Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Düşünüyorum da; özgür yaşamak isteyenler neden ilişkilerini bitirip yoluna gitmez ve kendilerine sevgiyle bağlı kişileri kanırtır; anlamak mümkün değil!

2013 yılının en çok konuşulan iki magazin konusu Berkay ve Asena Erkin’in yasak aşk iddiasıyla; Arda Turan ve Sinem Kobal’ın yılan hikayesine dönen ilişkisi oldu malum...
Berkay ve Asena Erkin konusunda söylenmeyen şey, yapılmayan yorum kalmadı... Yakın çevrelerinde; “Caner bu ilişkiyi başından beri biliyordu ama karısından vazgeçmek istemedi” diyen de var, “Berkay vicdan azabı çekiyordu ama aşkına yenik düştü” diyen de...
Her iki taraf da inkar etti bugüne kadar; bakalım son olarak “Her şeyi anlatacağını” söyleyen Berkay ne açıklama yapacak? Bir “aşk itirafı”nın geleceğini sanmam...
Arda Turan ve Sinem Kobal’ın ilişkisi de evliliklerinin bir türlü gerçekleşmemesi ve Arda’nın çapkınlık iddiaları nedeniyle herkesin dilinde... En son Arda’yla aşk yaşadığı söylenen kişi de, Arda da bu iddiaları yalanladı ama “Ateş olmayan yerden bu kadar duman çıkacağına” inanmak zor.
Düşünüyorum da; özgür yaşamak isteyenler neden ilişkilerini bitirip yoluna gitmez ve kendilerine sevgiyle bağlı kişileri kanırtır; anlamak mümkün değil! Evli veya evlilik yolundakilerle birlikte olanlara gelince... Neyse siz anladınız!

Haberin Devamı

ALLAH DOSTUMDAN KORUSUN!

Okul yıllarımızda iş güç gibi konular, hayata dair sorumluluklar olmadığı için, dert sandığımız ufacık şeyler bile arkadaşlarla toplaşılıp günlerce tartışılırdı! “Dostunun derdi oldu mu her şeyi bırakıp koşmak” adettendi. Büyüyüp de herkes kendi hayatının peşine düştükçe yalnızlaşıyoruz.
Artık kimseyi arayıp dertleşesim gelmiyor mesela; biliyorum ki iki rahatlatacak laf edecek, telefonu kapatıp kendi alemine geri dönecek. Hadi onu kabullendik; bir de dostluk yapar gibi kendi arayıp sorup; en zor anında sana inceden daha da çok sıkıntı vermeye çalışanlar, senin üzüntünle içten içe keyif alanlar, çok candan görünüp aslında senin en ufak mutluluğunu veya başarını hiç çekemeyenler var. İşte buna tahammül etmek imkansız!
“Allah dostumdan korusun benim gücüm düşmanıma yeter” sözü o kadar doğru ki... Dikkatli bakın etrafınıza; acaba sizin de böyle “dostçuk”larınız var mı?

Haberin Devamı

HAYALET’TEN SEÇMELER

Twitter’da yazdığı her cümleyi bayılarak takip ettiğim bir kaç kişiden biri @sktrt; söylediklerine hak vermemek imkansız!
- Bir insan sizi üzdüyse onu hayatınızdan hiç düşünmeden çıkarın. Affederseniz daha fazla üzer. Bu böyledir.
- Ben bir daha dünyaya gelirsem, rica ediyorum bazıları gelmesin.
- Aslında kırılıyorum ama kırılmamazlıktan geliyorum.
- Bir şeyi aşırı sevmen seni kör ve sağır yapar.
- İstediğin ne varsa yap gitsin, sonunu düşünme. Hayat geç kalmayı affetmez.
- Seviyorsan bence git adam gibi sev, öyle yanarlı dönerli, yalanlı dolanlı değil.
- Sen fark etmesende senin her konuda başarısız olmanı isteyen insanlar var. Sırf bu yüzden olsa bile başını dik tutup yoluna gitmelisin!
- Zor günler, insanın dostlarını ayıklayabilmesi için var.
- Öfkenizin arkasındaki sevgiyi görebilen insanları kaybetmeyin.
- Aklında bulunsun; bir insanın canını yaktıysan eğer, aynı şekilde senin de canın yanacak. Ama bugun... Ama yarın... Elbet yanacak!