Cadde Neşet Ertaş Festivali başladı

Neşet Ertaş Festivali başladı

05.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Altı yıl önce hayatını kaybeden büyük usta Neşet Ertaş adına düzenlenen festival başladı. Üç gün sürecek organizasyonun ilk gününde Ferhat Göçer sahne aldı.

Neşet Ertaş Festivali başladı

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesi iş birliğinde ikinci kez düzenlenen Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali, Cacabey Meydanı’nda devam ediyor. Demirören Medya ile Türk Telekom’un sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte, Duygu Canbaş’ın sunuculuğunu üstlendiği ilk günde, meydana kurulan sahnede Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve festivalin Genel Sanat Yönetmeni ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Erol Parlak birer konuşma yaptı. Yerel sanatçılardan Ahmet Yazgan, Fındık Buse Katılmış, Aytuğ Gökdemir ve Elif Buse Doğan mini konserlerinde kendi şarkılarının yanı sıra Neşet Ertaş türkülerine de yer verdi.

Haberin Devamı

‘Ertaş’ın askeriyim’

Gecenin finalinde ise Ferhat Göçer sahne aldı. Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konserde sahneye çıkan şarkıcı, “Türkçe müzik dinleyen herkesin gönlünde taht kuran büyük bir ustanın huzurundayız. Acı dolu bir hayatı olan büyük ustanın en çok ‘Yalan Dünya’ türküsünü beğeniyorum. Benim duygularımı anlatan müthiş bir edebiyata sahip eserdir. O şarkı söylediği zaman dinlediğimde benim bütün hücrelerime, genlerime kadar işlediğini hissederim. Neşet Ertaş’ın askeriyim” diye konuştu. Konserinde büyük ustanın ‘Neredesin Sen’ adlı türküsünü de seslendiren Göçer, Ertaş’ın sahnedeki dev posteri altına oturarak gitarıyla şarkı söyledi.

Neşet Ertaş Festivali başladı

Festival, ustanın üç kelimeyle özetlediği hayat felsefesi, ‘Sevgi, saygı ve hoşgörü’ çerçevesinde bugün son bulacak.