Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Petshoplarda küçücük kafeslere tıkılan hayvanların durumu içler acısı. Hayvan hakları savunucularını göreve davet ediyorum

Susayım, karışmayayım diyorum ama ticaret yapacağız diye hayvanlara çektirilen sıkıntılar dayanılır gibi değil. Son yıllarda her alışveriş merkezinde, her köşede mantar gibi biten petshoplar insanı çileden çıkarıyor. Zavallı hayvanlar doğar doğmaz annelerinden sökülüp alınıyor ve küçücük kafeslere tıkılıyor, haftalarca orada bekletiliyorlar. Geçenlerde bir petshop’ta gece çıkan yangında birçok hayvanın telef olduğu haberini okuduk. Son olarak bir petshop’ta yeni doğmuş, henüz gözleri açılmamış üç köpek yavrusunu görünce gözyaşlarımı tutamadım. Henüz anne sütüne ve sıcaklığına ihtiyacı olan hayvanlara bunu yapacakları yerde Avrupa’da bu işlerin nasıl olduğunu gidip izleseler ya! Hayvan hakları savunucularını göreve davet ediyorum, bu yerlerin hiç mi kontrolü yok?

BADE İŞÇİL’E BRAVO!
Bade İşçil’in birkaç ay önce verdiği bir röportajda söylediği “Referandumda oy mu vereceğiz? Anayasa’yı baştan sona okuyup karar vermeliyim” cümlesi ve ‘görücü usulü evlenmek’ gibi bazı inançları beni benden alsa da bu genç oyuncunun büyük bir hızla yozlaşan yeni nesile güzel bir örnek olduğu da muhakkak... Ünlülerin hayatına özenen gençler; sağlıklı yaşamayı ve beslenmeyi yaşam tarzı haline getiren, sigara ve içkiden uzak durduğunu, her gece sokaklarda gezmek ve magazincilere yalandan yakalanarak şöhretine şöhret katmak yerine set dışındaki vaktini spora ve ailesine ayırdığını anlatan İşçil gibi doğru yaşayan ve ünlendikçe kendini kaybedenlerden olmayan isimleri örnek almalılar. Türkiye’nin en çok ses getiren dizilerinden birinde, usta oyuncularla birlikte kamera karşısına geçen Bade İşçil pekala şımarabilir ve birçokları gibi ortalığa dökülebilirdi. O ve onun gibi sadece işiyle varolmayı seçen Beren Saat, Engin Akyürek, Aras Bulut İynemli gibi genç ve başarılı sanatçılar saygıyı hak ediyor. Özenecekseniz lütfen her türlü rezaletle, polemikle gündemde kalıp işlerini yürüten, ünle parayla şımaran tiplere değil böyle düzgün isimlere özenin eyy gençlik!


KIZ ÖĞRENCiLERE BiRER CETVEL VERiN!
Mersin’deki bir lisede okul müdürünün kız ve erkek öğrencilerin ‘birbirlerine 45 cm.’den fazla yaklaşmamalarını’ istemesi velilerin tepkisini çekti biliyorsunuz. Sonradan bu haberleri yalanlayan birileri mutlaka çıkıyor ama arkasından bir bakıyorsunuz aynı şey diğer okullara sıçramış, yayılmış. Bunca yıllık Hayalet’im doğrusu böyle bir haber duyacağım aklıma gelmezdi!
Öyle görünüyor ki bundan sonra kızların etek boyu 70 cm., kol boyu 50 cm., saç boyu 15 cm. gibi yeni yeni ölçüler de duyacağız. Bari tez elden kızlara birer cetvel dağıtsınlar da çocuklar sıkıntı çekmesin! Acaba kontrol edecek hocaları da İran’dan veya Suudi Arabistan’dan mı getirecekler, o da ayrı bir merak konusu!

FİRUZE ABLA’YA BENZEMİŞ!
Ferhat Göçer ve Cüneyt Arkın’lı yeni bir reklam var biliyorsunuz. Hastaneye gelen polisler Ferhat Göçer’i doktor olarak görünce şaşırıyorlar. Hemen arkasından Cüneyt Arkın beyaz önlüğüyle çıkıp bir kez daha şaşırtıyor. Tam bu olaya gülerken... Aah o da ne?! Birden bire Cüneyt Arkın’ın bembeyaz dişlerinin ‘Eyyvah Eyvah’taki Firuze Abla’nın fırlak dişlerine benzediğini görerek şaşırıp kalıyorsunuz! Kendisini asla incitmek istemem ama bence derhal diş doktoruna gidip bu dişleri değiştirse iyi olur.