Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Estetik uygulamalar için en uygun zaman kış sonu ve bahar ayları. Tatilden en az 4-6 hafta önce ameliyatlar tamamlanmış olmalı. Bu sayede izleriniz belli olmaz, şişlik ve morluk kalmaz

BAHAR TEMİZLİĞİ

Havalar ısınınca insanlar soyunur ve vücutlarını görüp estetik doktoruna koşarlar. Soğuk aylarda doğa bizi korumak için ciğerlerimizi ve karnımızı sıcak tutmak amacıyla göğüs ve karın bölgesini yağlandırır. İlkbaharda günler uzar ve ışık artınca karanlığın neden olduğu depresyonlar geçer. Soğuk aylarda daha çok hayvani gıdalarla besleniriz, ilkbaharda bol vitaminli meyvelere kavuşuruz. Kışın eve kapanırız, havalar ısınınca doğaya çıkıp hareket ederek fazla kalorileri yakarız.
Estetik ameliyatlar ve uygulamalar için en uygun zaman kış sonu ve ilkbahar aylarıdır. Yaz tatilinizden en az 4-6 hafta önce ameliyatlar tamamlanmış olmalı. Bu sayede izleriniz belli olmaz, şişlik ve morluk kalmaz.

Güzelliğin yeni tarifi
Oscar Töreni’nde gördüğünüz gibi geçen sene moda olan aşırı büyük Angelina Jolie dudakları yerine dudaklar, daha yumuşak ve daha ufak boylarda. Aynı zamanda elmacık kemikleri büyümüş. Galiba güzelliğin yeni tarifi kocaman elmacık kemikleri ve diri bir cilt. Moda dergilerine baktığımda hep kocaman elmacık kemikli modeller görüyorum. Amerikalı artık yüz estetiğinde “Doldur, germe” demekte.
Bu sene memeler de tekrar büyüdü. ABD’de meme büyütme ameliyatlarının en güvenceli estetik operasyon olarak seçilmesi de sayıyı artırdı. Bu arada Fransa’da ortaya çıkan kötü silikon skandalı da yavaş yavaş unutuldu ve yaralar hemen hemen sarıldı. Üyesi olduğum Amerikan Meme Cerrahları Derneği’ne göre, bu yıl en çok uygulanan ameliyatların başında meme protezleri geliyor.

Yaza hazırlık
Yaza hazırlık olarak uygulanan estetik operasyonlara gelince: Bunların başında özellikle gıdı, karın, kol ve bacaklardan yağ emme gelir. Ayrıca meme büyütme ve küçültmeyle yüz germe ameliyatları da sıkça uygulanır. Karında ve kollarda biriken yağın yanında deri de sarkmışsa, az iz bırakan yöntemlerle karın derisi ve kollar da gerilir.
Her zaman ameliyat da gerekmez. Günümüzde kadınlar iş sahibi oldukları için ameliyata vakitleri yok. Ameliyatsız yöntemlerle vücut şekillendirmeleri tercih ediyorlar.
Zımpara yöntemleri (mikro dermabrazyon) ve hafif kimyasal soymalarla cildin ölü üst tabakaları yenilenir, cilt daha canlı görünür. Radyo frekans ve ultrason uygulamalarıyla kan dolaşımı hızlanır ve toksik maddeler atılır. Kremler normalde kalın deriden içeri giremez ama cilt bakımından sonra gözenekler açılır ve yüzünüze süreceğiniz kremler ancak o zaman vücuda nüfuz edebilir.
Botoks, PRP (kendi kanınızdan elde edilen onarıcı hücreler ve büyüme hormonları), dolgu ve kimyasal soymayla yüz gençleştirme ABD’de bu sene yaygınlaştı. Buna sıvı yüz germe deniyor.

Selüliti bir süreliğine unutun
Yağları azaltma yöntemleriyse, her zaman diyet ve egzersizle birlikte önerilir. En yaygın yöntemlerin başında Vela-Smooth (lazer, radyofrekans, masaj kombinasyonu) ve Tripolar (radyo frekans) gelir. Ayrıca lazer ve ultrasonla da dışarıdan, ameliyatsız olarak yağlar azalır. Bu cihazlar selülitleri de azaltırlar. Selülitlerin kalıcı olarak giderilmesi imkansızdır ama bu yöntemler sayesinde bacaklarınız en azından yaz boyunca güzel görünür.