Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Sabancı ailesinin üç bekar erkek kardeşi birlikte çektirdikleri fotoğrafı Instagram’a koydu, kızlar mesaj yağdırdı” haberini gördünüz mü bilmem. Ben görünce açtım baktım “Kızlar ne yazmış acaba” diye. Vallahi okurken ben utandım! “Kocalarım”yazandan, “Kalk gidiyoruz neredelerse” diyene ve “Bu tayfayla ölüme gideceğini” söyleyene kadar her türlü gururdan ve karakterden uzak yorum yapılmış.

Hani espri diye gülüp geçsen, geçilecek gibi değil! Üstelik bu kardeşlerden ikisinin ciddi ilişkileri de var, ancak maşallah aşka saygının da s’si kalmamış millette! Üzülerek söylüyorum ki, bazı genç kızların hali içler acısı, duygudan yoksun para odaklı bir nesil mi yetişiyor dersiniz...

Haberin Devamı

Düşünüyorum da “Sosyal medya görgüsüzleri” diye bir ödül töreni yapılsa, bu ödülü alacak olanlar giyinip süslenip hiç gocunmadan o törene de katılır mıydı acaba?! Cebindeki bir liranın dahi hesabını yapmak zorunda olan milyonlarca insanın var olduğunu hiç düşünmeden, lüks hayatlarını her ayrıntısıyla göze sokanlar, bu ödülü de gururla alırdı kanımca!

Porsche marka arabasının direksiyonu yanında Chanel paketi fotoğrafı paylaşanlar, giydikleri her bir şeyin markasını tek tek üşenmeden etiketleyenler, “Vur patlasın çal oynasın” hayatlarının her dakikasını sosyal medyaya yükleyenler ve hatta sadece gösteriş yapmak için yaşayıp başka hiçbir vasfı olmayanları düşününce ödül kazananları seçmek epey zor olurdu sanırım!

BAŞARI HAYAL ETMEKLE GELMEZ!

Milliyet Cadde ailesinin üyeleri olarak tanışmıştık Kalust Şalcıoğlu’yla... Zaman içinde güvendiğim, aklıma takılan her konuda cevap bulduğum, her sohbetimizde faydalı bir şeyler öğrendiğim, bazen açıksözlülüğüyle beni delirtse de çok sevdiğim gerçek bir dosta dönüştü. Tanıdığım en zeki ve en çalışkan insanlardan Kalust. Onu bugüne kadar boş otururken hiç görmedim, her an üzerinde çalıştığı projeleri vardır...

Son dönemde tüm enerjisini oyunculuk kariyerine verdi. Üniversite yıllarında Yıldız Teknik’te ‘Tiyatro Kolları’nı kurmuş ve başkanlığını yapmış. Çok değerli hocalardan oyunculuk eğitimi almış o yıllarda. Tiyatro aşkı hiç bitmemiş, şu anda her gittikleri yerde izleyicilerin salonlara sığmadığı iki ayrı oyunda rol alıyor. Tiyatroya olan ilginin maalesef azaldığı günümüzde, bu büyük bir başarı.

Haberin Devamı

Bu sefer kötü adam...

Yılların tecrübesine rağmen oyunculuk dersleri almaya ve kendini geliştirmeye devam ediyor Kalust. ABD’de sınavlarına katılıp çok sayıda kişi arasından seçildiği ‘The Actors Studio’da eğitim alacak önümüzdeki yaz. Dün akşam yayınlanan bölümünde ‘Arka Sokaklar’ dizisine katıldı. Tiyatro oyunlarında güldüren oyuncu, dizide ise sert bir kötü adam karakteriyle karşımıza çıktı.

Oyunculuk, sunuculuk, yazarlık derken adam bildiğiniz nefes almadan çalışıyor, yaptığı her işe büyük emek veriyor, başarıyı hakkıyla alıyor. “Hiç yorulmuyor musun?” diyorum, “Çalıştıkça mutlu oluyorum” diyor. Kısa yoldan zahmetsizce hayallerine ulaşmak isteyenlere örnek olsun, ‘gerçek başarı’ oturup hayal etmekle değil durmaksızın çalışmakla geliyor, helal olsun arkadaşıma!