Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sabah yataktan kalkıp da perdeleri açtığımda; etrafı bembeyaz karlarla kaplı görmek içimi ferahlattı.
Kar yağdığında kendimi hep keyifli bir film sahnesindeymiş gibi hissederim, hele yılbaşında yağan karın hissettirdikleri bir başka; sanki geride bıraktığımız yılda yaşadığımız tatsız şeylerin üstünü örtüyor, temizliyor ve yeni yılda bize yepyeni, tertemiz bir sayfa açıyor...
Madem yılın son gününde birlikteyiz, 2015 için kendime ve size bir tavsiye listesi hazırladım!
Listeyi görüştüğüm uzmanların anlattıklarından derledim. Bana çok faydaları oluyor, eminim size de olacaktır...

GÜZEL ŞEYLERE ODAKLANIN
- Düşüncelerimizin kontrolü her zaman bizim elimizdedir. Bize iyi gelmeyen düşünceleri kapıdan içeri almamalı ve kötü düşünceler geldiğinde hemen silkelenip, güzel şeylere odaklanmalıyız.
Düşüncenin efendisi olan kişi, hangi düşüncenin kafasına girip çıkacağına kendi karar verir, düşünce yönetilmesi gereken bir şeydir!

HAYATI AKIŞINA BIRAKIN...
- “Korktuğum başıma geldi” cümlesini kimbilir kaç kez kullanmışızdır... Korkuyu içimizde ne kadar beslersek; bize o kadar yaklaşıyor ve gerçekten de her neden korkuyorsak onu yaşıyoruz. O yüzden korkmak yerine, hayatı akışına bırakmak ve içimizi ferah tutmak en iyisi.

PİŞMANLIKTAN UZAK DURUN
- İçimizde nefret, hırs, kıskançlık gibi olumsuz duygular barındırmak, sadece bize zarar verir. Hata yapanları affetmek ve Allah’a havale etmek ise; hafiflememizi sağlar. Pişmanlık, kin ve nefret gibi duygulardan uzak durmalıyız.

SAYGIYI KAYBETMEmeK İÇİN...
- İkili ilişkilerde kafamızda belirlediğimiz prensipler, adamına göre değişmemelidir ki; kendimize olan saygımızı kaybetmeyelim.

SAKİNLEŞMEYİ BEKLEYİN
- Öfkeli olduğumuzda hemen tepki vermek yerine, biraz yatışmayı ve mantıklı düşünecek sakinliğe gelmeyi beklemeliyiz. Ayrıca yaşam koçum şöyle diyor: “Benim öfkem bile her olaya, her kişiye sinirlenmeyecek kadar kıymetlidir!”

Büyük laflar etmeyin
- Ne zaman büyük laf etsem, er ya da geç o ettiğim lafla sınandığımı ve hatta gidip söylediğimin tam zıttını yaptığımı gördüm. Meğer büyük laflar etmemek gerekirmiş çünkü hayat seni gerçekten ağzından çıkan her şeyle sınıyor!

Büyük laflar etmeyin
- Her sabah “Bugünü nasıl daha keyifli geçirebilirim?” diye düşünüp, yemek yerken bile her lokmanın tadına vararak, sıcak bir yemek yiyebildiğimiz için şükrederek hareket edersek; aslında günlük hayatımızda ne kadar şanslı olduğumuzu görüp, daha mutlu olabiliriz.
Yataktan sağlıkla kalkıp yürümek bile ne büyük bir şey aslında, düşünsenize!

“Yapamıyorum” demeyin
- “Bir türlü olmuyor, yapamıyorum” diye düşündüğümüz anlarda kendimizi salmak yerine “Olacak, yapacaksın, hadi bir daha dene” diyerek güçlü ve ayakta kalmaya programlanmalıyız.

ÖNCE KENDİNİZİ SEVMELİSİNİZ
- Kendimizi değersiz hissedersek; bir başkasının gözünde asla değerli olamayız. O yüzden her şeyden önce esas olan kendimizi sevmek, değerli hissetmek ve kendimizle barışık olmak...
Yeni yıl, yeni bir başlangıç; geride bıraktığım yılla birlikte o yılın içinde bana iyi gelmeyen her şeyi ve herkesi de geride bırakıyorum.
Size de tavsiye ederim. 2015 bugüne kadarki en güzel, en sürprizlerle dolu yılınız olsun inşallah!