Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Bir kadının dudakları onun yüzündeki barometredir. Karşısındakine onu anladığını, onayladığını ve onunla konuşmaktan zevk aldığını bildirir

Yaşlanma
sonucu dudaklarda oluşan farklılıklar, bu tür güzel mesajların gönderilmesini engeller. Dudaklardaki yaşlılık belirtileri bu nedenle hemen giderilmeli. Bazıları dudakların dilinden bahseder.
İnce dudaklar, neşesizlik ve cesaretsizlik belirtisidir.
Kenarları sarkan dudaklar, üzüntü ve memnuniyetsizlik...
Kuru ve çatlak dudaklarsa sıhhat bozukluğu olarak kabul edilir.
Tarih boyunca hatalı olarak ufak ağızlı ve çeneliler zayıf karakterli, Fatih Sultan Mehmet ve Napolyon gibi büyük ağızlı ve çenelilerse güçlü kabul görülmüştür.

Erkekler yüzdeki güzellikleri görmez
Bir kadının vücut dili kadar yüz ifadesi de önemli. Dudak estetiği, meme protezleri gibi sadece kadınlara özgü bir yöntem.
Erkekler dudaklarından memnundur. Dudak büyütme uygulamaları sadece seksi dudaklar için değil aynı zamanda yaşlanma sonucu incelmiş dudakları doldurmak içindir. Ayrıca yönetici mevkiindeki kadınlar, güç işareti olarak kalın üst dudak ister.
Bazılarına göre alt dudak seks, üst dudak güç sembolüdür.
Fransızlar dudaklara “Kissing surface” yani öpüşme yüzeyi derler, büyütülen dudak daha iyi öpüşme imkanı sağlar.
Dolgu maddeleriyle dudaklar kolayca büyütülür. Ancak sadece dudakları büyütmek sorunu çözmez. Dudak kenarı sarkmalarını, üst dudak kırışıklarını ve ağız kenarı kıvrımları da aynı şekilde doldurulmalı.
Kenarları sarkmış dudaklara “Mahzun dudaklar” denir, kişiyi kederli ve yaşlı
gösterir. Bu durum dolgu
maddeleriyle düzeltilir.

Kalıcı dudak dolgusu kalıcı sorun demek
Piyasada dudaklarda kullanılan birçok dolgu maddesi mevcut. En güveniliri, ‘hyaluronik asit’ çünkü antidotu mevcuttur ve beğenmezseniz antidotu enjekte edip dolguyu eritirsiniz.
Dolgunun ömrü 3-6 ay ve az oranda yan etkiye sahip. Hastanın kendi yağ dokusunu senelerce dudak dolgusu olarak kullandım ama hem yağın vücuttan alınması hem de hazırlanıp dudağa enjekte edilmesi zor olduğundan artık pek tercih edilmiyor.
‘Akril amid’ ve ‘silikon’ gibi kalıcı dolgu maddeleri dudaklarda her zaman sertliklere yol açar ve ördek dudağı (Donald Duck Lips) dediğimiz görünüm ortaya çıkar. Hasta, su içerken ağzının kenarlarından sular akar, kaşıktan çorba içemez ve hatta “O” ve “U” harflerini söyleyemediğinden konuşma bozuklukları ortaya çıkar.

İyi bir doktor, dudağa kalıcı madde enjekte etmez
İyi bir doktor, dolgu maddesini hastanın gözü önünde açar.
Hatta Almanya ve İngiltere’de hastaya dolgu maddesi kimliği denen bir doküman verilerek ne enjekte edildiği belgelenir. Olası bir yan etkide tedavi eden doktor vakit kaybetmeden panzehiri verebilir. Dudak dolgusuna gelen hasta genellikle 25-64 yaş arasındadır ve kadınlar asla aşırı büyüklükte dudaklar arzu etmez, sadece zamanla kaybolmuş veya doğuştan ufak olan dudak hacminin
yerine konmasını ister.

Öğle arasında dudaklarınızı güzelleştirebilirsiniz
Dudak dolguları uygulaması fazla zaman almaz ve dudaklarınız bir kremle uyuşturulduktan sonra 10-15 dakikada doldurulur.
Dudaklar dolgudan sonra 1-2 gün şiş kalabilir. Soğutmak ve şişleri indiren kremler sürmek faydalıdır. Amerika’da morluk ve şişlikleri önleyici ‘arnika’ içeren haplar da satılır.
Güzel dudaklar istiyorsanız dolgu için tecrübeli bir doktora gitmenizde fayda var, hata olursa “Dudaklar asla affetmez.”