Cadde 'Moda Kralı' Nail Yurdakul son yolculuğuna uğurlandı!

'Moda Kralı' Nail Yurdakul son yolculuğuna uğurlandı!

01.08.2023 - 12:26 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşamını yitiren 1970'li yıllarda 'Moda Kralı' olarak anılan ve birçok siyasetçi ile sanatçının terziliğini yapan Nail Yurdakul'un (95) cenazesi toprağa verildi.

Moda Kralı Nail Yurdakul son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'de ilk mankenlik ajansı ile kadın futbol takımını kuran Nail Yurdakul, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü tamamlandığında, köprüde yaptığı defile ile tanınıyordu.

Haberin Devamı

'Moda Kralı' olarak anılan Nail Yurdakul, dün sabah saatlerinde tedavi gördüğü Milas ilçesindeki özel bir hastanede yaşamını yitirdi.

Moda Kralı Nail Yurdakul son yolculuğuna uğurlandı

TURGUT ÖZAL'A KURŞUN GEÇİRMEZ YELEK, AJDA PEKKAN VE ZEKİ MÜREN'E SAHNE KOSTÜMÜ

Evli ve bir çocuk babası Yurdakul, terzilik yaptığı dönemde Başbakan İsmet İnönü'yü giydirdi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan Turgut Özal'a kurşun geçirmez yelek dikti, 'Sanat Güneşi' olarak tanınan Zeki Müren'e sahne kostümleri hazırladı, Ajda Pekkan için yaptığı ekose giysiyi ise dünya çapında moda haline getirdi.

Moda Kralı Nail Yurdakul son yolculuğuna uğurlandı

Nail Yurdakul için dün ikindi vakti Köyceğiz'deki Hacıbey Camisi'nde cenaze düzenledi. Cenazeye Yurdakul'un yakınlarının yanı sıra iş, spor, siyaset ve sanat camiasından çok sayıda isim katıldı. Kılınan namazın ardından Yurdakul'un cenazesi, Toparlar Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Moda Kralı Nail Yurdakul son yolculuğuna uğurlandı