunu girip, ‘Giriş’ butonuna basınız. Burada sırasıyla il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgilerinden istediğinizi seçtikten sonra ‘Randevu Ara’ seçeneğine tıklayınız ve seçtiğiniz doktorun size uygun saatini belirleyip seçiniz. Son olarak ‘randevuyu kaydet’ seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı

ALO 182 hattıüzerinden hastane randevusu almak için yapılacak işlemler:

MHRS hastane randevusu alma sisteminin dışında telefondan ALO 182 numaralı hattı kullanarak da hastane randevusu almanız mümkündür. Burada operatörün sizi yönlendirmesi ile hastane randevunuzu alabilirsiniz. Operatörün yönelttiği sorular ise MHRS sisteminde girilen; hastane, doktor, muayene saati, T.C kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ile aynı şekildedir.