Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hadise’nin İstanbul’un en şık restoranlarından birine makyajsız gitmesi olay oldu. Cengiz Semercioğlu da “Böyle mekanlara daha özenli gidilmeli” şeklinde yorum yaptı. Bunun üzerine şarkıcı Instagram’ında makyajsız fotoğrafını paylaştı, “Keyfimiz isterse bir daha hiç makyaj yapmayız. Kime ne? Hadi herkes makyajsız fotoğraf yüklesin ve kimsenin umrunda olmadığını göstersin! Biz kadınlar kendimizi size beğendirmek için yaşamıyoruz. Bunu anlayacaksınız!” diye yazdı. “Benim kararım, benim bedenim, benim hayatım, kime ne?” hashtagleri eşliğinde... Abartmak dediğimiz şey tam da bu işte! Zamanında kadınların kürtaj hakkı için başlatılmış bir kampanyanın ‘makyajsız da takılırız kime ne!’ gibi basit ve alakasız bir konuyla bağdaştırılması, kadın dayanışmasına dönüştürme çabası biraz komik olmuş!
Kaldı ki bir kadın olarak ben de gittiğimiz yere uygun şekilde hazırlanmaktan yanayım. Yani şıklığıyla meşhur bir restorana giderken illa badana-boya şeklinde makyaja gerek yok ama ‘gittiğin mekanın konseptine saygı açısından’ hafif bir makyajla daha özenli bir görünüm elde edilebilir. Bunun dışında sıradan günlerde makyajsız takılalım tabii, herkesin kendi tercihi, ona laf yok... Hollywood yıldızlarına bakın, günlük hayatta hepsi sıfır makyaj geziyor. Hadise’nin “Ben kendimi makyajlı da, makyajsız da çok seviyorum ve her halimi beğeniyorum” açıklamasını ise sevdim, kadınlara en önemli şeyin kendini sevmek ve kendine güvenmek olduğunu hatırlatan güzel bir mesajdı.

İDOLÜN SÖZLÜK ANLAMI: NEBAHAT ÇEHRE!

HADİSE’NİN MAKYAJ İSYANI
Nebahat Çehre, yırtık kotu, tek omzu düşük gömleğiyle Nişantaşı’nda yürürken görüntülenmiş. Bir kadın bundan daha tarz ve havalı olamaz! Onu her gördüğümde olduğu gibi yine hayranlıktan beş karış ağzım açık dakikalarca bakakaldım fotoğraflarına... Yalnız Çehre’yle ilgili yapılan haberlerde sürekli yaşının belirtilmesine çok takılıyorum. Bu ‘yaşla değerlendirme’ durumu sadece kadınlara yapılıyor dikkat ederseniz. Resmen yaşımızla sorgulanıyor ve ciddi bir baskı altına alınıyoruz!
Ben bunun açıkça bir psikolojik şiddet olduğunu düşünüyorum ve büyük tepki duyuyorum. Ünlü şarkıcı Taylor Swift’e “30 yaşına giriyorsunuz, çocuk düşünüyor musunuz?” diye sormuşlar, “Bunu 30 yaşına giren erkeklere de sorduğunuzu düşünmüyorum, o yüzden cevap vermeyeceğim” diye lafı yapıştırmış. Yani bu psikolojik baskı her yaşta yapılıyor!
Sosyal medyada da paylaşılan Çehre’nin tek kelimeyle muhteşem göründüğü fotoğrafların altına tonla yaşa başa vurgu yapan yorum yapılmış. Bu ne kadar ayıp bir şey, nasıl sığ bir düşünce tarzı ya! Sadece her kadın değil; her insan hissettiği yaştadır. Doğum yılı basit bir rakamdan ibaret! Ve Çehre yıllar geçtikçe daha da güzelleşen ve hayranlık uyandıran haliyle hepimize muhteşem bir örnek... ‘İdol’ kelimesinin sözlükteki karşılığına ‘Nebahat Çehre’ yazılmalı bence!

Mutlu bayramlar…
Uzun bir tatil sürecinin başladığı
bugün hepinize huzurlu, mutlu bayramlar ve iyi tatiller dilerim dostlar...
Aman araba yolculuğu yapacaklar dikkatli olsun, arka koltukta oturanlar da kemerlerini bağlasın, sürücüler kurallara uysun ki, üzücü haberler duymadan, kazasız belasız bir bayram haftası geçirelim!