Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de ‘plastik cerrahi’ denildiğinde akla gelen ilk isim hiç değişmedi: Prof. Dr. Onur Erol... Bugüne kadar sadece bizim ülkenin estetikte en ünlü doktoru olmakla kalmadı; plastik cerrahiye getirdiği kendi yöntemleri ve buluşlarıyla tüm dünyanın saygısını kazandı, attığı her yeni adımla Türk plastik cerrahisine dünya çapında prestij kazandırdı.
Ve kazandırmaya da devam ediyor...
Burun estetiğinde dünyanın en önemli derneği olan ‘The Rhinoplasty Society’ kurulduğu 1996 yılından beri ilk kez, Amerikalı olmayan bir doktoru, Onur Erol’u başkanlığına seçti. Artık alanında efsaneleşmiş cerrahımız bizi bir kez daha gururlandırdı. Nice başarılara...

Haberin Devamı

ÇİN NEFRETİMİN TARİFİ YOK!

Doğu Türkistan’da yaşanan acımasız zulüm ve soydaşlarımızın katledilmesiyle ilgili günlerdir bir şeyler söylemek istiyorum ancak her defasında boğazım ve kalemim düğümleniyor, yazacak kelime, isyanımı haykırabileceğim cümle bulamıyorum.
Müslüman oldukları için gördükleri insanlık dışı işkencelerin fotoğrafları karşıma çıktığında hemen kapatıyorum, hiçbir hücrem kabul edemiyor bu vahşetin gerçek olduğunu...
Uygur Türkleri için çaresizce dua etmekten, artık insanlara ve hayvanlara yaptıkları tüm iğrençlikler yüzünden Çin’e lanetler yağdırmaktan başka bir şey yapamamak, bu vahşete seyirci kalmak beni mahvediyor.
Oradaki kardeşlerimize yaptıkları işkenceler Ramazan ayında iyice çığrından çıkıyor, oruç tutmak, namaz kılmak, dini vecibeleri yerine getirmek yasak... Sahur vakti ışık yakmaya korkarak, kendilerini savunacak kimseleri olmadan, kabusun en büyüğünü yaşıyorlar. Çin’li güvenlik güçleri keyiflerince masum soydaşlarımızı öldürüp, tutukladıklarını ortadan yok edip, her türlü vahşi işkenceyi yapıp, bu pisliklerine de kendilerince hikayeler yazıyorlar.
Ve başta Türkiye olmak üzere tüm dünya Allah’ın cezası Çinlilerin vahşetine sessiz kalıyor.
Hepimizin gözleri önünde yaşanan bu kıyım, insanlığın bitmiş olduğunun göstergesi değil de nedir?!
Sadece bir saniye için Doğu Türkistan’da yaşamak zorunda olduğunuzu düşünün. O bir saniyede içinizi kaplayan korku ve dehşeti hissedin.
Her an ölümle, insanlıktan çıkmış canavarların zulmüyle yüz yüze, haksızlığın, adaletsizliğin göbeğinde yaşamak, yaşamak mıdır?
Doğu Türkistan’da yaşanan kabustan sadece kahrolası Çin değil, buna müsaade eden tüm dünya sorumlu. Ve ben bu dünyanın bir üyesi olmaktan utanıyorum!