Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Klavyenin başına geçen aslan kesiliyordu önceleri. Hedef aldığı kişiyle yüz yüze gelse asla söyleyemeyeceği sözleri sosyal medya üzerinden yağdıran tipler türemişti. Zaman içinde iş iyice çığrından çıktı; aşağılık hakaretler, ağıza alınmayacak küfürler, beddualar, saygısızlığın, rezilliğin binbir türlüsünü görmeye başladık. Özellikle ünlü isimler bu durumda fazlasıyla mağdur oluyor. Milletin anasını babasını da geçtiler, çoluğuna çocuğuna dil uzatıyor, ağızlarına geleni yazıveriyorlar.

Bunu yapanlarda ahlak olmadığı kesin de, “Bana yapılsa ne hissederdim?” diye de mi düşünmüyorlar anlamıyorum. Hakaret ve beddualara maruz kalan kimi isim ağır cevaplar veriyor, kimi görmezden gelmeye, umursamamaya çalışıyor, kimiyse Buse Terim Bahçekapılı gibi olayı mahkemeye taşıyor. Terim’e sosyal medyada ağır hakaretler eden kişi suçlu bulundu ve hapis cezasına çarptırıldı. Gerçi yatılmayacak bir hapis cezasındansa yüklü bir para cezasının daha caydırıcı olacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

Yine de inşallah bu karar, sosyal medya hadsizlerine örnek olur da insanların soyuna sopuna sövmeden önce iyice bir düşünürler başlarına gelecekleri! Buse Terim bu rezilliği affetmemekle çok iyi yapmış, sağlam bir gözdağı oldu!

KOCAN SENİ ALDATIYOR!

SOSYAL MEDYA HADSiZLERiNE GÖZDAĞI

Güzel bir evliliğin ardından yeni doğum yapmış bir kadın... Ve huzurlu-mutlu insanlara tahammülü olmayan bir sosyal medya hadsizi daha! Ebru Şancı’ya “Kocan seni aldatıyor” diye mesaj atmış. Şancı bu haset dolu hareketle dalgasını geçmiş gerçi ama burada önemli olan yapılmak istenen şeyin kötülüğü! Kadının aklına kocasıyla ilgili şüphe düşürme, mutlu bir yuvayı sekteye uğratma amacıyla atılıyor bu mesaj.

Etraf ne kadar kötü kalpli insanla doluyor giderek farkında mısınız? Kendi hayatından, kendi benliğinden mutsuz olanlar, hiç kimsenin mutluluğuna tahammül edemiyor. Keşke başkalarını kıskanmaya ve huzur kaçırmak için uğraşmaya harcadıkları vakitleri kendi hayatlarını yoluna koymak için geçirseler!

Aslında en güzeli tüm bu tatsızlıklardan uzak kalmak için sosyal medyadan uzak kalmak! Justin Bieber ve Kendall Jenner’ın sosyal medya hesaplarını kapatması yeni bir akım yaratır da topumuz huzura kavuşuruz belki de!