Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Başka Şansın Yok’ büyük bir aşktan bahsediyor ama sonu maalesef mutsuz bitiyor klipte...

Kız kansere yakalanıyor ve hastalığı yenemiyor. Şarkıda “Beraber öleceğiz sana söz veriyorum” diyorum ama o öldüğünde ne yapacağımı bilemiyorum, her gün gidip yattığı yerde vedalaşma yaşıyorum. Son güne kadar beraber yaşayacağına inanıyorsun ama kaderin önüne geçemiyorsun. Kuvvetli bir sevgiyi anlatıyor. Yazarken hissettiğim duygular, şimdi kliple görsele dönüştü. Yayınlandığı günden beri herkesin söylediği klipteki gerçeklik ve klibin insanlara oduyguyu geçiriyor olması.

Haberin Devamı

‘KALBİM SATILIK DEĞİL’

‘Şarttır’, 55 milyondan fazla izlendi ve hızla yükseliyor. Yeni şarkı için erken değil miydi?

‘Şarttır’ apayrı bir duygu yaşatıyor insanlara ama bu şarkının duygusunu da bir an önce vermek istedim. Uzun zaman sonra tekrar duygusal bir dönemdeyim, bu da kolay yakalanmıyor. ‘Başka Şansın Yok’ kalbimin şu anki kılavuzu ve herkesle paylaşmak istedim. ‘Şarttır’ ise inşallah yine 100 milyonu görecek gibi gözüküyor.

Klibin senaryosuna siz mi karar verdiniz?

Evet, sonra yönetmenlerim Hasan Kuyucu ve Levent Erçetingöz’le de konuştuk. Miami’deki iki gün süren çekimden sonra “Bir eksik var” dedim. Mezarlık ve cenaze sahnesinde ısrar ettim. Üçüncü gün, mezarlıktaki çekimlerde içim cız etti. Zordu ama tamamlayıcılık adına yapmalıydım.

‘KALBİM SATILIK DEĞİL’

Klip partneriniz Alexandra Rodriguez’le çıkan aşk haberlerine gelelim. ‘Reklam aşkı’ diyorlar, 100 bin dolar verdiniz mi?

Bazı duyguları 100 milyon dolar versen yakalayamazsın. Ben ne onun kalbini, ne kendi kalbimi hiçbir zaman satılığa çıkarmadım. Yapılan yorumlara da saygı duyuyorum, ben de bu kadar tesadüfe şüpheye düşerdim. Ama insanların düşüncelerine göre yaşamıyoruz. Beynim ve kalbim bu tür algılara kapalı, kafama göre yaşarım, bunu da herkes bilir.

Alexandra sizin için Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Klip tanıtımı için mi yoksa?

Hayır, kendi ülkemi ona çok anlattım, burayı görmek ve yaşamak istiyor.
30 Kasım’da İstanbul’da olacak.

Bakalım dönecek mi?

Sevgili misiniz siz şimdi?

“Biz sevgiliyiz” diye ortalığa saçacak bir durum yok. Tatlı giden bir durum var ve bunu kendi ülkemde de yaşamak istiyorum. En yakın arkadaşıyla birlikte davet ettim ve buraya gelmek adına çok heyecanlılar. Onları Bodrum ve Kapadokya’ya götürmek de var aklımda. Ben daha ne yapayım yani, Kültür Bakanlığı duy beni!

Haberin Devamı

Popun Hitman’i lakabına, büyük başarılara sahip bir popstar olarak başka hayaliniz var mı?

Miami’de Latin Amerikalıların ‘Tabi Tabi’ şarkıma ilgisi beni şaşırttı. Ve aklıma bir fikir geldi ki ilk sana söylüyorum. Şarkıya İspanyolca söz yazılıyor ve bu şarkıda
Alexandra’yla düet yapacağım. İnanılmaz bir sesi var. İlkbaharda şarkıyı tüm Amerika ve Latin Amerika ülkelerinde çıkarmayı düşünüyoruz. Ben de hocayla çalışıp İspanyolca söyleyeceğim. Türk bayrağını yurt dışında bu şekilde dalgalandırmaya başlamak istiyorum sonra devamı da gelebilir. Bu plan şu anda beni çok heyecanlandırıyor.

‘KALBİM SATILIK DEĞİL’

‘JustIn’le çıktığını bilmiyordum’

Alexandra’nın Justin Bieber’ın eski sevgilisi olduğunu biliyor
muydunuz?

Hayır, klip çekildikten sonra yönetmenimiz Google’da görmüş fotoğraflarını. Bize bunu hiç söylememiş olması ve tesadüfen keşfetmemiz Alexandra’nın karakteri adına beni çok etkiledi. Başkası olsa ücretini artırmak ve hava atmak için kullanabilirdi bunu. Öğrendikten sonra da “Sen Justin’le çıkmışsın, bu şartlar altında senle devam edemem” diyemezdim! Yani önceden bilerek planlanmış bir durum yok.

Haberin Devamı

Peki o sizin popstar olduğunuzu ve “Türkiye’nin Justin’i” dendiğini biliyor muydu?

Beni klip görüşmesinden önce ona anlatmışlar. Videolarımın izlenme sayısına çok şaşırmış. Benle ilgili detayları da buraya gelince görür. ‘Justin’ durumunu ona söyledim ve “Demek ki sen kumrallardan hoşlanıyorsun” dedim! Geçmiş geçmiştir, önümüze bakacağız. Her şeyden önce güzel bir dostluk yakaladık, değer verdiğim bir kız. Haberlerimiz yabancı basında da yer aldı ama biz klibimizi çektik, düetimizle yola devam edeceğiz. Onun müzikal yeteneğine ve bu anlamda hayatını değiştireceğime inanıyorum. Sesini dünyaya duyurması için elimden geleni yapacağım.

Plaj açmak için neden Marmaris’i seçtiniz?

Bodrum’da gidebileceğim plaj yok şu an, sebebini herkes biliyor! “Madem Bodrum’un denizleri istila edilmiş, ben de Marmaris’e giderim” dedim! Ortaklarım Ercan ve Caner Torunoğulları’yla heyecan içinde hazırlanıyoruz. Açılışı doğum günümde (20 Mayıs) yapacağız ve yazın çıkaracağım şarkıyı da ilk kez o gün söyleyeceğim. Yaz boyu benim ve sanatçı arkadaşlarımın konserleri olacak. Hedefim Avrupa’nın en güzel birkaç plajından birini yaratmak.

Sporu ve fit olmayı seviyorsunuz. Boksa nasıl merak sardınız?

Daha önce 1.5 sene kick boks yaptım. Parmaklarım sertleşince piyanodan dolayı ara verdim. Sonra yine gaza geldim. Bu kez boksa başladım, haftada üç gün hocayla çalışıyorum. Hem felsefesi hoşuma gidiyor, hem de kendimi güvende hissettiriyor. Gençlere tavsiye ederim.

(Bu arada dövüş kulübünde karşılaştığımız Müge Anlı, Akçıl’a “Kızımın arkadaşları da dahil senden görüp burada boksa başlayan birçok genç tanıyorum” dedi. Akçıl etkisi!)