Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

NE DÜŞÜNÜRSEK ONU YAŞIYORUZ...
Geçtiğimiz cumartesi ‘Film Gibi Bir Aşk Hikayesi’ başlıklı yazımda anlattığım Merve-Tommaso çiftinin tanışma hikayesiyle ilgili çok mesaj geldi. Kimi, “Böyle aşklar artık yok, onlar fazla şanslıymış. Okuyunca asabım bozuldu!” diyor, kimiyse “Bu hikaye beni umutlandırdı, darısı başımıza” tarzında konuşuyor. Yüksek ihtimalle her iki görüşün sahipleri de inandıkları şeyleri yaşayacaklar er ya da geç. Zira aynı yazıda, Louise Hay’in ‘Düşünce Gücüyle Tedavi’ kitabındaki; “Bilinçaltımız inanmayı seçtiğimiz her şeyi kabul eder. Yani kendimle hayat hakkındaki düşünce ve inançlarım, yaşamımın gerçeği olur” sözleri de yer alıyordu ki düşüncelerin hayatımızı şekillendirdiğine çok inanıyorum.
NE DÜŞÜNÜRSEK ONU YAŞIYORUZ...
Tüm hastalıkların kaynağının olumsuz düşünceler olduğunu savunan yazar, zamanında üç ay ömrünün kaldığını söyleyen doktorların kemoterapi ve ameliyat baskısını kabul etmeyerek, düşünce gücüyle kanseri yenmiş... İmkansız gibi görünüyor ama gerçek bir hikaye işte! Haliyle Hay’in tavsiyelerine kulak vermek, bana çok mantıklı geliyor...

Haberin Devamı

- Kendimizi gerçekten sevdiğimiz zaman hayatımız her yönüyle düzene girer. Olumlu değişimlerin anahtarı kendimizi olduğumuz gibi kabul etmek ve onaylamaktır. Yıllardır kendimizi eleştiriyor ve bir işe yaramadığını görüyorsak, bir de onaylamayı deneyelim, bakalım neler olacak? Kendini sevmek yaşamımızdaki mucizelerin yaratıcısıdır.
- Dargınlık, gücenmişlik, kendini olumsuz eleştirmek ve suçluluk duygusu, en zarar verici düşünce kalıplarıdır. Bu duyguların üstesinden gelebilmek, kanseri bile yok edici bir düşünce gücüdür.
- Geçmişimizden kurtulmalı ve herkesi bağışlamalıyız. Yaşanmış ve bitmişi değiştiremeyiz ama geçmiş hakkındaki düşüncelerimizi değiştirirsek özgürleşiriz.

NE DÜŞÜNÜRSEK ONU YAŞIYORUZ...
Her şey şu anda değişebilir!
- Hayatınıza dönüp, bakın. Ne kadar sık benzer deneyimleri yaşadığınıza dikkat edin. Bunları tekrar tekrar yarattınız ve kendiniz hakkında inandıklarınıza aynalık ediyordu bu deneyimler...
- Güç noktası şimdiki andır, bu andan itibaren neyi düşünmeyi ve söylemeyi seçtiğinizdir. Düşünce ve sözcükleriniz geleceğinizi yaratacaklar. Ne kadar uzun süredir olumsuz süreç içinde olduğumuz önemli değil, değişim şimdi ve burada başlıyor!
- “Olmalıyım, yapmalıyım” yerine “Olabilirim, yapabilirim” sözcüklerini kullanmak, bize seçenek verir ve yanlış yaptığımız düşüncesinden uzak tutar.
- Hayatın gerçekten basit olduğuna inanıyorum. Ne ekersek onu biçeriz. Evren inanmayı seçtiğimiz her şeyi destekler. İnanç ve düşüncelerimiz, yaşam deneyimleri olarak karşımıza çıkar.
- Bu akşam yemeğini hazırlamak için dünün çöp tenekesinde malzeme arar mıydınız? Peki yarının deneyimlerini yaratmak için dünün zihinsel çöplerini karıştırmak niye?