Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun zamandır, dün itibarıyla son bulan Datça tatilimi bekliyordum. Fırsat buldukça, İstanbul’dan huzurlu yerlere kaçma konusundaki takıntımı, köşemi okuyanlar bilir. Datça’nın her adımındaki doğa güzellikleri, bol oksijeni ve huzuruyla enerji depoladım. Gittiğim tarih, 22 Nisan’da gerçekleşen ‘Run Datça Yarı Maratonu’na denk gelince, hemen 5K kategorisine de kayıt yaptırdım. Gerçi aramızda kalsın, sportif bir kişilik olmama rağmen koşmaktan pek hoşlanmam. (Run Datça’dan sonra fikrim değişti o ayrı.) Ama fırsat ayağıma gelmişken, bu deneyimi yaşamak istedim.

Haberin Devamı

ECE’YLE BİRİNCİLİĞİ PAYLAŞTIK

Koşunun bir gün öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda, ‘Run Datça’ için kurulan standlar arasında ‘Fit21 by Ece Vahapoğlu’ markasını görünce oraya uçtum, zira uzun zamandır ürünlerini takipteydim. Birbirinden güzel spor kıyafetleri ve aksesuarları arasında bir süre kendimi kaybettim dostlar, ne alacağımı şaşırdım. Malzemeler çok kaliteli, tasarımlar şık ve rahat, her biri spor için özel üretilmiş, fiyatlar uygun... Fit21’e bayılmak için her türlü sebep mevcut yani!

‘Run Datça’ beni yordu, yalan yok!

Etkinlik için Datça’da bulunan Ece Vahapoğlu ve Berna Müjde’yle, koşuya birlikte katılmaya karar verdik. Bendeki özgüvene gel, başarılı atlet ve wellness eğitmeni Vahapoğlu’yla yan yana koşabileceğime inanmışım! Koşmaya başladığımızda Ece, “Önüne değil, karşıya bak, nefes almayı unutma” diye telkin etmekteydi beni... Sonra sesi uzaklaşmaya başladı, bir baktım epey ileride nokta kadar görünüyor. En son dilim yorgunluktan yerlere sarkmış halde parkurun ilk yarısını tamamlamaya çalışırken, o geri dönüş yolundan selam çaktı bana!

Bu koşu işi, hiç dışarıdan göründüğü gibi değilmiş, zorlandım yalan yok, 5K’yı ruhumu teslim etmeden bitirdiğime şükrediyorum! Allah’tan netice çektiğim zorluğa değdi.
‘Kadınlar 5K’ kategorisinde birinciliği Ece Vahapoğlu’yla paylaştım! O baştan, ben sondan birinci olduk ama bu ufak detayı dillendirmenin alemi yok diye düşünüyorum!

ÖNCE ÇOCUK SERGİSİ

Çocuk istismarı; tahammül etmenin imkansız olduğu, hepimizin yüreğini dağlayan, sinir sistemimizi harap eden ve maalesef ki, sıklıkla karşımıza çıkan bir konu. Bunun önüne geçmek için yapılan her türlü farkındalık çalışması da çok önemli. Yarın saat 14.00-16.00 arası Watergarden İstanbul’da ‘Önce Çocuk Sergisi’ var. Aziz Yıldırım, Meryem Uzerli, Oktay Kaynarca, Burcu Kıratlı gibi sanat, iş ve spor camiasından ünlü isimlerin kişisel eşyalarının satışa çıkarılacağı sergiden elde edilecek tüm gelir, istismara maruz kalan çocuklarımız için harcanacak. “Önce çocuk” diyen herkes davetli...